Sana net bilgiyi vereyim bizzat arkadaş aldı biniyor ve bende 1 aya gidiyorum inşallah.
bir defa baktıkların yüksek fiyat okadar yoktur ben en son 2014 model pasat 5500 dolar gördüm.Neyse bizim türklerden orada galeri açan var hatta rizeye gidip bir adamı ile galeriye gidiyorsun batumdaki oradan alıp çıkıyorsunuz danışmanlık ücreti alıyorlar.Onu vermem dersen kendin gidip alıyorsun ama illaki dil gerekli ya o parayı verecek yada bi tanıdık bulacan.Resmiyete gelince arkadaşlar
1.Önceden 6 aydı evet ve o vekelat ile oluyordu ama şimdi vekalet yok ve süre 2YIL.(başbakan geçen açıkladı,resmi gazetelerde yayınlandı ve arkadaş burada 2 yıl binecek kesin bilgi)
2.Kim gidiyorsa o üzerine alıyor arabayı devrini alıyor orada bizim notere benzer bi yerde.Ben gideyim abime amcama dayımada getireyim yok.Çünkü oradan devrini alamaz başkasının adına ve burada o araba kimin ise arabayı o kullanmalı yada araç içerisinde bulunmalı yoksa aracı burdaki polisler bağlayabilir.
3.Araca burada normal bildiğimiz sigortadan yaptırıyorsunuz uluslararası sigorta oluyor ve her yıl.Muane yok pul borcu yok.Ayrıca HGS de alabiliyorsunuz otobanda geçişler için.
Kısaca 2 yıl sorunsuz burada binebilirsiniz.Haa yakalanmam ben türk polislerine dersen 5 yıl bin kapıda cüzi bir miktar para cezası var ama 2yıl geçmiş ise buradaki polisler bağlayabilirler.
2 yıl sonunda gidip arabadan memnunsan plaka değişip çıkıyorsun onun masrafı 1000-1500 gibi buna yolda dahil galiba.Devir parası falan bizim bura kadar.
giriş çıkış kimlik ile 1 TL ücret.
Yakıt 2300 lerde benzin ve dizel.
Araçlar genelde yüksek motorlu 1,6 aşağısına rastlamadım

5.5 motora kadar gördüm bizim burda 5.5 matorlulara petrol sahibleri binmez.
Yani 2 YIL biniyoruz ortalama 3-5 bin dolar arası güzel bir araç 1000-1500 gibide masraf gider.