forumda vegan olan var mı :)

en son annemin zorlamasıyla bir parça lahmacunun tadına bakmıştım geçen hafta... yediğimle tuvalete gidip çıkartmam bir oldu. evdekilerin ayıla bayıla yediği lahmacunun tadı çok kötü geldi, tadından öte o lahmacunu yemeye uğraşırken aklıma ağzımda ölü bir vücudun bir parçası olduğu geldi, ben o hayvanı yiyebilmek için ona ne verdim ki?, ne kattım ki? ne verirsem vereyim ne katarsam katayım ben o hayvanı yiyemem

O hayvanı yemen için ona birşey vermen gerekmez hocam, o hayvan sen onu yiyesin diye yaratıldı zaten. Bu yüzden hayvanlarında helali ve haramı var.

Sizin yüzünüzden her gün binlerce bitki can veriyor bunu düşündün mü?

Yarım yamalak yaşıyoruz zaten şu dünyada hiçbir şekilde isteklerime kısıtlama koymam bugün veganım et yemedim belki yarın değilim kime göre vegan? neye göre vegan? kuralları koyan kim?
Kimse yaşamımıza kurallar sokamaz 1 yıl et yemesem bile vegan olduğumu düşünmem 1 yıldır canımın et istemediğini düşünürüm.

Bak ben senin bu cümleni direk çürütürüm. Sen müslümansın muhtemelen. Değilsen de en azından yorumunu beğenenler arasında bir kişi müslümandır. Şimdi sorum şu. Kimse kurallar sokamaz demişsin. Peki sen Müslüman'san, domuz eti yemiyorsun? Bak sokuluyormuş. :cool:

Bu tür konuları tartışmayı hiç sevmiyorum. Tamamen uydurma akımlar cartlar curtlar. :) Birileri eti sevmez miğdesi kaldırmaz akım uydurur öyle gider işte. Millette o kuyuya taş atan deliye uymak için hayatı boyunca bu tatlardan mahrum kalır. Bir aç kalın bakalım veganmısınız değilimisiniz o zaman anlaşılır. He hayvanları öldürme konusuna gelince, benimde pek hoşuma giden bir durum değil. Ama arkadaşlar açıklamasını yapmış. Allah bize bazı hayvanları yiyelim diye vermiş. Ayrıca bazı etcil hayvanlarada avlansınlar diye başka hayvanlar vermiş. Doğanın dengesi bu. Son olarak acaba veganım diyen arkadaşlar hiç üzerinde ki giydikleri ve ayağındaki giydikleri ayakkabıları araştırmı neden yapılıyor bunlar diye?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri