GSS Borcu Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anayasayı esastan görüşmek, şekil yönünden incelemek nedir bilip bilmeden kendini daha fazla rezil etme.Hukuktan zerre anlamadığın gibi köy kahvesinde allah hökümetimizden razı olsun diyen adamdan farkın yok.

Kimseye gidin anayasa mahkemesine başvurun demedim bu konuda.Eğer hükümet bu tahsilat için adım atmaya kalkarsa ben de gerekli başvuruyu yaparım.

İşte bazı şeyler google'da aramakla olmuyor, temel meselesi.

Anayasa mahkemesine gelene kadar o adamlar neler yaşıyor biliyor musun sen, başkan onları yönlendirir miş? 40 senelik hukukçular bildiği yönde değil de dün oraya atanan başkanın yönlendirmeleriyle oy kullanacakmış.Sen bu forumda gördüğüm en komik bilge kişiliksin :D

Kendini tatmin etmek istiyorsan 8-10 yaşındaki bebelerle tartış.Bu yasa iptal olmaz'dan başka söyleyecek birşeyi olmayan, bir hukuk dehasıyla tartışmak benim için de zor oluyor :D

yaşadığınız kafadan bir dal alabilir miyim ? :D Bence bir aynanın karşısına geçin elinizi yüzünüzü yıkayın .

bak şu mesajı sen yazdın. taşı aym'ye, iptal olsun yüzbinlerce insan sana dua etsin, ben de alkışlayım seni helal olsun adama deyim. yapamıyorsan sus!

"Bu saçmalığı anayasa mahkemesi düşmeden birileri anayasa mahkemesine taşırsa muhtemelen bu yasa iptal edilir"

senin bu ülkede hukuk olduğuna inanman, herkesin hür iradesiyle karar verdiğine inanman zaten olayı özetliyor. ;)

Okuduğunu bile anlamıyor, tüyü diktin işte kes artık.Kimseye anayasa mahkemesine taşıyın dememişim, birileri anayasa mahkemesine taşırsa demişim daha onun koşul anlamı taşıdığını bile bilmiyor.Hadi hukuk bilmezsin onu anlarımda sen daha türkçe bilmiyorsun yahu. :D

Yapamıyorsan sus'muş :D Adama sanane sen kimsin diye sormazlar mı?

Hadi az ötede oyna

---------- Spam Engelliyici 23:18 ---------- Önceki Mesaj 23:17 ----------

yaşadığınız kafadan bir dal alabilir miyim ? :D Bence bir aynanın karşısına geçin elinizi yüzünüzü yıkayın .

Tabi ne demek uzatırım ucundan da sen alabilir misin bilmem...

Son düzenleme:
4.500 lira borcum vardı.Şuan okuduğum üniversiteden okuduguma dair belge aldım, lisede okudugum dönemdende belge vardı bu 2 belgeyi götürdüm borçlarım silindi.Arada 1 sene okumadığım için 850 lira borç biçildi onu yapılandırıp ödiyeceğim şimdi.Bu ayın sonuna kadar AF çok geç olmadan gidip halledin hemen

heryerden yoluyor nefes alamıyorum hissetiğim bu.

Bu arada benimde bugün öğrendiğim bir şeyi paylaşmak isterim . Belki yardımı dokunur . Üniversite öğrencisiyseniz E-Devletten aldığınız belgeyi SGK ya götürdüğünüzde imzaya gerek olmadan belgeyi çıkarttığınız şekilde verebilirsiniz . Kabul ediyorlar.

Ben lise bitince 3 ay defactoda çalışmıştım sonra çıktıktan sonra hiç gelir testi yaptırmadım ve bu konudan hiç haberim yoktu ve bu konu sayesinde baktım 5000 küsür tl borç çıktı defactodan çıkma sebebim okulu kazanmamdı ve bu sene bitti okul ve biyerdede çalışmadım bu borcu sildirebilirmiyim ?

Açık öğretimden öğren ci belgesi alsak olur mu acaba
Eskiden çalışıyordum şimdi işten çıktım açık öğretimde devam ediyor

Açık öğretimde zamanında okuyan kaydı sonlanmış olanlar açık öğretim kendi açık öğretim burosuna gidip öğreci belgesi almaları gerekli SGK için istediğinizi söyleyin onlar veriyor, @ugur

Peki ne yapilmali oncelikle ilgili yasa çıkışından 2008 yılından bu yana aylik devlet sizin haberiniz olmadan 1.800 lira civari bir rakamla sizi Genel Saglik Sigortası adı altinda borçlandirdi, bunu iptal yada yapılandırma için ilçe kaymakamlıklarina muracat edip GELİR TESTİ yaptırın, eğer bir gelir yoksa giderleri foruma doldurun onlar giderlerden yapılandırıyor, daha sonra eğer okuyorsanız yada 2008 yılından bu yıllara kadar bir muhdette olsa ögrenciydiyseniz o belgeyi ögrencilik yaptığınız kurumdan alın ve SGK ya gidin o belgelerle onlar yapilandiracaktir borcunuzu..

PEKİ İLERLEYEN ZAMANLARDA NASIL KURTULURUM BU BORÇLARDAN ?

Onuda SSK ya İSTEĞE BAĞLI SİGORTA başvurusu yapin ve aylık en az 346 lira rakam ödeyin, HER AY ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ ister ödeyin ister ödemeyin bu şekilde GSS den kurtuluyorsunuz borçlanmıyorsunuz ve sigortaniz sağlıkda ve emeklilikde işe yariyor GSS ye ödenen para gibi hava parası olmuyor.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTADAN EMEKLİ OLURMUYUM ?

Evet prim gün sayınızın bitmesine son 3 yil kala normal bir iş yerinde çalışan olarak görünürseniz emekliliğe hak sahipliliği kazanarak emekli olabiliyorsunuz.

Açık öğretimde zamanında okuyan kaydı sonlanmış olanlar açık öğretim kendi açık öğretim burosuna gidip öğreci belgesi almaları gerekli SGK için istediğinizi söyleyin onlar veriyor, @ugur

Peki ne yapilmali oncelikle ilgili yasa çıkışından 2008 yılından bu yana aylik devlet sizin haberiniz olmadan 1.800 lira civari bir rakamla sizi Genel Saglik Sigortası adı altinda borçlandirdi, bunu iptal yada yapılandırma için ilçe kaymakamlıklarina muracat edip GELİR TESTİ yaptırın, eğer bir gelir yoksa giderleri foruma doldurun onlar giderlerden yapılandırıyor, daha sonra eğer okuyorsanız yada 2008 yılından bu yıllara kadar bir muhdette olsa ögrenciydiyseniz o belgeyi ögrencilik yaptığınız kurumdan alın ve SGK ya gidin o belgelerle onlar yapilandiracaktir borcunuzu..

PEKİ İLERLEYEN ZAMANLARDA NASIL KURTULURUM BU BORÇLARDAN ?

Onuda SSK ya İSTEĞE BAĞLI SİGORTA başvurusu yapin ve aylık en az 346 lira rakam ödeyin, HER AY ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ ister ödeyin ister ödemeyin bu şekilde GSS den kurtuluyorsunuz borçlanmıyorsunuz ve sigortaniz sağlıkda ve emeklilikde işe yariyor GSS ye ödenen para gibi hava parası olmuyor.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTADAN EMEKLİ OLURMUYUM ?

Evet prim gün sayınızın bitmesine son 3 yil kala normal bir iş yerinde çalışan olarak görünürseniz emekliliğe hak sahipliliği kazanarak emekli olabiliyorsunuz.

İsteğe bağlı bağkur prim borçları ödenmeden yapılabiliyor mu?

Okuduğunu bile anlamıyor, tüyü diktin işte kes artık.Kimseye anayasa mahkemesine taşıyın dememişim, birileri anayasa mahkemesine taşırsa demişim daha onun koşul anlamı taşıdığını bile bilmiyor.Hadi hukuk bilmezsin onu anlarımda sen daha türkçe bilmiyorsun yahu. :D

Yapamıyorsan sus'muş :D Adama sanane sen kimsin diye sormazlar mı?

Hadi az ötede oyna

---------- Spam Engelliyici 23:18 ---------- Önceki Mesaj 23:17 ----------

Tabi ne demek uzatırım ucundan da sen alabilir misin bilmem...
ben anlamıyorum ki kendi kendine mi taşıncak bu yasa aym'ye. birileri taşıyacak işte. birisi taşısın da hepimiz kurtulalım edebiyatı yapıyorsun, kendin taşı öyle halloluyorsa ne millete akıl veriyorsun ki? sanki edebiyat profesörü de ben onu dedim, bunu anladın diyo bana.

son olarak kardeşime attığı pm resmi ektedir. o pm'yi bana atsaydı belki yönetime bildirmezdim ama bana hiç bir pm atmayıp bunu kardeşime yazmasına anlam veremedim. bu pm için gerekeni yapması için [MENTION=11620]era[/MENTION]'yı konuya davet ediyorum. benimde ilgili kişiye yaptığım alıntılar gözönünde bulundurulup varsa böyle bi terbiyesizliğim beni de lütfen banlayın.

N5BWAY.png

bir diğer terbiyesizliği ise "Tabi ne demek uzatırım ucundan da sen alabilir misin bilmem." cümlesidir. bunun için de gereken yapılsın lütfen.

kendisine hakaret etmeden, edebimle cevap vermeye çalıştım sürekli. forum kurallarına aykırı bir mesajım olduysa dediğim gibi banlanmam gerekiyorsa saygı duyarım.

iyi forumlar.

Benimkini sildiler
ögrenci degilim evim - arabam vs var
resmi bir gelirim yok
5 Aydır istege baglı bagkurluyum ( bagkuru ödüyorum ama ilk acma amacım ödememekti sgk pirim borcunu durdurmaktı )

daha öncesinden 5 bine yakın borc vardı
1 ay önce gittim güzel bir hikaye ile
annemin babamın ben küçükken ayrıldıgını
beni dedemin büyüttügünü evimi ve arabamı dedemin aldıgını
su an dayılarımın ve dedemin yardımlarıyla yaşadıgımı ve dedemin yardıma muhtaç oldugu için bir işe girip calışamadıgımı anlattım kabullenmediler haciz yoluyla alacaklarını söylediler ben de kaymakama cıktım kendimi cırılcıplak meclisin önüne zincirlerim bir donum vardı onu da devlet aldı diye eylem yaparım yada işid e katılırım haciz olursa dedim tamam dedi kaymakam 2 hafta sonra gel bi görüşelim dedi
2 hafta sonra baktım borcum silinmişti.
İşten güçten fırsat bulup daha gidemedim kaymakamın yanına pazartesi gidecem işallah

bu gss uygulamasından dolayı hükümete kızıyorum maddi durumdan dolayı degil uygulamayı etik bulmadıgım için uymuyorum ama muhalefettende ses cıkmıyor demekki onlarda uygulamadan memmun.

Son düzenleme:
ben anlamıyorum ki kendi kendine mi taşıncak bu yasa aym'ye. birileri taşıyacak işte. birisi taşısın da hepimiz kurtulalım edebiyatı yapıyorsun, kendin taşı öyle halloluyorsa ne millete akıl veriyorsun ki? sanki edebiyat profesörü de ben onu dedim, bunu anladın diyo bana.

son olarak kardeşime attığı pm resmi ektedir. o pm'yi bana atsaydı belki yönetime bildirmezdim ama bana hiç bir pm atmayıp bunu kardeşime yazmasına anlam veremedim. bu pm için gerekeni yapması için [MENTION=11620]era[/MENTION]'yı konuya davet ediyorum. benimde ilgili kişiye yaptığım alıntılar gözönünde bulundurulup varsa böyle bi terbiyesizliğim beni de lütfen banlayın.

N5BWAY.png

bir diğer terbiyesizliği ise "Tabi ne demek uzatırım ucundan da sen alabilir misin bilmem." cümlesidir. bunun için de gereken yapılsın lütfen.

kendisine hakaret etmeden, edebimle cevap vermeye çalıştım sürekli. forum kurallarına aykırı bir mesajım olduysa dediğim gibi banlanmam gerekiyorsa saygı duyarım.

iyi forumlar.

Her konuda ahkam kesip rezil olunca söyleyecek sözün kalmıyor haliyle.

Bir de kardeşine benim mesajıma alıntı yaptırıp güya beni küçük düşürecek

Ayrıca git borcun varsa ödersen öde kimseyi ilgilendirmez benim ne yapacağım da seni hiç ilgilendirmez, kimse senin isteklerin doğrultusunda mesaj yazmak zorunda değil burda

Son düzenleme:
Gss uyguluması kadar mantık dışı bir uygulama yok zaten.Borçlandırılmayan bi öğrenciler ve işsiz insanlar kalmıştı onlarada su'dan sebeblerle borç geçirdi devletimiz.

Her konuda ahkam kesip rezil olunca söyleyecek sözün kalmıyor haliyle.

Bir de kardeşine benim mesajıma alıntı yaptırıp güye beni küçük düşürecek
yöneticiler kardeşimin ve benim şu anki online olduğu IP'leri kontrol ederlerse birbirimizden 300 km uzakta olduğumuzu görebilirler. telefonla arayıpta bana destek ol diyecek kadar da düşmedim çok şükür.

ben bu forumda yüzlerce kişiyle edebimle farklı konular üzerine fikir yürüttüm, tartışmalar yaptım. ama hepsi adamdı. hiç biri bana atmadığı PM'yi kardeşime atmadı.

o mesajı yazıp hem era'yı ilgilenmesi için etiketledim hem de o mesajı ayrıca raporladım. yaptığımı söylerim senin gibi değilim çok şükür.

yöneticiler kardeşimin ve benim şu anki online olduğu IP'leri kontrol ederlerse birbirimizden 300 km uzakta olduğumuzu görebilirler. telefonla arayıpta bana destek ol diyecek kadar da düşmedim çok şükür.

ben bu forumda yüzlerce kişiyle edebimle farklı konular üzerine fikir yürüttüm, tartışmalar yaptım. ama hepsi adamdı. hiç biri bana atmadığı PM'yi kardeşime atmadı.

o mesajı yazıp hem era'yı ilgilenmesi için etiketledim hem de o mesajı ayrıca raporladım. yaptığımı söylerim senin gibi değilim çok şükür.

Forumda kimse tartışmaya katılmazken o vatandaşın bu neyin kafası alırım bir dal gibi bir terbiyesizlikle konuya dahil olması herşeyi anlatıyor zaten.

Forumda kimse tartışmaya katılmazken o vatandaşın bu neyin kafası alırım bir dal gibi bir terbiyesizlikle konuya dahil olması herşeyi anlatıyor zaten.
varsa bi terbiyesizliği onu da banlasınlar. onun ban süresi kadar benim de banlanmam da sorun değil.

[MENTION=11620]era[/MENTION]

http://www.ytpara.com/konu-disi/68146-gss-borcu-acik-ogretim-universitesi-7.html

şu konuya da bakabilirsin, aynı konuda daha önce de benim mesajıma alıntı yapıp dalga geçercesine ifadeler mesajlar yazdı işin içinden çıkamayınca kardeşini de dahil edip en son yönetimi işin içine sokmaya karar vermiş.

Ben bu şahsın çıkardığı tartışmalara cevap vermekten yoruldum artık gereği ne ise yapılsın.

Hayırlı günler arkadaşlar,
az evel sorgulama yaptım 2000 bin liradan fazla borç çıktı.Sorun şu ki liseyi çoktan bitirdim 2 yıldır üniversiteye hazırlanıyorum daha önce hiç bir işte çalışmadım 20 yaşındayım.Bu durumda borcu sildirmem mümkün mü acaba ?Forumdaki diğer konuları okudum fakat işime yarar bir bilgi bulamadım malesef :(
Lise bittikten sonra 1 yıl ara verdim bendede 2k borç çıktı.18 Yaşına gelince okumuyorsan devlet otomatık olarak seni Sigortalı sayıyor.Gelir testi için tüm bankaları teker teker gezdiriyolar ve ailenin üzerine birşey varsa(veya mirasa ortak ise) hepsi gözüküyor.Ben 1600 tl ödemek zorunda kaldım.

Lise bittikten sonra 1 yıl ara verdim bendede 2k borç çıktı.18 Yaşına gelince okumuyorsan devlet otomatık olarak seni Sigortalı sayıyor.Gelir testi için tüm bankaları teker teker gezdiriyolar ve ailenin üzerine birşey varsa(veya mirasa ortak ise) hepsi gözüküyor.Ben 1600 tl ödemek zorunda kaldım.

niye ödedin?(Hastaneye gitmiyorsan)

belkide senin gibiler yüzünden hala devam ediyor bu uygulama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri