Haberimiz olmadan ses kaydımı alınıyor ?

• Kullanıcı Yumi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Arkadaşın dediği yanlış değil bazı sitelerde bu durumla alakalı yazılar okumuştum. Karşılaşan kişiler belirtmiş. Benim pcmin yanında tv olmadığı için denk gelmedim ya da pc ye bağlı mikrofon yok ama bu gibi durumlar çok da şaşılacak şeyler değil. Hele telefonlar için durum daha kötü onlarca uygulama yüklüyoruz kim bilir hangileri mikrofonu ön kamerayı aktifleştiriyor da haberimiz yok.

valla kim dinliyo kim dinlemiyo bilmiyorum ama ben bu laptopun kamerasına bant yapıştırmadan rahat edemiyorum. bütün dünya beni izliyormuş gibi geliyo:)

konum takip ediliyor orası kesin de.

çerezler artık seside mi tutar olmuş enteresaaaaaan :D

Hocam bu kac.?

Eger 5 görüyorsan,hemen vur kafayi yat.:D

konum takip ediliyor orası kesin de.

Konumu takip etmeye başladıklarında bunu kendileri ilan ettiler zaten . Sebebide şudur ; atıyorum pizza sipariş edeceksiniz googlea pizza yazdınız aradınız . Size en üstlerde bulunduğunuz çevrede hizmet veren pizzacıları gösteriyor .

Konumu takip etmeye başladıklarında bunu kendileri ilan ettiler zaten . Sebebide şudur ; atıyorum pizza sipariş edeceksiniz googlea pizza yazdınız aradınız . Size en üstlerde bulunduğunuz çevrede hizmet veren pizzacıları gösteriyor .
misal dominosun önünden geçtin dominostan indirim mesajı geliyor

Aslında dediğin çok basit :) TV reklamlarının ücreti çok fazla. Büyük firmalar haricinde orta ölçekli firmalar tv reklamı verince, aynı vakitlerde internette de olabildiğince reklam verirler ki, 40 yılda bir verdikleri reklam etki sağlasın. Haber görünümünde de olsa marka geçiyorsa reklam reklamdır :)

Arkadaşla dalga geçmeniz gerek yok akıllı tvleri pc kadar kolay kontrol edemiyoruz henüz gelisme cagindalar ve bir çok açık mevcut,mic girişi olmasa bile hoperlorden ses alması mümkün,bir cihazda wireless bağlantısı varsa kişisel bilgiler rahatlıkla toplanabilir,gugil tarayıcınınin her açılışında kamerayı çalıştırdığini biliyorum bir kare foto almadığı ne malum benim gibi siz de bant yapıştırın ben hepsine yapıştımdim :)

[MENTION=8469]Yumi[/MENTION] hocam sizin ki şey olmuş hani şu resme 45 saniye bakın sonra duvara bakın her yerde o resmi göreceksiniz varya :D Ha işte o size olmuş :D Televizyona bakın sonra her yerde reklamları göreceksiniz gibi :D

Ben Geçen Pc Yanında Gaz Kaçırdım Lpg ve Tüp Reklamları Çıktı Kokuyoda Algılıyo Olabilir

Televizyon İnternete Bağlıysa O Şekilde Olabilir Belki
Hocam valla deneme gözetmenliğim vardı. Yorumunuzu görünce gülme krizine girdim. Kendimi dışarı attım. Çocuklara rezil olduk yahu :d

Dalga geçilmiş ama olağan şeyler bunlar. Facebook'la ilgili bir haberde ortam dinlemesi yaparak dinlediğiniz şarkıları veya izlediğiniz dizileri otomatik olarak durum güncellemesi yapacağını okumuştum. Daha sonra özel hayatın gizliliği falan diyerek engel olmaya çalıştılar. Sonucu ne oldu bilmiyorum.
Facebook olsun Google olsun bunlar ortam dinlemesi yapıyorlar. Akıllı cihazların hepsi öyle veya böyle bizim bilgilerimizi alıyorlar. Teknolojinin bu kadar ilerlediği ve akıllı cihazların her yerde olduğu bu zamanda bu şirketlerin tamamen "masum" olduklarını düşünmek komik geliyor bana.

Şöyle bir şey deneyin ;

Telefonunuzdan kullandığınız tüm sosyal ağlardan çıkın.Telefonu fabrika ayarlarına çevirin sonra yeni profil açın.Rehbere erişim vermeyin.Yinede şak diye yeni oluşturduğunuz hesabınıza eski profilinizdeki arkadaşları önerecek.Nedeni Telefonunuz her şeyi detaylı olarak facebook veri merkezi tarafından daha önce kayıt altına alınmış.En ufak bir eşleşmede buluyor sizi.Yani sen sanıyorsun ki yeni hesap açtım, fakat facebook bunu biliyor :)

Reklamlar'da aynı eğer tv internete bağlı ise nerden girersen gir tüm bilgiler aynı ip üzerinden kaydediliyor.Tv'de izlediğin reklam internetde karşına çıkması normal oldu artık.Samsung dinliyorsa diğer firmalar niye dinlemesin.Rekabet sonuçta...

Ayrıca eklemek isterim samsung kullanıcıları dinliyor.3,5 seneye kalmaz kanıt bulununca yüklü tazminatlar öderler.

Haber kaynağı

az önce dışarıda trendyoldan ayakkabı baktım uygulamasını falan indirdim eve geldi bilgisayardan faceye girdim karşımda trendyol reklamı :O

hocam ahmet çakarı çok mu izliyorsun biraz paranoya olmuş bu :)

samsung'un "voice command" adı altında dinlediği zaten biliniyor. ama bu kadar entegre bir sistem olacağına ihtimal vermiyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri