GSS'ye borçlanmayın, isteğe bağlı sigorta ödeyin.

Hocam biyerde çalışmıyoruz geçimimizi sadece youtubedan sağlıyoruz bu dediğini yaparak SSK lımı oluyoruz aylık 322 yatırınca tam anlamadım.Hastane vs yararlanabiliyormuyuz.Birde emekli oluyormuyuz yıllar sonra ?

bagkur başlangıcı yapıp bagkura hiç pirim ödemeyip hem de gss ye borçlanmıyorsunuz
maddi durumu iyi olmayanlar ve hala pirim cıkanlar için en iyi secenek bu

not : bagkur sizi 1 yıl boyunca borçlandırır sonra hesabınızı kapatır 0 borcunuz olur
kapattıgı günün ertesi günü gidip tekrar actırabilir ve bunu her yıl tekrarlayabilirsiniz

Hocam biyerde çalışmıyoruz geçimimizi sadece youtubedan sağlıyoruz bu dediğini yaparak SSK lımı oluyoruz aylık 322 yatırınca tam anlamadım.Hastane vs yararlanabiliyormuyuz.Birde emekli oluyormuyuz yıllar sonra ?
eğer SSK'lı olursan alt sınır haziran ayı itibariyle 305 haziran'dan sonra yıl sonuna kadar 322 lira. bağkur'lu olursanız priminiz değişiyor. bunlar alt sınırlar, üst sınır olarak 2000 küsür lira. yüksek ödemek daha iyi tabi ki.

başvurunu yaptıktan 1 ay sonra sağlıktan faydalanmaya başlayabiliyorsun, tek eksiği bu. emeklilik için prim olarak yansıyor.

Bende ssk yatırıyorum gss birikeceğine,bizim muhasebeci tarım sigortasına kayıt etti beni aylık 310 lira ödüyorum.

eğer SSK'lı olursan alt sınır haziran ayı itibariyle 305 haziran'dan sonra yıl sonuna kadar 322 lira. bağkur'lu olursanız priminiz değişiyor. bunlar alt sınırlar, üst sınır olarak 2000 küsür lira. yüksek ödemek daha iyi tabi ki.

başvurunu yaptıktan 1 ay sonra sağlıktan faydalanmaya başlayabiliyorsun, tek eksiği bu. emeklilik için prim olarak yansıyor.

Hocam anlamadığım bir nokta var e-devletten girip hemen ücret ödemeye başlarsak sigortalımı oluyoruz.Biyerde çalışıyor göstertmemiz gerekmiyormu ?

Hocam anlamadığım bir nokta var e-devletten girip hemen ücret ödemeye başlarsak sigortalımı oluyoruz.Biyerde çalışıyor göstertmemiz gerekmiyormu ?
e-devlet'ten ücret ödemiyorsun. SGK'ya gidiyorsun sana bi kağıt veriyorlar. bunu ziraat odasına imzalatıyorsun, muhtara imzalatıyorsun bir de ilçe tarıma imzalatıyorsun. ondan sonra geri SGK'ya veriyorsun bunu. alt ve üst sınırlar var prim ödeme için. onu da SGK'ya bildirip çıkıyorsun. o gün sigortan başlıyor. önce SGK'ya gitmen gerek yani.

Ben siyasi değilim ama benim devlet ile alakalı şöyle bir projem var.Devlet her yerde her sektörde kendine işletmeler açsın.Mesela türk telekomu alsın,ttnet i alsın,devletin gazeteleri olsun,devletin ekmek üreten merkezleir olsun,devletin sigara üreten fabrikaları olsun,devletin otomobil üreten fabrikaları olsun.Yani devlet her alanda var olsun.Böylelikle devletin kesilmez sürekli bir geliri olacaktır.Böylelikle tüm vergileri kaldırma olanağı olacaktır.Araba alırken ev alırken,aklınıza gelen envayi çeşit her alışverişte kdv öderken,ev vergisi çevre vergisi elektrik su vergileri,işveren ve işyeri sahiplerinin ödediği vergiler vs vs hepsi böylelikle kalkmış olur.Vergi ödemeyen vatandaş refaha kavuşur.Herşeyi ucuzdan alır.Devlet kendi ticaretini yaptığı için zenginliğini korur.Ülkede istihdam ve üretim de bir hayli artar.İşte benim projem bu.:)

[MENTION=8667]bacanak[/MENTION] Şimdi sorguladım 2963 TL borç çıkardı bu borcu ödemek zorunlumudur?

gss nedir biri açıklayabilir mi ?
Hocam çalışmıyorsan yani ssk yatmıyorsan bir gelirin yoksa Devletimiz diyorki çalışmıyorsun biz senin maaşından vergi alamıyoruz ssk yatırmıyorsun orda da para alamıyoruz sen gel bize aylık 46 liraydı hatırladığım kadarıyla para ver. Bu işlemi 20 yaşına kadar lise okuyarak babanın üstünden sigortalı olarak iptal edebilirsin veya 25 yaşına kadar üni okuyarak iptal edersin.

[MENTION=8667]bacanak[/MENTION] Şimdi sorguladım 2963 TL borç çıkardı bu borcu ödemek zorunlumudur?
borcun çıktığı dönemde sigortalı olarak çalışıyorduysan ya da öğrenciysen sildirebilirsin.

onun haricinde yapılandırmalar oluyordu zaman zaman o dönemlerde başvurup bir kısmını (faiz) sildirebiliyordun.

@bacanak

hocam dediğin gibi sgk gittim; bir dilekçe doldurdum. iki hafta içinde eve bildirim geleceğini ondan sonra anlaşmalı bankalar her ay ödeme yaparsınız dedi.(İsteğe bağlı siğorta)

Gss nedir : Genel Sağlık Siğortası

18-25 yaşına kadar okuyan her bireyin bu konuda muaflar.Okuduğu halde gss borçu gözükenler okuduğuna dair belge ile borcu sildirebilir. veya bir iş yerinde 2013 yılında girdiniz ve gidiim sgk kuruma sgk bir iş yerinde çalıştığınızı beyan etmediğiniz sürece otomatik olarak gss prim borcu gözükür.sgk çalıştğınız ayları sildirebilirsiniz.

o kadar saçma sistemki tamamen insanları sömürmek ve hayali para üretme sanatı....Sgk bir iş yerinde çalışıyorsun sgk kurum sizin sgk çalışıp çalışmadığınız bilmiyor birzat gidip beyan etmediğniz sürece borç çıkıyır.Kısaca sgk bile kendi kendin haberi yok.

Diyelimki 20 yaşında bir genç insan okumuyor ve sgk bir iş yerinde çalışmadığı zaman devlet tarafında "gss" birimi adı altında her yaklaşık 140-150 tl arasında borçlanıyor.Birde gelir testi var.20 yaşındaki bir genç insanın her ay 140-150 arasında rakamı ödeme imkanı olmadığı zaman gelir testine tabi tutuluyor.gelir testi sonucunda her ay 40-55 tl arasında rakam ödemek zorunda..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri