gameplay kanalinda telif ve mahkeme sorunu

• Kullanıcı babs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 🧠 İçerik Planlama & Strateji

babs

Kayıtlı Üye
selamun aleykum arkadaslar gameplay kanali acmayi dusunuyorum aklima takilan 1-2 soru var mesela flash oyunlari olur veya pc oyunlari bu oyunlarin videolarini yayinladik diyelim ileride oyun sahiplerinin telif atma riski ne olur daha dogrusu kardesim sen benim oyunun videosunu izin almadan niye yayinliyosun diyebilir mi? ayrica belki olmuyacak bisey ama mahkemeye verme ihtimalleri var mi?

af buyurun arkadaslar bunlari danismak istedim cunku kimsenin hakkina girmek istemiyorum

hayýr tabiki :) adamlar sevinir oyunlarýný tanýttýðýn için :D bu arada türkçe mi çalýþmayý düþünüyorsunuz ?

ingilizce dusunuyorum hocam hatta bi onceki mesajda konusmustuk video kayit programini bile ucretsiz olanini kullanmak istiyorum :)

Son düzenleme:
saolun arkadaslar bu ise uzun vadeli baktigim icin bu tur ayrintilari da ister istemez dusunmek gerekiyor

Ben de ingilizce yapabilirim gibi ama tepkimeler falan çok doğal olmaz gibime geliyor ya. Nasıl yapacaz bilmiyorum :D

baska bilgisi olan yok mu arkadaslar

Bazı oyun firmaları oyun videolarını yasaklamıştı galiba hatta büyük türk gameplay kanalları da bundan etkilenmişti yanlış hatırlamıyorsam Batman Arkham serisi idi hangi oyun tam hatırlamıyorum

Bazı oyun firmaları oyun videolarını yasaklamıştı galiba hatta büyük türk gameplay kanalları da bundan etkilenmişti yanlış hatırlamıyorsam Batman Arkham serisi idi hangi oyun tam hatırlamıyorum

anladım hocam o zaman en güzeli oyun firmalarından yazılı olarak izin istemek çözüm olabilir. her türlü çıkan sorunlara karşın.

izin istersek herhani bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

İzine gerek yok bence zaten bir sürü gameplay kanalı var gerek kalacağını sanmıyorum

forumda okuduğum kadarı ile bazı firmalar sorun çıkartabiliyomuş hocam onun için en başında izin alırsak içimiz rahat şekilde devam ederiz...

Tır oyunu vardı euro simulator falan o telif veriyor diye okumuştum.

Bakacaksın youtube'ye güncel çalışan var mı o oyunları ona göre yükleyeceksin. Mesela battlefield 4. Oyunun her santiminin videosunu çek gene bir şey olmaz )

Gameplay kanali yapmadan once oynayacaginiz oyunun kurallarini iyice okuyun. Mutlaka paylasim konusunda birseyler yazmislardir. Bazi oyunlar paylasima izin veriyor fakat bunun uzerinden para kazanilmasina yasak getirebiliyorlar..

Yani her paylasima izin veren oyun ureticisi, para kazanmaya da izin verecek diye bir kaide yok..

Basima gelmese de birkac yerde okumuslugum var, cok ender gorulse de bazi firmalar oyun kanallarina telif gonderdigi oluyormus..

Gameplay kanali yapmadan once oynayacaginiz oyunun kurallarini iyice okuyun. Mutlaka paylasim konusunda birseyler yazmislardir. Bazi oyunlar paylasima izin veriyor fakat bunun uzerinden para kazanilmasina yasak getirebiliyorlar..

Yani her paylasima izin veren oyun ureticisi, para kazanmaya da izin verecek diye bir kaide yok..

Basima gelmese de birkac yerde okumuslugum var, cok ender gorulse de bazi firmalar oyun kanallarina telif gonderdigi oluyormus..

peki flash oyunları gibi basit oyunlarda herhangi bir sıkıntı olur mu acaba

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri