hocam öncelikle zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
olay şöyle oldu : sayfanın satılık oldugunu görünce arkadaşı ekledim kabul etti
istediği fiyatı belirtti sayfanın özelliklerini saydı ve acil ihtiyacı oldugunu soyleyıp almak ıstıyorsam telefon numarasını verdı ve aramamı soyledı. bende hemen aradım konuştuk ödemeyi ne zaman ypaabileceğimi sordu bende 30 dk içerisinde hesabınıza yatmış olur dedım. hesap bilgilerini verdi telefonda bende not alıp ödemesini internet bankacılıgı ıle yaptım. kontrol edıyorum dedı ve içerik editörü yapmıstı ıstatıstıklerı gorebıleyım dıye . onu gerı aldı. telefonunu kapattı ve faceden çıktı . hiçbi türlü iletişim kuramıyorum şuan ulaşamıyorum. biraz araştırınca sırf benı degıl birçok kişiyi dolandırdıgını gördüm. hatta az önce bir kişi ekledi senıdemı dolandırdı dıye.. olay bundan ibaret. şahitlik yapacaklarını sanmam ama r10'da da birçok konu acılmıs sanırım şahıs hakkında dolandırıcıdır v.s diye. şimdi olay böyleyken ne yapmalıyım ben karakola mı adliyeye mı nereye gıtmelıyım ve nasıl bır yol ızlemelıyım
klasik bir dolandırma durumu. aciliyet vs durumlarıyla muhtemelen acıtasyon yaparak işlemleri hızlandırmanızı sağlamış bir şahıs.
şimdi işlemlere başlamadan önce şu hep aklınızda olmalı. şahsın numarası sizde olduğu sürece arayınca ulaşsanız dahi kesinlikle küfürlü - tehtit içerikli konuşmalar ve mesajlar atmayın.burası cok önemli tek 1 mesajınızı bile aleyhinizde delil olarak kullanıp maduriyet belirtebilir.
bulunduğunuz ilde size savcılık veya bilişim suçları şubeden hangisi yakınsa direkt giderek şikayetci oldugunuzu belirtip ifade vereceksiniz.
direkt savcılıga giderseniz savcıyla görüşmeniz zaman alabilir ancak sıkılmayın veya yılmayın.sözlü olarak ifadenizi verip hazırlanan ifade ve şikayet belgelerinizi imzalayın.
Ayrıca şahsın dolandırıcı oldugunu belirten internette şahsa dair bulabildiğiniz bilgileri ve sayfaların yazıcıdan çıktısını alıp şikayet ettiğiniz birime mutkala gösterin + faydası olacaktır.
mahkemenin açılmasıyla birlikte bircok madur arkadaşın sorduğu üzere tarafınıza hicbir şekilde masraf cıkmayacaktır. davayı %99 kazanırsınız ve dava masraflarını karşı taraf öder.
şikayetleriniz esnasında adliye binasında veya cevresinde sizleri arzuhalci yani dilekce yazan insanlara yönlendirmeye calışanlardan uzak durun . bir a4 için 50 tl ister canınızı sıkarlar.
şikayette bulunduktan kısa süre sonra dava numarası verilerek mahkemeniz başlayacaktır.
daha önce edindigim tecrübelere dayanarak.
şu anda telefonlarınıza cevap vermeyen şahıs davadan haberdar oldugu an sizlere çeşitli yöntemlerle ulaşıp davanın cekilmesi konusunda ısrarlarda bulunacaktır, kesinlikle kabul etmeyin. karşı tarafa davayı cekseniz bile amme'nin devralacagını söyleyin.
%90 ihtimalle karşı tarafın sicilide göz önünde bulundurularak sizlere anlaşma teklif edilecektir. Rakamı yüksek tutarak anlaşmak veya davayı devam ettirmek sizlerin elinde.
bunlar anlık bilgilerdir. tamamen kabataslak anlatımdır. şikayetinizi bildirdikten sonra savcılıgın dosyayı alımıyla daha detaylı konuşmak gerekir.
son olarak: ifadenizi savcılıga vermeniz takdirde. savcıya en az kaybettiginiz para kadar şahsın bu yollarla insanları sürekli dolandırdıgını ve şahsın ceza almasının sağlanmasıyla butür dolandırıcıların bir nebzede olsun önüne gecme amacında oldugunuzu mutlaka belirtinki , savcılıgın takipsizlik verme ihtimalini düşürün.