Evrimin Kanıtları Nelerdir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
görüşüne saygı duyarım hocam her daim :D

O, gökleri dayanak olmaksızın yaratmıştır, bunu görmektesiniz. Arzda da, sizi sarsıntıya uğratır diye sarsılmaz dağlar bıraktı ve orada her canlıdan türetip yayıverdi. Biz gökten su indirdik, böylelikle orada her güzel olan çiftten bir bitki bitirdik.
(Lokman Suresi, 10)

Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün art arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Bakara Suresi, 164)

Kuyruklu yıldızların suyu dünyaya taşıdığı söyleniyor.O zaman gökten su indirdik demek acaba bu anlama mı geliyor. Sonuçta herşeyi yaratan bir varlık var ama her bir olay bilimsel şekilde oluşuyor mesela Kar yağıyor yağdıran belli fakat belli bir düzene yağışlar oluşuyor.Bu bilimsel döngüdeki bir sorun belki başka kıtada afete yol açabiliyor.Kelebek Etkisi gibi birşey.

Bilimsel olarak ilk bakteriler oldu,onlarda oksijenle meydana geldi.Ben meraklıyımdır bu konulara ama Din işe girince bakış açısı değişir.

Hadisleri okuyun ne yazıyor?
Okuyun, araştırın, öğrenin... Bunlar belirtilmiş. Hz. Peygamber, ilim ve irfana dikkat çekmiş. Tüm alimler ilime bilime yönelmiş. Korkmayın sorgulayın.
Ben üniversitenin ilk yıllarında bilimsel bir araştırma yapmak için bir bildiriye başlamıştım. Evrimin sucul hayattaki son aşamaları ile ilgiliydi. Ancak Türkiye'de yeterli kaynak bulamadığım için, bildiriyi Ege Denizinde ki Pelajik bakteriler ile değiştirmek zorunda kaldım. Şimdiki aklım olsa devam ederdim ilk projeme. Ama şimdi kaynaklara ulaşmak çok rahat. Açın okuyun arkadaşlar. Göreceksiniz ki, düşündüğünüzden çok fazla sizi şaşırtacak şey çıkacak karşınıza

Kuyruklu yıldızların suyu dünyaya taşıdığı söyleniyor.O zaman gökten su indirdik demek acaba bu anlama mı geliyor. Sonuçta herşeyi yaratan bir varlık var ama her bir olay bilimsel şekilde oluşuyor mesela Kar yağıyor yağdıran belli fakat belli bir düzene yağışlar oluşuyor.Bu bilimsel döngüdeki bir sorun belki başka kıtada afete yol açabiliyor.Kelebek Etkisi gibi birşey.

Görmedin mi! Muhakkak Allah bulutları yürütür, onun arasını birleştirip-kaynaştırır, sonra onu yoğunlaştırır, arkasından onun arasından yağmur damlalarının çıktığını görürsün. (Allah) Gök'ten içinde' buz bulunan dağlar (buz dağı-kuyruklu yıldız)' indirir.Onu(kuyruklu yıldızı) dilediğine isabet ettirir. Dilediğini ondan korur. Neredeyse 'onun ışığı' gözleri giderir(kör eder).

NUR 24/43

(Allah'ın) kara tarafında(yanında) sizi yere batırmayacağından yahut üzerinize 'taş-dolu kasırgası' göndermeyeceğinden emin misiniz? Sonra kendinize bir vekil de bulamazsınız. İSRA 17/68

Maymundan geldiğine inanlar çok fazla ya. :) Allah'a şükür insan geldik insan gidicez.. Saçma bir teori.. Yeni melezler çıkabilir ama insan insandır, hayvanda hayvandır.

Bu konu hakkında merakınız varsa Lee Strobel - Hani Tanrı Ölmüştü? ' yü tavsiye edebilirim. Tamamen bilimsel bakış açısı ile yazılmış ancak çok sade anlaşılır bir dili var.

Dinsiz bir insanım ancak bir yaratıcının olabileceği kanaatindeyim. Bu kitaptan sonra daha fazla araştırmaya yöneldim, okuduktan sonra evrim konusunda fazlasıyla şaşıracağınız bilgiler var.

Bilim dünyasında teist inanışa doğru bir kayma söz konusu. Onların lügatında bunun adı '' akıllı tasarım '' ve bana bu sıralar mantıklı gelmeye başladı..

Okumanızı tavsiye ederim..

Not : Ne yazıkki bu açıklamayı yapmak zorundayım ve bundan her seferinde tiksiniyorum. Tüm dinlerde insanların inanma özgürlüğü vardır ve bu özgürlüğü kimse sorgulamayaz. Lütfen kırıcı olacak sözlerden kaçının.

Seviyeli bir şekilde bu konular hakkında konuşup tartışmak isterseniz, eşlik ederim.

Tamam forumda "Konu Dışı" bolumu var ama oyle konular paylasiyorsunuz ki Konu Dışı'nın bile DIŞINDA kaliyor.

Bilimsel olarak ilk bakteriler oldu,onlarda oksijenle meydana geldi.Ben meraklıyımdır bu konulara ama Din işe girince bakış açısı değişir.

Hocam bakteriden insan mı olur :) Şİmdi bakteriler şöyle mi düşündü "biz biraz çoğalım sonra orda burda biraz gezelim sonra bitkileri filan oluşturmaya başlıyalım sonra insanları oluşrucağımız için hayvanları oluşturalım sonra tabiatıi tamam şimdi herşey hazır insanı oluşturmaya başlıyalım mı dediler acep" Aslında çevremize bakınca herşeyin insana hizmet ettiğini görüyoruz ve buda evrimle açıklanacak bir durum değil herşey bir düzen içinde insanlığın hizmetine sunulmuştur. Neden bir Aslan (insandan daha güçlü akıl desen onda da var) çıkıp ulan insalar yetti yediğiniz ocağıma incir diktiğiniz demiyor..

cosmos belgeselleri dahil yüzlerce belgesel izledim sürekli bilimsel makaleler okuyan biriyim boş konuşan değil araştıran biriyim ve araştırmalarıma göre bilim çok somut olaylar etrafında dönüyor herşeyi kanıtlamak istiyor ama şunu bile açıklıyamayan bilim din saçma diyebiliyor iyi okuyun sonra cevaplayın !!!! bir anne bebeğini korumak için canından oluyor ona olan sevgisinden dolayı peki bilim sevgi saygı veya bu tarz manevi duyguları açıklıyabiliyormu hayır ama var olduğuunu biliyoruz bilim dini kendince kanıtlarla açıklayamıyor ve yok sayıyor insan evrimleşmesi ile bir insanın diğer insanı ölümüne sevmesi bir hayvanın bile diğer hayvanı sevip kollamasına neden açıklıyamıyor o bilim adamları annesini korumak için canını bile vermez sebebi anne sadece taşıyıcıdır o aslında maymundan evrimleşmiştir ama bunlara inananlar var cümleler biraz devrik oldu idare edin bu saatte...

Bu konu hakkında merakınız varsa Lee Strobel - Hani Tanrı Ölmüştü? ' yü tavsiye edebilirim. Tamamen bilimsel bakış açısı ile yazılmış ancak çok sade anlaşılır bir dili var.

Dinsiz bir insanım ancak bir yaratıcının olabileceği kanaatindeyim. Bu kitaptan sonra daha fazla araştırmaya yöneldim, okuduktan sonra evrim konusunda fazlasıyla şaşıracağınız bilgiler var.

Bilim dünyasında teist inanışa doğru bir kayma söz konusu. Onların lügatında bunun adı '' akıllı tasarım '' ve bana bu sıralar mantıklı gelmeye başladı..

Okumanızı tavsiye ederim..

Not : Ne yazıkki bu açıklamayı yapmak zorundayım ve bundan her seferinde tiksiniyorum. Tüm dinlerde insanların inanma özgürlüğü vardır ve bu özgürlüğü kimse sorgulamayaz. Lütfen kırıcı olacak sözlerden kaçının.

Seviyeli bir şekilde bu konular hakkında konuşup tartışmak isterseniz, eşlik ederim.

Sanırım en akıllıca yapılan yorum olmuş. Teist inanışı özellikle katolik klisesinin etkinliğini yitirmesinin ardından gündeme gelen bir inanış biçimi. Öncelikle bu fikrimi beyan edeyim. (Teist ile Ateist arasındaki farkı öğrenmek isteyenler lütfen Google'a müracat etsin.

Bilimsel araştırma yapan her insan yaratılış sürecinin sadece Hz.Adem ile başlayamayacığını çok net görebileceklerdir. İnsanlar kolay olana inanmayı seçerler. Özellikle toplumsal tabularda bunun en büyük etkeni. Sanki bu durumu telaffuz etmek kişiyi dinden çıkaracakmış gibi korku yaratılmış toplumumuzda.

Kimseye kızmıyorum. Kendi annem bile aman oğlum insan içinde bunları dile getirme falan demişti bana (ki bu tür şeyleri oldukça merak edip okuyan ve namazında abdestinde bir insandır).

Ayrıca evrim-maymun-insanoğlu 3lemesini ilk kim çıkardı gerçekten merak ediyorum. İnsanoğlu aslan yada jaguarın uzak akrabası desek herkes buna sempatik yaklaşır. Maymun diince bozuluyoruz :)

Şuan iyi gidiyorsunuz aman nazar değmesin :D

Ama kendimiz gibi olmayanı, bizim gibi düşünmeyeni dışlama, ona alaycı ve kötü gözle bakma huyumuzdan vazgeçemediğimiz sürece bu tür konular eninde sonunda kilit vurulmaya mahkumdur.

Ama kendimiz gibi olmayanı, bizim gibi düşünmeyeni dışlama, ona alaycı ve kötü gözle bakma huyumuzdan vazgeçemediğimiz sürece bu tür konular eninde sonunda kilit vurulmaya mahkumdur.

adminler tetikde bekliyo zaten :D

Elhamdülillah Müslüman'ım.
Ancak topraktan oluştuğumuza inanamayacak kadar da realistim...Güzel video teşekkürler

Ayetlerde geçen çamura istinaden, insan topraktan yaratılmıştır deriz. Koskoca evrendeki her bir parçanın birbiriyle nasıl uyumlu bir şekilde yaratıldığına inanıyorsunuz fakat Allah'ın insanı topraktan yaratmış olma ihtimaline inanamıyorsunuz? Tüm canlılar ilk olarak toprak ve sudan çıkmıyor mu?

"Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık..."
"Ki o, yarattığı herşeyi güzel yapan, insanı (Âdemi) yaratmaya da çamurdan başlayandır"
"And olsun biz insanı (Âdemi) çamurdan (süzülmüş) bir hulâsadan yarattık"
"O,sîzi çamurdan yaratan sonra ölüm zamanını takdir edendir"
"Sizi (aslınızı) ondan (topraktan) yarattık"
"Sizi bir topraktan yaratmış olması O'nun ayetlerindendir. Sonra siz (her tarafa yayılır) bir beşer_oldunuz"
"... İblis dedi: Ben bir çamur olarak yarattığın kişiye secde eder miyim"

adminler tetikde bekliyo zaten :D

Admin ile ne ilgisi var arkadaşlar. Dünya bunları tartışıyor, sadece düşüncelerimizi yazamıcaksak, bildiklerimizi aktaramıcaksak ileri gidemez hiç kimse. Madem böyle bir konu açılmış, niye çekiniyorsunuz ki?

Admin ile ne ilgisi var arkadaşlar. Dünya bunları tartışıyor, sadece düşüncelerimizi yazamıcaksak, bildiklerimizi aktaramıcaksak ileri gidemez hiç kimse. Madem böyle bir konu açılmış, niye çekiniyorsunuz ki?
çok çok çok büyük kesimi müsülüman olan bir ülkede (forumda) yaradılış konusunu tartışmak ne kadar mantıklı düşünülür hocam...

topraktan yaratılmamız bilimsel olarakta desteklenen bir olay insan vücudundaki minerallerin hepsi topraktada var.

yaptıgın konusmaya bisey dedigim yok gayet güzel bi sekilde yazmıssın ama birileri cıkar simdi ters bisey söyler tartısma cıkar her konuda oldugu gibi bunuda kitlerler

[MENTION=13093]CNZ[/MENTION]
"Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık..."

işte her şey bu ayet ile başlamış olabilir. Neden çamur? belkide gerçekten su ile bir ilgisi vardır yaratılışın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri