Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Dünya kriz de abd borsaları dip yaptı..
![]()
ABD Borsaları dip yaptı diye olaya iyimser olarak bakıyorsunuz ama dolar bizde 7 liraya yaklaşacak yakında
Amerikan halkının borsası düşsede onlarda 1 dolar 1 lira, bizim gibi bir malı 6 7 kat fazla para verip almıyorlar, onlar dip yaşıyorsa biz dibin alasını yaşıyoruz ve yaşayacağız, farkımız bu
Koronavirüs etkisindeki dünyanın kısa özetli ekonomik takviminden bahsetmek istiyorum.
- IMF dünya ekonomisinin bu sene %1 ile %0.5 arasında küçüleceğini tahmin ediyor.
- ABD merkez bankası FED sınırsız para basma yetkisi aldı.
İlk etapta 2-6 Trilyon dolar basıp ABD ekonomisine bu parayı dağıtarak ekonomiyi toparlamaya çalışacak.
Sonradan para basıp dünya ekonomisine ucuz kredi ile dağıtıp dağıtmayacağı belli değil, Dolar neden düşmüyor vs gibi soranlara basit cevap.
- Avrupa birliği ülkeleri ekonomik büyüklüklerine göre 200-900 milyar Euro arasında ekonomiye ve VATANDAŞLARINA para dağıtacaklar.
- Türkiye'de 100milyar Tl esnaf, işçi ve işverene aktarılacak.
2Milyar Tl 2 milyon dar gelirli haneye 1.000tl olarak nakit yardım şeklinde ulaştıralacak.
10 bin tl 36 ay vadeli kredi çekilebilecek.
Milli dayanışma kampanyasıyla devlete para yardımı yapılabilecek, bu paralarda gerekli görünen yerlere harcanacak.
----------------------
Dolar : 6.57
Euro : 7.21
Sterlin : 8.12
Ekonomiden yukarda bahsettik herşey tıkırında.
Kral sen ölmemiş miydin ya
Bak yine çok bulandırma şutlayabilirler![]()
Neyi bulandırmışım?
Dünyadaki ekonomik gelişmeler.
Doların gerçek kuru 10 tl'dir şu anki kur göstermelik kurdur, bu sene turizmde yalan oldu üretim zaten yok sene bitmeden çift hanelileri görecektir yılanoğlu , hökümet çooh eyi ehonomi mütüş
Bir yakınıma duğunde takmak ıcın Cumhuriyet altını alacaktım Hurriyet güncel altın bılgılerıni gösteren sıtede 2100 satış Herif 2160 a satıyor neden boyle yapıyorsun dedğimde altıncılar altın vermıyor ıstersen al dıyor Bu ahlaksız adamlar müslümanlığada ülkeyede çok zararları var
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.