Facebook Dolandırıcısı !

Hocam bu iş başına gelince böyle böyle dolandırıldım diye polise git onlar zaten direkt yardımcı olacaklar. Görevleri çünkü bu.

Polislermi? Arkadaşla dalga geçerler ve yollarlar. Kardeşim polise sakın gitme. Günlerce uğraşıyorsun ve hiç ilgilenmiyorlar. Senide bir güzel salak yerine koyuyorlar. Direk savcılığa suç duyurusunda bulun.

biraz kanunlara baktım merakımdan şöyle birşey buldum belki senin konuna girebilir.
yada ticaret hukukunada bakabilirsin.

yinede böyle bir şuç işlenmişse zaman aşımı uzun olur istersen 1-2 gün bekle belkide o kişi böyle birşey yapmak istememiş olabilir. dava açmak içinde başlangıçta belli bir ücret ödeyecesin avukat tutsan 700 - 800 lira verirsin zaten.

geçmiş olsun.

---------------------------------------------------------------------------------
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesinde dolandırıcılık suçu düzenlenmiştir. Bu maddeye göre dolandırıcılık;

“hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına yarar sağlamak” şeklinde tanımlanmıştır.

Bilişim yoluyla dolandırıcılık suçu, dolandırıcılık suçunun nitelikli hali olarak düzenlenmiştir. Buna göre; nitelikli dolandırıcılık suçunun düzenlendiği 158. maddenin (1) numaralı fıkrasının (f) bendinde, dolandırıcılık suçunun, “bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması sureti ile” işlenmesi halinde iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur denilmektedir.

sizin bahsettiğiniz nitelikli dolandırıcılık suçudur. Arkadaşın ki ise telefon yada mail yolu ile ikili konuşmanın ardından yapılan bir ödemedir. İkisi ayrı şey.

[MENTION=5095]kskcoliq[/MENTION]; merhaba öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. konuda pek ayrıntıdan bahsedilmemiş. anlaşma hangi şartlarda oldu. ve özellikle iddaa ettiginiz üzere bahsi gecen şahıs başkalarınıda dolandırdı ise ve bunlar kanıtlanabilir,dolandırılan arkadaşlarla ortaklaşa dava acılabilir veyahut onlarında şahitligi dosyaya eklenirse dava bu zeki arkadaşın zannettigi gibi kovuşturmaya yer olmaması sebebiyle kapanmaz veyahut sulh mahkemelerine aktarılmaz.

daha detaylı bilgi paylaşımıyla ve gerrçekten hakkınızı aramak niyetindeyseniz dolandırıcı şahsin yolunu ağır ceza mahkelemerine yönlendirmekten zevk duyarım.

detaylı bilgileri bekliyorum.

Hocam facebook üzerinden bir sonuç elde edemezsin,facebook döküman göndermez göndersede çok geç olur. telefon numarasından belki bir ihtimal.Bankadan dekont al savcılıga git orda sözlü ifadeni anlatırsın savcıya.

[MENTION=5095]kskcoliq[/MENTION]; merhaba öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. konuda pek ayrıntıdan bahsedilmemiş. anlaşma hangi şartlarda oldu. ve özellikle iddaa ettiginiz üzere bahsi gecen şahıs başkalarınıda dolandırdı ise ve bunlar kanıtlanabilir,dolandırılan arkadaşlarla ortaklaşa dava acılabilir veyahut onlarında şahitligi dosyaya eklenirse dava bu zeki arkadaşın zannettigi gibi kovuşturmaya yer olmaması sebebiyle kapanmaz veyahut sulh mahkemelerine aktarılmaz.

daha detaylı bilgi paylaşımıyla ve gerrçekten hakkınızı aramak niyetindeyseniz dolandırıcı şahsin yolunu ağır ceza mahkelemerine yönlendirmekten zevk duyarım.

detaylı bilgileri bekliyorum.

hocam öncelikle zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

olay şöyle oldu : sayfanın satılık oldugunu görünce arkadaşı ekledim kabul etti
istediği fiyatı belirtti sayfanın özelliklerini saydı ve acil ihtiyacı oldugunu soyleyıp almak ıstıyorsam telefon numarasını verdı ve aramamı soyledı. bende hemen aradım konuştuk ödemeyi ne zaman ypaabileceğimi sordu bende 30 dk içerisinde hesabınıza yatmış olur dedım. hesap bilgilerini verdi telefonda bende not alıp ödemesini internet bankacılıgı ıle yaptım. kontrol edıyorum dedı ve içerik editörü yapmıstı ıstatıstıklerı gorebıleyım dıye . onu gerı aldı. telefonunu kapattı ve faceden çıktı . hiçbi türlü iletişim kuramıyorum şuan ulaşamıyorum. biraz araştırınca sırf benı degıl birçok kişiyi dolandırdıgını gördüm. hatta az önce bir kişi ekledi senıdemı dolandırdı dıye.. olay bundan ibaret. şahitlik yapacaklarını sanmam ama r10'da da birçok konu acılmıs sanırım şahıs hakkında dolandırıcıdır v.s diye. şimdi olay böyleyken ne yapmalıyım ben karakola mı adliyeye mı nereye gıtmelıyım ve nasıl bır yol ızlemelıyım

hocam öncelikle zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

olay şöyle oldu : sayfanın satılık oldugunu görünce arkadaşı ekledim kabul etti
istediği fiyatı belirtti sayfanın özelliklerini saydı ve acil ihtiyacı oldugunu soyleyıp almak ıstıyorsam telefon numarasını verdı ve aramamı soyledı. bende hemen aradım konuştuk ödemeyi ne zaman ypaabileceğimi sordu bende 30 dk içerisinde hesabınıza yatmış olur dedım. hesap bilgilerini verdi telefonda bende not alıp ödemesini internet bankacılıgı ıle yaptım. kontrol edıyorum dedı ve içerik editörü yapmıstı ıstatıstıklerı gorebıleyım dıye . onu gerı aldı. telefonunu kapattı ve faceden çıktı . hiçbi türlü iletişim kuramıyorum şuan ulaşamıyorum. biraz araştırınca sırf benı degıl birçok kişiyi dolandırdıgını gördüm. hatta az önce bir kişi ekledi senıdemı dolandırdı dıye.. olay bundan ibaret. şahitlik yapacaklarını sanmam ama r10'da da birçok konu acılmıs sanırım şahıs hakkında dolandırıcıdır v.s diye. şimdi olay böyleyken ne yapmalıyım ben karakola mı adliyeye mı nereye gıtmelıyım ve nasıl bır yol ızlemelıyım

klasik bir dolandırma durumu. aciliyet vs durumlarıyla muhtemelen acıtasyon yaparak işlemleri hızlandırmanızı sağlamış bir şahıs.

şimdi işlemlere başlamadan önce şu hep aklınızda olmalı. şahsın numarası sizde olduğu sürece arayınca ulaşsanız dahi kesinlikle küfürlü - tehtit içerikli konuşmalar ve mesajlar atmayın.burası cok önemli tek 1 mesajınızı bile aleyhinizde delil olarak kullanıp maduriyet belirtebilir.

bulunduğunuz ilde size savcılık veya bilişim suçları şubeden hangisi yakınsa direkt giderek şikayetci oldugunuzu belirtip ifade vereceksiniz.

direkt savcılıga giderseniz savcıyla görüşmeniz zaman alabilir ancak sıkılmayın veya yılmayın.sözlü olarak ifadenizi verip hazırlanan ifade ve şikayet belgelerinizi imzalayın.

Ayrıca şahsın dolandırıcı oldugunu belirten internette şahsa dair bulabildiğiniz bilgileri ve sayfaların yazıcıdan çıktısını alıp şikayet ettiğiniz birime mutkala gösterin + faydası olacaktır.

mahkemenin açılmasıyla birlikte bircok madur arkadaşın sorduğu üzere tarafınıza hicbir şekilde masraf cıkmayacaktır. davayı %99 kazanırsınız ve dava masraflarını karşı taraf öder.

şikayetleriniz esnasında adliye binasında veya cevresinde sizleri arzuhalci yani dilekce yazan insanlara yönlendirmeye calışanlardan uzak durun . bir a4 için 50 tl ister canınızı sıkarlar.

şikayette bulunduktan kısa süre sonra dava numarası verilerek mahkemeniz başlayacaktır.

daha önce edindigim tecrübelere dayanarak.

şu anda telefonlarınıza cevap vermeyen şahıs davadan haberdar oldugu an sizlere çeşitli yöntemlerle ulaşıp davanın cekilmesi konusunda ısrarlarda bulunacaktır, kesinlikle kabul etmeyin. karşı tarafa davayı cekseniz bile amme'nin devralacagını söyleyin.

%90 ihtimalle karşı tarafın sicilide göz önünde bulundurularak sizlere anlaşma teklif edilecektir. Rakamı yüksek tutarak anlaşmak veya davayı devam ettirmek sizlerin elinde.

bunlar anlık bilgilerdir. tamamen kabataslak anlatımdır. şikayetinizi bildirdikten sonra savcılıgın dosyayı alımıyla daha detaylı konuşmak gerekir.

son olarak: ifadenizi savcılıga vermeniz takdirde. savcıya en az kaybettiginiz para kadar şahsın bu yollarla insanları sürekli dolandırdıgını ve şahsın ceza almasının sağlanmasıyla butür dolandırıcıların bir nebzede olsun önüne gecme amacında oldugunuzu mutlaka belirtinki , savcılıgın takipsizlik verme ihtimalini düşürün.

telefonla konuştuk hocam ilkönce. küçük oldugunu sanmıyorum 25-30 yaşlarında sanırım. suç duyurusunu ne şekilde yapmalıyım bılgısı olan varmı

hocam bulundugun bı yerdekı asayıs subeye gıt orda bılısım sucları amırlıgı vardır ordan bı dılekce gıbı bısey yazıyolar sonra adlıyeye gonderıyolar. adlıyeden de savcı ıle gorusursun sıkayetını yaparsın 20 ile 45 arasında bı zamanda sonuc gelır.

SAYFAM SATILIKTIR CİDDİ ARKADAŞLAR SAYFAMA MESAJ ATABILIRLER 18 TANE BAYAN İÇERİKÇİ ÇALIŞIYOR SAYFADA TEK PATRON OLMAK İSTEYEN MESAJ ATSIN

Diye bir durum paylaşmış sayfa komiğime gitti :D

Hocam geçmiş olsun inş cezasını çeker herif.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri