finansbank ve zorunlu sigorta :)

evladım gibi seviyorum şu enpara denen zıkkımı neden bilmem. yapmaz öyle birşey :D

Devletin bu kadar önemli bir konunun önüne geçmemesi de düşündürücü en başta bu kadar insanın telefon numaraları hesap bilgileri nasıl dolandırıcıların eline geçiyor fatih hocam bankada hesabın olduğunu kendi ailesinin dahi bilmediğini belirtmiş babamın da bu şekildeydi.Bu kadar özel bilgilerin dolandırıcıların eline geçmesi bu kadar kolay olmamalı.Bu adamlar yaklaşık 1 senedir düzenli bir şekilde dolandırıcılıklarına devam ediyorlar ve kimsenin ses çıkarttığı yok.

aynen hocam,bi babama söyledim bankada yeni hesap açtırdım diye ama o da sormadı hangi banka diye.evde sadece babamla kalıyorum ama o da bilmiyor hangi bankada hesap açtırdıgımı :) annem,kardeşlerim zaten şehir dışındalar ve onların tabiki hiçbi alakası,bilgisi yok bu konuda.bu adamlar daha çok yaş olarak annelerimizi,babalarımızı arıyorlar çünkü onları kandırmaları daha kolay oluyor.bu şekilde para kaptıran çok kişi var çevremde.

0850 li numarayı görünce ben yine megaholdings arıyor demiştim ama onlar degilmiş.son 8-10 gündür aramıyor onlar nedense :)

Son düzenleme:
enpara müşteri hizmetlerini aradım zaten arkadaşlar,durumu anlattım ve kendilerinin böyle bi uygulaması olmadıgını ve kayıtlara göre beni bugün aramadıklarını belirttiler.en son şu tarihte aradık dediler ki dogruydu.güvenlik departmanına ilettiler durumu detaylıca anlattım.

hocam bir daha ararlarsa kabul etmiş gibi yap iban felan verirler illaki bas şikayeti

geçen ay veya 2 ay önce beni de aramıslardı. Ama sadece memnunmusunuz puan vermek isteseniz 10 üstünden kaç verirsiniz dediler, ben de cimrilik etmedim 10numarasınız daa nolsun dedim:) bankalar sigorta yapmak için aramaz sanırım,zaten bankanın güvencesi altında paranız.sigorta şirketidir.

Devletin bu kadar önemli bir konunun önüne geçmemesi de düşündürücü en başta bu kadar insanın telefon numaraları hesap bilgileri nasıl dolandırıcıların eline geçiyor fatih hocam bankada hesabın olduğunu kendi ailesinin dahi bilmediğini belirtmiş babamın da bu şekildeydi.Bu kadar özel bilgilerin dolandırıcıların eline geçmesi bu kadar kolay olmamalı.Bu adamlar yaklaşık 1 senedir düzenli bir şekilde dolandırıcılıklarına devam ediyorlar ve kimsenin ses çıkarttığı yok.
Benide aradiklarinda polisi arayip teli verip biseyler yaparlar diye dusundum ama bisey yapamiyoruz dedi savcilaga gidin falan dedi uzatti isi.tel nolarini tahminim topluca satin aliyolar herhangi biyere uye kayit olduysan herkes birbirine dagitiyo ve playstoreden uygulama indirdigimizde kabul et diyerek teldeki butun rehberi gorebiliyolar.rehberi kopyalayip sag sola bole yerlere satabiliyolar diye duydum.

bi haber görmüştüm bi liseli bir dolanrıcıyı dolandırmıştı :D

aramış dolandırıcı liseli demiş arabam var satarım onu ama arabam hacizde demiş adamlar cocuga yollamış para :D

sizde böyle birşeyler deneyin dolandırıcıyı dolandıralım :D

hocam bir daha ararlarsa kabul etmiş gibi yap iban felan verirler illaki bas şikayeti

bu iyi fikir bak,ödemeyi nasıl yapıcaz diye sormadım ama tekrar görüşürsek yapayım bunu.film izliyordum,uzatmak istemedim :)

sen o parayı bana eft geç halledelim :D :D : D
megaholdingsden aradıklarında benim tanıdık dolandırıcılar var,tanımadıklarıma para yedirmeyi sevmiyorum demiştim.buradaki tanıdık ben olucam diyosun yani :p

Acınacak durumda belli.Hele de şu "Bankanın bu konuda hiçbir bilgisi ve yetkisi yokmuş" kısmına çok güldüm banka kendi kartı hakkında yapılacak sigortadan nasıl haberdar olmaz bu kişi gerçekten katıksız salakmış :)

telefonla görüştüm zaten hocam,ayrıyeten gerek yok sanırım şuan buna.ama bişey garibime gitti enparadakilerle görüşürken.böyle bişey yok ama eger böyle bi uygulama olsa,gerçekten bankadakilerin bi bilgisi olmazmış.yani böyle bişey gerçekten olsa ve enparayı aramak yerine yarın gidip bankaya sorsam,bankadakiler dogrumu degil mi bilemezmiş.bu garip geldi bana...
[MENTION=24811]sıfır8[/MENTION] ;)

Acınacak durumda belli.Hele de şu "Bankanın bu konuda hiçbir bilgisi ve yetkisi yokmuş" kısmına çok güldüm banka kendi kartı hakkında yapılacak sigortadan nasıl haberdar olmaz bu kişi gerçekten katıksız salakmış :)

bilmeyen insanımızda bol aslında iyi yöntem

bankanın bilmediği sigorta bu olsa gerek :D

image018.jpg

bu iyi fikir bak,ödemeyi nasıl yapıcaz diye sormadım ama tekrar görüşürsek yapayım bunu.film izliyordum,uzatmak istemedim :)

megaholdingsden aradıklarında benim tanıdık dolandırıcılar var,tanımadıklarıma para yedirmeyi sevmiyorum demiştim.buradaki tanıdık ben olucam diyosun yani :p
:D yok hocam Allah korusun :D ben başkası yemesin diye dedim :D
yabancıya gitmesin :D

Buna yakin bir olayda bana oldu. Sanirim 2 hafta onceydi. Adamlar benim 1 yil once saglik sigortasi yaptirdigimi buna onay verdigimi felan soyledi. Tabi ki boyle birsey yok inanmadim hatirlamiyorum dedim. Gecen sene yaptirmissiniz hatirlamamaniz dogal diyerek gecistirdi. Para olayina girdi daha sonra hemen. Miktari felan hatirlamiyorum falan fakat [MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION] ın dediği gibi bir an once para istediler. Iste miktari odeyin iptal ettiremezsiniz 1 yili zaten dolmus eger iptal isterseniz de bu gecen 1 yilin suresini odemeniz gerekli diye soylediler. Ben firma bilgilerini vs aldim internetten baktim o sira telefonda konusurken. Direk enpara hesap bilgilerinizi kontrol edelim beraber diyince anladim zaten olayida. Ben hic bi firmaya telefonda boyle birsey asla vermem. Aksama dogru arayin diye soyleyip kapattim. Internette arastirdim biraz ve bunlari benim gibi bir cok kisiyi arayip ayni yalanlari soyleyerek dolandirmaya calistiklarini gordum. Aksam aradiklarinda da ses kaydimi dinlemek istiyorum dedim veremeyiz savciliktan izin almaniz gerekli dedi bende baya bir laf edip dolandiricilar diye soyleyip kapattim. Bir dahada aramamislardi bu gune kadar. Ayni numara oldugu icin kaydettigimden hatirladim actim. Yine ayni yalanla bi bayan konusmaya basladi. Hic nefesini yorma serefsiz dolandiricilarin tekisiniz diyince telefon yuzume kapandi. Etrafinizdakileri bu tur olaylara karsi uyarin. Cok can yakiyolar tahminimce kimsenin bu tuzaklara dusmesini istemem.

Şöyle oluyor bankada çalışan biri dolandırıcılara ortak oluyor adres telefon bilgilerini dolandırıcılara veriyor, sürekli telefon numarası değiştiriyorlar.

Kullandıkları numaralar da muhtemelen olaydan haberi bile olmayan vatandaşların üzerinedir

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri