Faiz İle Alakalı Bir Sual

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
popcorn-blank.gif

Şu an ankarada camiden sela verildi yine. Camiden akp mitingine adam topluyolar hem de sela ve ezan ile. Sanırım allah akpli. Ya da birileri allshı akp li göstermeye çalışıyo. Anlayacan allahı akp tekeline almış. Sen de çıkmış faiz yiyemi diyosun. Akp ye oy veriyosan günah değildir merak atme sen ye saglamından sıçana kadar yiyin

şu an ankarada camiden sela verildi yine. Camiden akp mitingine adam topluyolar hem de sela ve ezan ile. Sanırım allah akpli. Ya da birileri allshı akp li göstermeye çalışıyo. Anlayacan allahı akp tekeline almış. Sen de çıkmış faiz yiyemi diyosun. Akp ye oy veriyosan günah değildir merak atme sen ye saglamından sıçana kadar yiyin

senin beyninin olamdığını görmek güzel götünde 1 gözle anca o kadar oluyor galiba dikkat etde sizin eve cağırmasınlar

kendine göre yüzde belirliyor hey allahım ya :D madem öyle 2 video fazla at vds i onla al daha düşük haram

neden öyle bir sonuca vardım, faiz direk kuranda yasaklanmış, ama spamla alakalı kesin net bir yargı yok sanırım, kimine göre şöyle kimine göre böyle,
faiz 14 asırdır aynı, o manada söyledim

neden öyle bir sonuca vardım, faiz direk kuranda yasaklanmış, ama spamla alakalı kesin net bir yargı yok sanırım, kimine göre şöyle kimine göre böyle,

o zaman digital dünya yok tabi nerden bilecekler bugünleri insanoğlu çok ilerledi hocam ilerde bunla ilgilide bi yenilik kesinlikle olacaktır

benim tavsiyem iyi bi insan olun yeterli, birde o parayı 1 yıl faize atıp unutun
sonra gidin onlarla 1-2 öğrencinin kirası mahallede ki cocuklara çikolata falan alın böyle ufak şeylerle insanları mutlu edin yeterli :)
madem haram görüyorsunuz sevaba çevirin siz sokmasanızda o para bir şekilde cebinizden gidecek
nasıl enflasyonla, kredi faizleriyle bankalarla vs.vs. :/ o zaman dünyanın düzeni hırsızlık a dayanıyor çünkü

Target locked.Destination Cleared :)
Birazdan bu konuda cortlacak :P

---------- Spam Engelliyici 22:06 ---------- Önceki Mesaj 22:04 ----------

Spam'ın Kur'an da olmadıgını nerden biliyorsunuz hocam? Başkasının emekleri üzerinden haksız kazanc saglamak ile ilgili pek cok ayet oldugu gibi hadis-i şerif de mevcut
:)

Target locked.Destination Cleared :)
Birazdan bu konuda cortlacak :P

---------- Spam Engelliyici 22:06 ---------- Önceki Mesaj 22:04 ----------

Spam'ın Kur'an da olmadıgını nerden biliyorsunuz hocam? Başkasının emekleri üzerinden haksız kazanc saglamak ile ilgili pek cok ayet oldugu gibi hadis-i şerif de mevcut
:)

başkalarının emeği mezvusu bence tartışmaya açık bişey,
bugüne kadar kullandığınız hangi programı satın aldınız, hangi müzikleri satın aldınız, işletim sistemleri vs gibi birçok örnek yazılabilir

spamla faiz bir mi hocam, faiz in günah kriterleri 10 da 10 ise, spam 10 da birdir, örnek veriyorum cinayet işlemek ile dedikodu bir mi sizce, buda öyle bişey,

ama ne yalan söylim ikilemde kaldım, parayı birikim hesabından kaldırsam mı bıraksam mı, aylık 180 lira sunucu giderlerimin yüzde 60 65ini karşılıyor
naapsamki acaba

ohh fetvamızıda aldık..

Mis gibi kafalar.Bu milletin din ile kandırılmasına şaşırmamak lazım

spamla faiz bir mi hocam, faiz in günah kriterleri 10 da 10 ise, spam 10 da birdir, örnek veriyorum cinayet işlemek ile dedikodu bir mi sizce, buda öyle bişey,

ama ne yalan söylim ikilemde kaldım, parayı birikim hesabından kaldırsam mı bıraksam mı, aylık 180 lira sunucu giderlerimin yüzde 60 65ini karşılıyor
naapsamki acaba

Faiz çok daha günah ama göreceli bir durum spam. Mesela film yayınladın 10 milyon izlendi. Bu durumda 10 milyonun 1 milyonu adam akıllı filmi izledi desek. Kişi başı 5 tl kiralama ücreti, yarı sorumluluk sizde olduğu için 2,5 tl. 1 milyon * 2,5 = 2.5 milyon tl kul hakkına girmiş olursunuz. Bunun gibi 10 videonuz varsa 25 milyon tl borcunuz olur. Bunun yanında yt den kazandığınız reklam paraları da haksız kazanca girdiği için onun günahı da ayrıdır.

Bunu eşit şekilde filmlerde emeği geçenlere öteki tarafta sevaplarınızdan onlara verilerek adalet sağlanır. Bu hesabı minimum düzeye göre düşündüm belki öteki tarafta kira bedelini değil dvd ücretini hesaba katarlar, doğrusu ahiret gününde kimseye 1 gram haksızlık edilmez.

Ben hesaplarıma göre korsan oyun, film, müzik ve yt den dolayı sorumlu olduğum miktar 20-30 milyon tl civarı çünkü spamı çok uzun süre yapmadım yada çok kazanmadım. Yaptığımız ibadetler, bunu ödemeye yeter mi bilemiyorum, onu Allah bilir.

Spamı kimsenin emeğini çalmadan, yalan videolarla insanları aldatmadan zamanını çalmadan yaparsan spam günah olmaz. O da ancak kendi videonun spamını yaparak olur herhalde.

Amma uzun yazı oldu demek istediğim faiz belli durumlara göre belki Allah affedebilir özellikle şu sömürü dünyasında. Ama çok hesapsızca yapılmış spam faizden kat kat fazla yükün altına sokabilir insanı. Ama şu ki keyfine yapılmış faiz Allah ile savaş anlamına geliyor buda sanırım kafirlik demek.

Neden din konuları açılınca ortaya çıkıyorum bende anlamıyorum, forumun imamı olduk çıktık töbe.

Merak ettiğim bir soru varda birikim hesabınızda ne kadar varda günlük 6 tl getiriyor ?

arkadaş cevap vermemş de enparada %8.5 mu ne faiz vardı 2300tl falan yapıyor o hesaba göre ama çok mantıksız o paraya o kadar faiz. hocam ne kadar para var hakikaten ben de merak ettim

yalnız hakkı var uzun süredir faiz konusu görmemiştik.

sırada vergi konusu bekliyoruz duyrulur.

Şu an ankarada camiden sela verildi yine. Camiden akp mitingine adam topluyolar hem de sela ve ezan ile. Sanırım allah akpli. Ya da birileri allshı akp li göstermeye çalışıyo. Anlayacan allahı akp tekeline almış. Sen de çıkmış faiz yiyemi diyosun. Akp ye oy veriyosan günah değildir merak atme sen ye saglamından sıçana kadar yiyin

Gerçekten bunu yazdın sen öylemi. Ezan deme bari yalan söyleme. Sela okunuyor git anlamına bak neden okunur. Gece gece yumurtadan mu çıkıyorsunuz siz.

haram olması iim illa boğazdan geçmesi mi lazım mış :D sanalda ise o zaman bilgisayar üzerinden dolandırıcılık yapalım günah olmasın :D

sen 1 ay hava al öyle gel

forum da siyasettin yasak oldunu hala anlıyamamışsın
[MENTION=9625]Mercurial[/MENTION] [MENTION=11620]era[/MENTION]

arkadaş cevap vermemş de enparada %8.5 mu ne faiz vardı 2300tl falan yapıyor o hesaba göre ama çok mantıksız o paraya o kadar faiz. hocam ne kadar para var hakikaten ben de merak ettim

Niye kasıyorsunuz hocam :) hesap cok zor degıl :) söyllim ben sana :)

Eğer arkadas parasını gunluk faize koymussa , günlük %8,5 verıyor :)
Bu da gunde 6 TL (Net kazanabılmesı ıcın) ortalama : 35.000 TL si olmsı gerekıyor :)

Eğer arkadasımız fatura , otomatık odeme talımatı falan vermısse , bu sefer enpara gunluk Birikim faizini %9,5 tan verıyor :) yıne gunde 6 TL lere gelmesı ıcın sanırım ortalama : 32.000 TL si olması lazım :)

Eğer arkadasımız parasını 32 günlük vade le koymus ta , ortalamssını gunluk 6 TL den hesaplıyorsa , bus efer de enpara 32 gunde , %11 civarı faiz verıyor :) bu da demektır , 23.000 TL civarı parası vardır ve 190 TL ciarı getırısı oluyordur 32 gunluk faizde :)

Yani bahsi gecen Nakit : ortalama 23.000 TL - 35.000 TL arasındadır :)

O parayı gunluk mu , 32 gunluk mu tuttugunu soylesın :D ben sana ne kadar var söyliim :D

Bu arada SPAM günahsa , FAİZ haramsa , Allah beyin vermişsse ve bu işleri yapıyorsak uyma hocam böyle küçük detaylara :)

İster gunluk koy , ister yıllık , ister aylık ...

Allah günahlarımızı affetsin , hepimiz kullanıyoruz burdan aldıgımız kazancı ama zannetmıyorum ki ihtiyacı olmayıpta Spor olsun diye bu işi yapan olsun... Şahsen benim ek gelire ihtiyacım var , borclarım olsun , masraflarım olsun , aile gecındırmem olsun...

Şuanda günü kurtarmaya bakıyorum , Haramı , Helali , Günahı kalbımde ince bir sızı - Orası Allahla senın aranda olan birşeydir ...

Son düzenleme:
Acaba kitapta yazan faizle şimdiki faizin anlamı aynımı cok incelersen kullandığımız programlarda haram spamı söylemiyorum bile

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri