forumda vegan olan var mı :)

öyle diyorsunuzda yemek çok seçiyorum haftada 3-4kez et türü tavuk da olabilir yemeden beslenemiyorum hiçbirzaman karnımı otla doyuramadım ama şöyle 2 kilo kuzu eti 1litre ayran mükemmel oluyor (kola tüketmiyorum 1 yılda yalnızca 3kez içtim) birazda bir süre spor yaptım ondan protein ağırlıklı besleniyorum fakat şöyle bir durumda var insanlar çikolata yer mutlu olurya ben 1kilo çikolata yerine 1kilo kuzu etini tercih ederim bu bir aşk hocam :) valla mutluluk hormonu salgılıyor et ürünleri bende mesela hiçbir et ürünü yemem deme işkembesinden tut kokoreç sakatatına kadar yenebilen heryerini yerim ama bunları yerken bugün mesela 1 kilo domates yedim elma yer gibi domatesde yerim yani biraz farklıyım az ekmek sebze ve et süt yumurta ağırlıklı beslenirim 2 yıl spor yapmayım pc başından kalkmayım vücudum yağ oranı %6geçmez hiçbirzamman göbek felan olmadı neyse klasik lafımızı söyleyek alakasız ama no pain no gain

hocam mesajınıza güleyim mi ağlayayım mı bilemedim gerçekten :D öyle bir anlatmışsın ki...

hocam tek sorum var kurban bayramında ne kesiyosun ( patates mi ) tamam her insan etti sevmek ya da yemek zorunda değilde her şeyin aşırısı zarar

vicdani sebeplerden dolayı yemiyorum ve kesilmesine de karşıyım

Rabbime sonsuz şükür ediyorumki bu nimetleri vermiş yoksa otla karınmı doyardı hocam elhamdülillah diyelim gene yazım hatası yaptıysam affola uykum geldi zor yazıyorum

3 aydır bitkisel bir şekilde gayet doyuyorum :) 82 kiloydum başlarken şimdi 80 kiloyum

Ben uyuyorum yarın ilk işim.dürümxüye.gitmek olacak canım çekti iyi geceler :-D

hocam konuyu açtığımdan beri 3.ye söyleyeceğim, belki görmemiş olabilirsiniz benim dedem kasap :( doğduğumdan beri evin bahçesinde her kurban bayramında 3 er tane keser. ve inanır mısınız en son kurban bayramında o hayvanın kesilmesini anlayışını hissettim desem yeridir... kesilmeden önceki günden başlıyor hareketlenmeye, kesmek için getiriyorduk ki kaçtı ve yakalayıp getirmek için uğraştık. kesilirken nasıl bağırdığını, kaçmaya çalıştığını gördüm, o hayvanın acı çektiğinden adım gibi eminim. öncelikle bıçakla keserek acı çekmeden öldürmek diye bir şey yok çünkü acıyı sinir sistemi merkezinden hissederiz, kafası koparılıp öldürülen insanlarla ilgili bir deney vardı, yaklaşık 30 sn boyunca görüp duyuyorlar, canlı kalıyorlar, hareket ediyorlar. hissettiği acıyı bir kafanızda canlandırır mısınız? bıçakla öldürülüpte acı çekmemek diye bir şey mümkün değil maalesef. biraz empati kurmak lazım, sizi biri yolda yürürken tutuyor bağlıyor ve kaçırıyor. tutuyorlar ağzınız bantlı, bilekleriniz bağlı. kesiyorlar. şimdi soruyorum, böyle bir şey ister miydiniz? istemezseniz neden kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkalarına yapasınız ki?

Kardeş bitkilerde canlıdır.
Bence sen bitki de yeme.
Bitkiler öldürülmemeli. Yazıktır.

Hayvanın yaradılış amacı o zaten.katletmek değil.hayvanın görevi o.rabbim öyle emretmiş o acıyı tadacak.vicdan bu kadar önemliyse ölen madencilerimizi düşündünüz mü ? Kömürü ısınmada elektrikte kullanıyorsunuz.sadece.üzülüp geçti herşey.elektrik ısınmda yada türevi.işlerde kullanıyoruz.bitkiyi üreten hayvandan fazla.çalışıyor onu düşünüyor musun ? İnsanlara karşı vicdanımızı rahatlatmak için ne yaptıkta bizim için nimet olan birşeyi kesilmesi farz olan birseyi vicdan yapabiliriz ki

peki hocam sana şunu soruyorum, bu benim vicdanıma ters geliyorsa, etten midem bulanıyorsa, her kesilen hayvanda ben o hayvanın canına yanıyorsam sence benim psikolojik bir problemim mi vardır?

bitkilerin merkezi sinir sistemi olmadığından onlar acıyı hissetmiyor

Elinde bir kılıçla savaşa gitmiş olsaydın savaşma cesaretinde dahi bulunamazdın.
Bir insanın kellesini gövdesinden ayırabilirmisin ?
Ki yazdıklarına bakacak olursak bence oturur ağlardın.
Biz ona "erkek" gibi yetişmek demiyoruz "oğlan" diyoruz.
Ya çok şımarık yetişmişsin. Yada arayış içinde olan 15 yaşında bir kardeşimizsin.
Zamanla oturur.. kendini bulursun diyorum.
Öneri: Kuzu çevirme candır.

vegan felan boş iş dünya dengesi var insanlar tek zarar vermediği noktalardan biri hayvan eti yemesi bir aslan dahi yiyorsa antilop insanda kuzu dana eti yeme hakkı vardır bu denge ibarettir yemiyeceksek neden besleyelim şöyle düşün o eti kimse yemese tarım dursa gübre ihtiyacı olacak hayvancılık yapan dünyada 500milyon yakın insan işsiz kalacak hiçbir insan hayvan beslemicek nesilleri yokolup gidicek bir inek koyun yaban hayatta yapamaz çok zor yada tavuk birde bu açıdan düşün ve yarın bir dürüm söyle afiyetle ye sonra bana teşşekkür et

kardeşim dikkat ettim. islami yönden verilen tüm cevaplardan kaçınmışsın cevap vermemişsin. sana bu konuda yardımcı olmak isterim. dayım ilahiyat fakültesi mezunu. et konusunda aklına takılan ne varsa sana yardımcı olabiliriz.

Elinde bir kılıçla savaşa gitmiş olsaydın savaşma cesaretinde dahi bulunamazdın.
Bir insanın kellesini gövdesinden ayırabilirmisin ?
Ki yazdıklarına bakacak olursak bence oturur ağlardın.
Biz ona "erkek" gibi yetişmek demiyoruz "oğlan" diyoruz.
Ya çok şımarık yetişmişsin. Yada arayış içinde olan 15 yaşında bir kardeşimizsin.
Zamanla oturur.. kendini bulursun diyorum.
Öneri: Kuzu çevirme candır.
aynen valla hayatımda 5 yıl önce horoz kestim birde koyun derisi yüzmeye yardım ettim bunlar olmasa insan acil bir durumda ailesi dahi koruyacakken korkabilir soğukkanlı olmak şart

Vegan değilim olmayıda düşünmüyorum, ama düşünfügüm bir sey varsa biz hayvanları deigl hayvanların bizi kullandıgıdır.Onlar bize kendisini feda ediyorki nesilleir devam etsin
Mesela tavuk yada koyun yada keçi herneyse yedigimiz her et ürünü.Eger biz koyunları evcilleştirmeseydik onlar dagda bayırda kurda kusa yem olacaktı ama biz onları evcilleştirdik besledik büyüttük nesillerinin devamını sagladık onlarda bize kendi aralarından birilerini feda ettiler.

Nacizane görüşüm budur bu yüzden vegan olmayı düşünmüyorum cünkü herkez vegan olursa kimse et yemez kimse et yemeyince koyunlar tavukları kimse beslemez kimse beslemezse dogaya salınırlar ve dogada vahsi hayvanlarca yenirler EEE nasıl olsa birisi bunları yüyecek o zaman ben yerim

konu cok egzotik bir hal almış:D mesajları okurken cok eğlendim.

bizim sınıfta bir kız var ne zaman vegan muhabbeeti açılsa sosyetik vejeteryanlar der durur:) şaka bir yana yemek zevkimi şöyle adlandırayım;

kesinlikle kırmızı eti ağzıma dahi koymam. [kıymasından tut herşey ve herşekli dahil] yiyemiyorum ne bileyim. yağlı sevmiyorum.

tavuk etinide sadece mangalda yanında rakı varsa yerim.

süt- yumurta ağzıma koymam. ama peynir hayatımın olmazsa olmazıdır. yarım yağlı balıkesir peynirine yok dicek adam tanımam. ortalama tahminle yılda 3-4 kere tavuk eti dışında et tüketmem.

vegan veya vejeteryan degilim. sanırım damak tadıyla alakalı bir durum benimkisi.

bu arada vegan arkadaşımızı da Osman Evcan ve daha niceleri için destek vermeye davet ediyorum. [MENTION=8691]haifisch[/MENTION];

bu arada [MENTION=8691]haifisch[/MENTION]; görüşünün dini boyutlarla alakası olmadıgını biliyorum. konuyu muhakkat dini mevzulara yönlendirmek isteyenler olacaktır. gerek forumda gerek sosyal hayatında cevap vermemelisin. asla sonunu göremezsiniz bu tartışmaların.

"Forumda megani olan var mi? "

diye bir tek ben okudum sanirim. Benim kafa gitmis.

"Forumda megani olan var mi? "

diye bir tek ben okudum sanirim. Benim kafa gitmis.

Yok hocam bende megani olan var mı diye okudum ama konuya girince
araba olmadığını anladım :)

Bunlar boş akımlar ALLAH cc sana helal kıldığını sen nasıl akım uğruna reddedirsin,
Diyelim müslüman değilsin milyarlarca yıldır yaşam döngüsü var,bu yaşam döngüsünü
bozmak dünya düzenini bozmaktır ve sonucu herkesin bildiği şeydir.
Böyle boş boş düşüncelerle milletin kafasını bulandırmayın.

İsteyen yer istemeyen yemez isteyen müslüman olur istemeyen olmaz :) (Elhamdülillah müslümanım) Ben yatıyom garii iyi geceler :D

Vegan değilim olmayıda düşünmüyorum, ama düşünfügüm bir sey varsa biz hayvanları deigl hayvanların bizi kullandıgıdır.Onlar bize kendisini feda ediyorki nesilleir devam etsin
Mesela tavuk yada koyun yada keçi herneyse yedigimiz her et ürünü.Eger biz koyunları evcilleştirmeseydik onlar dagda bayırda kurda kusa yem olacaktı ama biz onları evcilleştirdik besledik büyüttük nesillerinin devamını sagladık onlarda bize kendi aralarından birilerini feda ettiler.

Nacizane görüşüm budur bu yüzden vegan olmayı düşünmüyorum cünkü herkez vegan olursa kimse et yemez kimse et yemeyince koyunlar tavukları kimse beslemez kimse beslemezse dogaya salınırlar ve dogada vahsi hayvanlarca yenirler EEE nasıl olsa birisi bunları yüyecek o zaman ben yerim

Haha bu mesaja iyi güldüm :D
Her evcilleşmeyen hayvan yok olmuyo hocam bir sürü hayvan doğanın şartlarına uyum sağlamak icin kendini korumak için evrimleşiyo, bukalemunların kamufle yetenekleri, zebraların çizgileri,hatta önceki timsah ve şimdi evrimleşen timsahın ava göre çenesi daha büyük bunlar doğanin müthiş dengesini, düzenini gösteriyo bizim yaptığımız dengeyi sağlamak değil aksine son yüz yıldır bu dengeyi bozmak için uğraşıyoruz..

Reno megan soruluyo diye girdim ama değilmiş. Ki meganıda sormuş olsaydı meganım yok. Bu konuya niye girdimki.

Hayvansal ürün kullanmaman, bahsettiğin hayvan eziyetlerini durdurmayacak. Her zaman bu hayvanları yiyecek-hayvansal ürün talep edecek birileri olacak. Enerjini bu hayvanların yaşam şartlarını düzeltecek organizasyonlara harcarsan daha faydalı olabilirsin.

Bitkilerden alacağın protein kalitesiz bir protein. En zengin protein hayvansal ürünlerde var. İlaç kullanırım diyorsan yaptığın işin felsefesiyle çelişmiş olursun.

Ekşi sözlükte sen gibi birden bire vegan olup 1 yıl içinde Siroza (karaciğeri etkileyen ciddi bir hastalık) yakalanan ve doktor zoruyla hayvansal ürün tüketmeye başlayan insanların hikayelerini kendi ağızlarından okuyabilirsin.

Türkiyede vegan olanların büyük kısmı çocukken kurban bayramında gördüklerinin travmalarını yaşayan, psikolojisi bozuk, en ufak bir eleştiriye küfür ve hakaretle karşılık veren saldırgan, faşist insanlar. Şahsen bir insanın vegan olduğunu öğrenince ilişkimi kesiyorum ben.

Hayvan ürünlerini tüketmek insanoğlunun doğasında var, aksini iddia eden insanlara güvenmeden önce sorgulamanı ve bir doktordan bilgi almanı tavsiye ederim. Hele ki PETA denen, geçmişinde bir sürü şaibe bulunan bir kuruma güvenmek akıl kârı değil. (Peta Kills Animals)

Kolay gelsin...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri