GSS borçları

Internetten görünmeyebiliyor . Ben SGK ya gittim 1.5k borç çıktı . Internetten görünmediği halde

geçen bende sigortaya gittim 125lira borcunuz var dedi nasıl yani dedim
sigortalı olmadığınız için borçlusunuz kanun böyle :)

yok artık 25 e basmadan ben geçeyim başka ülke vatandaşlığına ne illet bir yönetim şekli bu arkadaş

Benim sistemde 3k görünüyordu. Sigortaya gittim 4,5k oldu. Gelir testi falan yaptırdım. 1 ay sonra borç 1,500'e indi :D (22 öğrenciyim)
Not : 1 sene ara vermiştim eğitim hayatıma.

Son düzenleme:
Başka yerlerde öğrenciye işsize destek olur, bizde vur abalıya :D Halimiz yaman.

şu olayıda duydumya 80 yaşındaki yabancı evlen benimle vatandaşlık kazan dese olur diyeceğim yuh ulan utanmasa vücudumuza mekanizma koyup günlük işlerde harcadığımız enerjinin parasını alacak

hayır ayda 30 en fazla 100 tl yaparsın anlarımda 213 tl diyorsun belki ben sigorta istemiyorum belki mutantım hastalanınca wolverine gibi iyileşiyorum arkadaş sana ne

benimde 800 cıktı yarın gidicem ögrenci belgesiyle bakalım derdi neymiş arkadaş e devlet şifresi ile ben görebiliyorum bunlar nasıl sistemde göremiyor benim ögrenci oldugumu

hayır ayda 30 en fazla 100 tl yaparsın anlarımda 213 tl diyorsun belki ben sigorta istemiyorum belki mutantım hastalanınca wolverine gibi iyileşiyorum arkadaş sana ne

neye göre belirliyorlar bu borcu anlamıyorum.kardeşimle benim borcu ödedim internet bankacılıgı ile 2 gün önce.ikimizde üni mezunuyuz yani okul bitti,evde oturuyoruz.kardeşimin borcu aylık 35-40 arası,benim borcum 230dan fazla :) sadece bu ay için degil tabiki bu,genel olarak.yani her ay böyle ödüyoruz....

neye göre belirliyorlar bu borcu anlamıyorum.kardeşimle benim borcu ödedim internet bankacılıgı ile 2 gün önce.ikimizde üni mezunuyuz yani okul bitti,evde oturuyoruz.kardeşimin borcu aylık 35-40 arası,benim borcum 230dan fazla :) sadece bu ay için degil tabiki bu,genel olarak.yani her ay böyle ödüyoruz....
Aile geneli gelir testi yapılıyor ona göre kardeşim ev halkının toplam geliri x tl ise 4 kişilik ailede senin gelirin x/4 tl dır kardesinle senin aynı primi ödemeniz lazım ama sen çok yüksek oduyorsun muhtemelen gelir testi yaptirmadin bu yüzden

Nisan ayına kadar yapacağınız ödemelerin faizi siliniyor.
Haberiniz olsun. Vergi affı kanunu

Aile geneli gelir testi yapılıyor ona göre kardeşim ev halkının toplam geliri x tl ise 4 kişilik ailede senin gelirin x/4 tl dır kardesinle senin aynı primi ödemeniz lazım ama sen çok yüksek oduyorsun muhtemelen gelir testi yaptirmadin bu yüzden

testi birlikte yaptırdık zaten hocam,gariplik orda.görevliye sordum,herkesin borcu aynı olmaz diyip geçiştirdi...

Arkadaşlar gss denen yerde staj yapan biri olarak anlatayım :D
GSS herhangi bir sigortanız yoksa çalışmıyorsanız okumuyorsanız veya birinden yararlanmıyorsanız kısacası boştaysanız devlet diyorki sen boşta kalamazsın seni devlet sigortası yapacaz bu parayı ödeyeceksin ( Devletin mallığı şurada çalışmayan biri para nasıl öder :D) Ödeyeceğiniz para kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırıyorsunuz eviniz varsa bile etki ediyor sanki evi yiyorsunuz :D herneyse gelire göre g1-g2-g3 ve yeşil kart olayı var. g1:40tl g2 :110tl g3:220 tl yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.

Peki bu iş nasıl olacak diyen arkadaşlar
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
XD4vnO.png

adresinden gss borcunu sorgulatsın bu dönemde öğrenciyse öğrenci belgesini götürüp bu borcu sildiriyor ama o zamanda işsizseniz ve sigortanız yoksa bu borç size giriyor ;) GSS de çalışan adamlarda bağırıp çağırmayın onlarda yasanın ne saçma birşey olduğunu biliyor ama yasa devlet yasası hükümete saydırın :D

NOT:Kız çocukları +18 olduktan sonra babadan yararlanma hakkı vardır evlenene kadar ama erkek çocuk +18 geçince bu yasaya tabidir.

benimde borç çıkmıştı okul bitti benim gittim dedim böyle böyle borç var ne iş , tamma borcunu sildim dedi daha gelecekmi dedim yok dedi , hemen uzaklaştım kaçtım oradan :D

testi birlikte yaptırdık zaten hocam,gariplik orda.görevliye sordum,herkesin borcu aynı olmaz diyip geçiştirdi...

Senin ve kardeşinin üzerine olan tüm mal varlıkları göz önünde bulundurularak incelenerek bi miktar belirleniyormuş. Yani banka hesaplarından tut, arsa,ev,tarla takım bahçe vs vs vs..Tüm bunlar birer kritermiş, bende gelir testi sonucu ödeyeceğim borcu öğrendiğimde neye göre belirleniyor bu miktarlar diye sorduğumda aldığım cevap buydu.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri