Haber Ajansı gibi çalışmak

egitimvideolari

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar ülkenin hararetli olduğu şu günlerde Diyarbakır şehrinde yaşamımı sürdürmeye devam etmekteyim. Az çok duyup gördüğünüz üzere buralarda her gün ayrı bir olay meydana gelmekte biraz düşündüm acaba bir yerde olay çıktı mı kamerayı kapıp tıpkı bir haber ajansı çalışanı gibi durumu özetleyen konuşmalar yaparken bir yandan da kayıt alsam nasıl olur yeri gelir yakın çekimler alır tehlikeli anlar kaydederim ki çoğu ajanstan önce işimi halledebilir ilk özgün çekimi ben yapıp ilk indexleri alabilirim takdir edersiniz ki türkçe çalışacağım ancak izlenimin yüksek olma ihtimali düşündürüyor beni. Güzel bir intro ve logo ile de profesyonel görünmeye çalışırım siz ne düşünüyorsunuz acaba bu konu hakkında

Senin bu yaptığına yurttaş gazeteciliği diyorlar. Ama hiçbir ajans elindeki videoları almıyacak haberin olsun. :)

sanırım amacınız videoları ajanslara satmak değil, kendinize youtube üzerinde kanal oluşturup ordan paylaşmayı düşünüyorsunuz doğru anladım değil mi? böyle birşeyse sizin videolarınızı haber sitemizde paylaşarak destek oluruz. bizim haberimiz sizin videonuz izlenmiş olur :)

sanırım amacınız videoları ajanslara satmak değil, kendinize youtube üzerinde kanal oluşturup ordan paylaşmayı düşünüyorsunuz doğru anladım değil mi? böyle birşeyse sizin videolarınızı haber sitemizde paylaşarak destek oluruz. bizim haberimiz sizin videonuz izlenmiş olur :)

Amacım satmak değil zaten ajanslara çalışmak istesem youtube ile işim olmazdı dediğiniz gibi ben kendi kendime bir şeyler yapmak istiyorum açıkçası tam tarafsız bir yayın olsun istiyorum çünkü hesap verecek hiçbir fani yok önümde :) teklifinin için teşekkür ederim hocam aklımdasınız :)

Dikkat et sana bişey olmasın! 3-5 kuruş için kör kurşuna gitmek var.

Hayatını riske etmeye değmez diyebilirim :)

Haklısınız ancak öyle bir zamanda yaşıyoruz ki boş dursam bile her an ölümle karşı karşıya gelme riskim refah seviyesi yüksek bir ülkenin vatandaşından daha yüksek bari bir amaç uğruna didineyim diye düşündüm :) ilginiz için ayrıca teşekkür ederim saygilarimla :)

Hocam haber yapacam diye beklersiniz her zaman denk vermeyebilir ama röportaj kanallarının çoğu İstanbul Ankara gibi şehirlerde yapılıyor siz de Diyarbakırda sokak röportajları yapın bence.Bizim insanlar doğu şivesini dinlemeyi sever sokak rôportajını bi düşünün derim bence :)

Hocam haber yapacam diye beklersiniz her zaman denk vermeyebilir ama röportaj kanallarının çoğu İstanbul Ankara gibi şehirlerde yapılıyor siz de Diyarbakırda sokak röportajları yapın bence.Bizim insanlar doğu şivesini dinlemeyi sever sokak rôportajını bi düşünün derim bence :)

Onu da düşündüm ancak biraz korkuyorum:) ya kamera arkası 5-6 kişilik bir kadro beni bekleyecek ya da soruyu sormaya çekinecem :D tabi kötü ve kırıcı yorumlardan da endişe etmiyor değilim :) işin sosyal deney boyutu da var ancak röportajda olduğu gibi bu konu da beni endişelendiriyor :)

Son düzenleme:
Bir haber sitesiyle çalışmazsan sıkıntı yaşayabilirsin polisler engellemek isteyebilir bu durumda basın kartı göstermek zorundasın. Youtube'da ne derece tutar? Pek sanmıyorum Youtube'da tutacağını. Eğer sırf para için yapacaksan önermem pek. Gazeteciliği, muhabirliği, haber yapmayı seviyorsan yapılabilir bu iş. Para için o riski almaya değmez sonuçta.

Onu da düşündüm ancak biraz korkuyorum:) ya kamera arkası 5-6 kişilik bir kadro beni bekleyecek ya da soruyu sormaya çekinecem :D tabi kötü ve kırıcı yorumlardan da endişe etmiyor değilim :) işin sosyal deney boyutu da var ancak röportajda olduğu gibi bu konu da beni endişelendiriyor :)

Arkadaşları toplayıp gidin çekime :D

Bir haber sitesiyle çalışmazsan sıkıntı yaşayabilirsin polisler engellemek isteyebilir bu durumda basın kartı göstermek zorundasın. Youtube'da ne derece tutar? Pek sanmıyorum Youtube'da tutacağını. Eğer sırf para için yapacaksan önermem pek. Gazeteciliği, muhabirliği, haber yapmayı seviyorsan yapılabilir bu iş. Para için o riski almaya değmez sonuçta.

Açıkçası izlenme sayısı yüksek olur diye düşünmüştüm aksiyon ve tabiki kazanç için yaparım yani :)

Gazeteci olmadan yani gazetecilik okumadan sivil gazetecilik diye bir şey vardı.
Sarı basın kartımı öyle bir şeyler alabiliyordun galiba istersen bir araştır.

Ben geçenlerde araştırmıştım ! :D

Gazeteci olmadan yani gazetecilik okumadan sivil gazetecilik diye bir şey vardı.
Sarı basın kartımı öyle bir şeyler alabiliyordun galiba istersen bir araştır.

Ben geçenlerde araştırmıştım ! :D

Bende bi ara araştırmıştım ama yani bir şeyler lazım elime kamera alıpta görüntü kaydedeyim dersen bir engelle karşılaşınca karşı çıkamazsın o engele.

---------- Spam Engelliyici 20:59 ---------- Önceki Mesaj 20:58 ----------

Açıkçası izlenme sayısı yüksek olur diye düşünmüştüm aksiyon ve tabiki kazanç için yaparım yani :)

Kazanç için yapacaksan başka bir şeyler düşün bence. Benim gazeteciliğe ilgim var imkanım olsa haber yapmak için çıkarım ama öyle bir şansım yok.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri