Gürcistandan araba getirme isinden anlayan var mı?

вαттυѕαу;1200588' Alıntı:
Arkadaşlar kaynak neresi 2 yıl olduğuna dair ? Link paylaşır mısınız varsa , şehir efsanesi olmasın

Sent from my iPad using Tapatalk

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları 24 ay, binek ve yük hayvanları ile bu hayvanların çektikleri taşıtlar da altı ay süre ile kullanılabilecek.

Taşıtın Tr de kalması 2 seney çıktı da. Acaba Türkiye de yaşayanlar mı yoksa yurt dışında olup Türkiye ye gelenler mi? Haberlerde izlediğim kadarıyla Yurt dışında yaşayanlar Türkiye ye geldiklerinde 2 sene boyunca sorunsuz kullanacaklardır.

yanlız bu adamlardaki fiyatları görünce resmen sömürüldüğümüzün farkına vardım :D

Hayat şartlarına bağlı hocam türkiyede o fiyata araba alıyoruz ama maaşlarda yüksek onlara göre arkadaşa anlattım bugün siteden arabalara filan baktık :) 120 tl emekli parası veriyorlarmış. En iyisi yt den yada Türkiye'den kazanıp orada yemek.

adamlarda araba da ucuz diğer teknolojik aletler de bize göre çok ucuz. geçen batuma gidip gelen bir arkadaşla konuştum ilerki tarihli bi plan yaparsan iphone 6s'i 2.200 civarına alıyorsun yol içinde bizde yine 3'ten aşağı olmaz.

Bugün yolda 2-3 tane gürcü e46 cabrio vb. araçlar gördüm tr de bu araçlar 80bin tl civarı iken orda 10-14 bin dolar arası.Aldınmı tr de bulunmayan az olan araçlar alıcaksın 350z e36 - e46 cabrio gibi.

Benim Gayrimenkulcu arkadaşım var belli bir komisyon karşılığı tüm işlemlerinizi yapıyor kapınıza kadar teslim ediyor. Dilerseniz aracı olabilirim.

Bildiğim tek şart sizin soyadınızın haricinde aracı hiç bir aile ferdi kullanamıyor.

arkadas konyadan mı hocam

Sana net bilgiyi vereyim bizzat arkadaş aldı biniyor ve bende 1 aya gidiyorum inşallah.
bir defa baktıkların yüksek fiyat okadar yoktur ben en son 2014 model pasat 5500 dolar gördüm.Neyse bizim türklerden orada galeri açan var hatta rizeye gidip bir adamı ile galeriye gidiyorsun batumdaki oradan alıp çıkıyorsunuz danışmanlık ücreti alıyorlar.Onu vermem dersen kendin gidip alıyorsun ama illaki dil gerekli ya o parayı verecek yada bi tanıdık bulacan.Resmiyete gelince arkadaşlar
1.Önceden 6 aydı evet ve o vekelat ile oluyordu ama şimdi vekalet yok ve süre 2YIL.(başbakan geçen açıkladı,resmi gazetelerde yayınlandı ve arkadaş burada 2 yıl binecek kesin bilgi)
2.Kim gidiyorsa o üzerine alıyor arabayı devrini alıyor orada bizim notere benzer bi yerde.Ben gideyim abime amcama dayımada getireyim yok.Çünkü oradan devrini alamaz başkasının adına ve burada o araba kimin ise arabayı o kullanmalı yada araç içerisinde bulunmalı yoksa aracı burdaki polisler bağlayabilir.
3.Araca burada normal bildiğimiz sigortadan yaptırıyorsunuz uluslararası sigorta oluyor ve her yıl.Muane yok pul borcu yok.Ayrıca HGS de alabiliyorsunuz otobanda geçişler için.
Kısaca 2 yıl sorunsuz burada binebilirsiniz.Haa yakalanmam ben türk polislerine dersen 5 yıl bin kapıda cüzi bir miktar para cezası var ama 2yıl geçmiş ise buradaki polisler bağlayabilirler.
2 yıl sonunda gidip arabadan memnunsan plaka değişip çıkıyorsun onun masrafı 1000-1500 gibi buna yolda dahil galiba.Devir parası falan bizim bura kadar.
giriş çıkış kimlik ile 1 TL ücret.
Yakıt 2300 lerde benzin ve dizel.
Araçlar genelde yüksek motorlu 1,6 aşağısına rastlamadım :) 5.5 motora kadar gördüm bizim burda 5.5 matorlulara petrol sahibleri binmez.
Yani 2 YIL biniyoruz ortalama 3-5 bin dolar arası güzel bir araç 1000-1500 gibide masraf gider.

Gürcüstanda araba getirmek mantıklı değil işin prosedürü vs baya var. Genelde burdan bmw ile giderler 10 - 20 bin tl lik daha sonra gurcistanda o arabayı full + full yaparlar geri donunce türkiyeye o parcaları satıp bi 10 k kazanan duydum. genelde böyle yaparlar 2 yıl olayına gelincede en az 6 ay yurtdısında yasıycan arabayı sadece sen kullanıyorsun bazı vergiler hala var vs cok prosedürlü iş. kolay gelin

Kimse demiyoki burda bu fiyatlar varken trde niye boyle :)

tapatalktan takla atilarak yollandi

Sana net bilgiyi vereyim bizzat arkadaş aldı biniyor ve bende 1 aya gidiyorum inşallah.
bir defa baktıkların yüksek fiyat okadar yoktur ben en son 2014 model pasat 5500 dolar gördüm.Neyse bizim türklerden orada galeri açan var hatta rizeye gidip bir adamı ile galeriye gidiyorsun batumdaki oradan alıp çıkıyorsunuz danışmanlık ücreti alıyorlar.Onu vermem dersen kendin gidip alıyorsun ama illaki dil gerekli ya o parayı verecek yada bi tanıdık bulacan.Resmiyete gelince arkadaşlar
1.Önceden 6 aydı evet ve o vekelat ile oluyordu ama şimdi vekalet yok ve süre 2YIL.(başbakan geçen açıkladı,resmi gazetelerde yayınlandı ve arkadaş burada 2 yıl binecek kesin bilgi)
2.Kim gidiyorsa o üzerine alıyor arabayı devrini alıyor orada bizim notere benzer bi yerde.Ben gideyim abime amcama dayımada getireyim yok.Çünkü oradan devrini alamaz başkasının adına ve burada o araba kimin ise arabayı o kullanmalı yada araç içerisinde bulunmalı yoksa aracı burdaki polisler bağlayabilir.
3.Araca burada normal bildiğimiz sigortadan yaptırıyorsunuz uluslararası sigorta oluyor ve her yıl.Muane yok pul borcu yok.Ayrıca HGS de alabiliyorsunuz otobanda geçişler için.
Kısaca 2 yıl sorunsuz burada binebilirsiniz.Haa yakalanmam ben türk polislerine dersen 5 yıl bin kapıda cüzi bir miktar para cezası var ama 2yıl geçmiş ise buradaki polisler bağlayabilirler.
2 yıl sonunda gidip arabadan memnunsan plaka değişip çıkıyorsun onun masrafı 1000-1500 gibi buna yolda dahil galiba.Devir parası falan bizim bura kadar.
giriş çıkış kimlik ile 1 TL ücret.
Yakıt 2300 lerde benzin ve dizel.
Araçlar genelde yüksek motorlu 1,6 aşağısına rastlamadım :) 5.5 motora kadar gördüm bizim burda 5.5 matorlulara petrol sahibleri binmez.
Yani 2 YIL biniyoruz ortalama 3-5 bin dolar arası güzel bir araç 1000-1500 gibide masraf gider.

Hocam bu 2 yıl sonra plaka değiştirme olayı dediğiniz ne oluyor en son aracı türk plakaya çevirebiliyor muyuz? Vergi algı vb şeyler olmadan.. tam anlayamadım
Gerekirse bu batuma bi çıkarma yapak :)

Son düzenleme:
Hocam bu 2 yıl sonra plaka değiştirme olayı dediğiniz ne oluyor en son aracı türk plakaya çevirebiliyor muyuz? Vergi algı vb şeyler olmadan.. tam anlayamadım
Gerekirse bu batuma bi çıkarma yapak :)

yok hocam 2 yol sonunda oraya gidip hani girdi çıktı yap dedikleri şey.Plaka yada araba değiştirmek zorundasın

bende 2 yıla çıktı diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri