Firma Youtube'de Reklamımızı Yap Diye Teklif Ediyor

• Kullanıcı Muksher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Muksher

Kayıtlı Üye
Arkadaslar youtube kanalım 35k abone civarı , günlük 200.000 - 300.000 izlenim alan kanal. Firmanın teki kanalında reklamımızı yap videolarının önüne bizim 10 saniyelik reklam videomuzu koy ve acıklama kısmınada satıs lınkımızı koy satıslardan %50 komısyon diye teklif etmis....
Sorum şu kanalımdan aynı zamanda para kazanıyorum bu reklam kanalımın para kazanmasını etkilermi ? para kazanma politikasına ters bir durum mu ?

bana kalırsa bulaşma link olayınada ürün tanıtımı viral yapabilirsin.

Soruların cevabını daha iyi verebilecek arkadaşlar vardır eminim ama eski bir dijital pazarlamacı olarak soruyorum:

Bedava reklam yapacaksın, satıştan pay alacaksın. O firmanın ürünü, teknik servisi, müşteri hizmetleri vs seni niye bağlasın ki ?

Yani demek istiyorum ki, versinler parasını, alsınlar reklamı.

Soruların cevabını daha iyi verebilecek arkadaşlar vardır eminim ama eski bir dijital pazarlamacı olarak soruyorum:

Bedava reklam yapacaksın, satıştan pay alacaksın. O firmanın ürünü, teknik servisi, müşteri hizmetleri vs seni niye bağlasın ki ?

Yani demek istiyorum ki, versinler parasını, alsınlar reklamı.

satışı yapılacak ürün benım kategorımle ılgılı urun adamlar nokta atışı yapmak istiyorlar...

Günlük 200 bin 300 bin izlenim alan bir kanal ise kazancının çok iyi olması gerekiyor hocam buna gerek bile duymamanız gerekiyor. Köklü bir firma ise kabul edin ama abc firması ise bence bulaştırmayın kanalınıza hiç.

asla öyle bir şey yapma. Hele ki çok izlenen videonun asla açıklamasıyla oynama

Günlük 200 bin 300 bin izlenim alan bir kanal ise kazancının çok iyi olması gerekiyor hocam buna gerek bile duymamanız gerekiyor. Köklü bir firma ise kabul edin ama abc firması ise bence bulaştırmayın kanalınıza hiç.

Firma amerikan firması firma konusunda sıkıntı yok , youtube para kazanma politikasına ters bi durummu onu merak edıyorum...kanal kazancı videolar cok uzun olmadıgı ıcın aylık 2-3 k bırsey bırakıyor... kanala zararı olmassa denemek ıstıyorum o ızlenıme satıslardanda kanaldan kazandığımı kazanabılırım dıye dusunuyorum.

Arkadaslar youtube kanalım 35k abone civarı , günlük 200.000 - 300.000 izlenim alan kanal. Firmanın teki kanalında reklamımızı yap videolarının önüne bizim 10 saniyelik reklam videomuzu koy ve acıklama kısmınada satıs lınkımızı koy satıslardan %50 komısyon diye teklif etmis....
Sorum şu kanalımdan aynı zamanda para kazanıyorum bu reklam kanalımın para kazanmasını etkilermi ? para kazanma politikasına ters bir durum mu ?

Bunun için video para kazanma ayarlarında Bu video ödemeli bir ürün yerleşimi içeriyor seçeneğini seçmen gerek. Ama video öncesi 10 saniyelik olay hakkında emin değilim. En doğrusunu Youtube yetkilisi ile görüşüp çözebilirsin. Ya da [MENTION=10046]iwocan[/MENTION] 'ın bir fikri olabilir :D

YouTube bu videolarda reklam yayınlamaya devam eder mi?

Bazı durumlarda, ücretli ürün yerleşimi YouTube'un iş ortağı videolarına sattığı ve sunduğu reklamlarla bir çakışma oluşturabilir. Örneğin, A Otomobil Şirketi'nin markasından söz edilen ve ürün yerleşimlerinin bulunduğu bir video yüklerseniz ve daha sonra bu videonun çevresindeki reklam alanının B Otomobil Şirketi'ne satılması bir çakışmaya neden olur. Reklamverenlere sunduğumuz değeri korumak için bu durumlarda YouTube, para kazanma özelliğini ve videolardaki ürün yerleşimleri gibi tanıtımları devre dışı bırakabilir.

Bu durum video öncesinde gösterilen reklamları videolarıma yazabileceğim anlamına mı geliyor?

Hayır. Politikamız, iş ortaklarının reklamveren tarafından oluşturulmuş ve sağlanmış video öncesinde gösterilen reklamları içeriklerine veya YouTube'un benzer reklam biçimi sunduğu diğer reklam aralarına yazmalarına izin vermez. Bu politika ile özellikle sponsorların adına reklamlar oluşturan içerik oluşturucuları hedeflenmektedir. Özellikle içeriğinizde reklamların sunulmasıyla ilgilenen bir reklamvereniniz varsa lütfen işlemi kolaylaştırmak için iş ortağı yöneticinizle birlikte çalışın. Üçüncü taraflarca yerleştirilmiş sponsorluklara ilişkin politikalarımız ile ilgili daha fazla bilgiye göz atın.

Sponsor, videodan önce marka adını ve ürün bilgilerini içeren bir başlık kartının olmasını istiyor. Bu uygun mudur?

Yalnızca ücretli ürün sergileme amacıyla Ücretli Ürün Yerleşimi olan, sadece metinden oluşan başlık kartlarına izin veriyoruz. Sponsor logoları ve ürün markalarının kullanımı dahil olmak üzere, sponsor tarafından iş ortağı içerikleri üzerinde tüm Google medyasının satın alınmadığı durumda grafiksel başlık kartları yasaktır. Daha fazla bilgi ve yardım için İş Ortağı Yöneticinize ulaşabilirsiniz.

Bu arada satışları nasıl takip edeceksin sana özel bir link mi verecekler acaba?

Son düzenleme:
filigran ekle filan kısım var ordan reklamı koyuyosun para kazanmanı kesinlikle etkilemiyor sana ekstra gelir olur bi deneme yaparsın hiç birşey kaybetmezsin paranı öderlerse devam ödemezlerse bırakırsın

35k aboneniz olduğunu söylüyorsunuz size email desteği açılmıştır yt ile birebir iletişime geçin,bu durum kazançlarınızı etkileyecektir,ürün yerleştirme veya link reklam performansını düşürecektir,ziyaretçi o firmanın reklamı yüzünden başka bir içeriğe yönlendirilebilir...

Biraz sahte gibi geldi satıştan %50 komisyon diyor kanalında 200-300k günlük izlenim var ne satıldığını senden geldiğini müşterinin nasıl anlıcaklar?hadi linkten falan anladılar bi garantisi yok o reklamı koyarsan izleyicide düşüş olabilir peşin parayı verirseler yap bence öbür türlü sahtekarlıkta çıkabilir.

Biraz sahte gibi geldi satıştan %50 komisyon diyor kanalında 200-300k günlük izlenim var ne satıldığını senden geldiğini müşterinin nasıl anlıcaklar?hadi linkten falan anladılar bi garantisi yok o reklamı koyarsan izleyicide düşüş olabilir peşin parayı verirseler yap bence öbür türlü sahtekarlıkta çıkabilir.

Arkadaş panel verilecek diyor..sanırım affiliate olun diyorlar..panele girin takip edin..affiliate id niz ile takip edebilirsiniz satışlarınızı tabiki güvenli ve ödeme yapan bir şirketse..ayrıca adsense yada partnerlik durumunuzu riske atmadan iyice araştırmanızı tavsiye ederim..

Hocam firma,komisyon ve ödeme konusunda sıkıntı yok yükleme yaptığım kategoriden önemli bir firma...biraz daha açmak isterdimde kategori anlaşılır. Merak ettiğim youtubenin bu olayı nasıl karşılayacağı para kazanmamı kapatabilir mi ?

35k aboneniz olduğunu söylüyorsunuz size email desteği açılmıştır yt ile birebir iletişime geçin,bu durum kazançlarınızı etkileyecektir,ürün yerleştirme veya link reklam performansını düşürecektir,ziyaretçi o firmanın reklamı yüzünden başka bir içeriğe yönlendirilebilir...

hocam e-mail desteği göremedim hangi bölümde oluyor...

Hocam firma,komisyon ve ödeme konusunda sıkıntı yok yükleme yaptığım kategoriden önemli bir firma...biraz daha açmak isterdimde kategori anlaşılır. Merak ettiğim youtubenin bu olayı nasıl karşılayacağı para kazanmamı kapatabilir mi ?

hocam e-mail desteği göremedim hangi bölümde oluyor...

kontrol panelinde görebilirsiniz ipuçları bildirimler kısmını inceleyiniz

Adamların satış yaptığını nereden anlayacaksın? Hiç mantıklı bir anlaşma değil.

Adamların satış yaptığını nereden anlayacaksın? Hiç mantıklı bir anlaşma değil.

Hocam kendi linkimden bi satış gerçekleştiririm sağlamasını yaparız. Zaten önceleri filesonic,wupload,hotfile paylaşımlarımızdada sağlamayı bu şekilde sağlıyorduk. %100 emin olamayız ama deneriz zaten istediğim rakamlara ulaşamazsam bırakırım , şimdilik sadece denemek istiyorum.

Para kazanam sekmesinin en altında Bu video ödemeli bir ürün yerleşimi içeriyor. bunu kesinlikle seçmen gerekiyo öyle bir şey yapacaksanda. Yapmazsan büyük ihtimal topluluk gelir videoya en kötü oda gelmeyedebilir.

ama adamlar yarın öbür gün vazgeçtik derlerse senin videonda popüler olursa bedava reklam :)

Para kazanam sekmesinin en altında Bu video ödemeli bir ürün yerleşimi içeriyor. bunu kesinlikle seçmen gerekiyo öyle bir şey yapacaksanda. Yapmazsan büyük ihtimal topluluk gelir videoya en kötü oda gelmeyedebilir.

ama adamlar yarın öbür gün vazgeçtik derlerse senin videonda popüler olursa bedava reklam :)

videonun reklam kısmını editörden keserim hocam sıkıntı yok üstüne kaydediyor nasıl olsa :)

Bence yapma, bu tarz mailler atıp insanları kandırabiliyorlar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri