Hakkari'de polis memuru pkklılara fena patladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sizin için Kürt, aslına inkar eden Kürt'tür. Aslını inkar etmeyip, Allah'ın doğuştan verdiği hakları savunan ise gözünüzde "terörist,hain,bölücüdür. Onun için beni inkar edenle ben ne kardeşim, nede kardeş olurum.
Müslamanmısınız dersem Elhamdulillah dersiniz,

Buyur okuyalım o zaman.

"Yaratıcı Rab olarak Allah, yarattığı bütün varlıklar üzerinde egemendir. Renk ve dil farklılıkları içinde insanlar, insan olarak hür ve eşittirler. Üstünlük inançta ve erdemli yaşantıdadır.
Allah’a açık isyan ve insan haklarına tecavüz eylemleri dışında hürriyetler sınırlandırılamaz. Can-mal dokunulmazlığı vicdan ve din hürriyeti, öğretim ve örgütlenme, seçme ve seçilme hakları gibi temel haklar ve özgürlükler, Allah’ın doğuştan insana verdiği ve korunmalarını emrettiği çiğnenemez değerlerdir."

Al Sende Bunlari Oku.! Belki Dogru Yolu Bulursun.....

“Allah ve Resûlüne karşı savaşan ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri ya asılmaları yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir. Bu onların dünyada çekecekleri rezilliktir, âhirette ise onlara büyük bir azap vardır.” (Maide, 5/33)

"Eğer müminlerden iki topluluk birbirleriyle vuruşursa, onların aralarını bulun. Buna rağmen biri öbürüne saldırırsa, bu saldıran tarafla, Allah’ın emrine dönünceye kadar siz de vuruşun. Döndüğü takdirde aralarını hakkaniyetle düzeltin ve hep âdil olun, çünkü Allah âdil davrananları sever." (Hucurât, 49/9).

"Bir kötülüğün karşılığı, misli bir kötülüktür. Kim affeder ve ıslah ederse sevabı Allah'a aittir. O, zalimleri sevmez. Kim de zulme uğradıktan sonra yardımlaşırsa, onların üzerine yol yoktur. (Kendilerine bir şey yapılmaz, ceza verilmez). Yol ancak insanlara zulmedenler ve yeryüzünde haksız yerde bağy edenler üzerinedir. Onlardır acıklı bir azabın kendileri için olduğu kişiler." (Şûrâ, 42/40-42)

Sizin için Kürt, aslına inkar eden Kürt'tür. Aslını inkar etmeyip, Allah'ın doğuştan verdiği hakları savunan ise gözünüzde "terörist,hain,bölücüdür. Onun için beni inkar edenle ben ne kardeşim, nede kardeş olurum.

Buyur okuyalım o zaman.

"Yaratıcı Rab olarak Allah, yarattığı bütün varlıklar üzerinde egemendir. Renk ve dil farklılıkları içinde insanlar, insan olarak hür ve eşittirler. Üstünlük inançta ve erdemli yaşantıdadır.
Allah’a açık isyan ve insan haklarına tecavüz eylemleri dışında hürriyetler sınırlandırılamaz. Can-mal dokunulmazlığı vicdan ve din hürriyeti, öğretim ve örgütlenme, seçme ve seçilme hakları gibi temel haklar ve özgürlükler, Allah’ın doğuştan insana verdiği ve korunmalarını emrettiği çiğnenemez değerlerdir."
Dinimizde devlete karşı ayaklanmak, kuvvet kullanarak iktidarı ele geçirmeye çalışmak ve fitne çıkarmak kesinlikle yasaktır. Bir ayette mealen şöyle buyurmaktadır: “Fitne katilden daha şiddetlidir.”1 Elbette ki devletin fitneyi def etmek için bazı caydırıcı müeyyideler uygulaması en birinci vazifesi ve hikmetin gereğidir. Yine başka bir ayette şöyle buyrulur: “Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. Şayet onlardan biri, hala ( Allah’ın hükmüne boyun eğmeyip) ötekine saldırırsa, Allah'ın emrine dönünceye kadar( bu) saldıran tarafla savaşın. Eğer(Allah’ın emrine) dönerse artık aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. Şüphesiz ki Allah, adil davrananları sever.” 2 Bu ayette geçen “bağy” kelimesi, anarşi çıkarmak, isyan etmek ve haddi tecavüz anlamlarına gelmektedir. Böyle bir harekette bulunanlara “baği” denilir. Zira, “Allah’a, peygambere ve sizden olan ulu’l-emre itaat ediniz”ayeti kerimesi önce Allah’a sonra Resulüne daha sonra da devlet reisine itaati emretmektedir. Bu hakikate binaen isyan eden kişi padişahın evladı da kardeşi de olsa ona müsamaha gösterilmez ve devletin payidar olması için İslam dininin hükmü icra edilir.

[MENTION=13885]WaDa[/MENTION] paylaştığin kisimda insan haklarina tecavuz edrlese sinirlandirilabilir diyor bu dagdaki domuzlar Milletin canina kastediyor ne diyon bu işe

Anadilde egitimmis,birakin bu ayaklari.Doguda herkes anadilinde zaten konusuyor.Kurslar acildi kimse gitmedi.Ülkenin her yerinde özgürce yasiyor kürtler.Kimsenin kimseye bir sey dedigi yok.Bizim lafimiz bölücü hain serefsizlere.Eger sen bölücü degilsen zaten sorun yok,üstünede alinma.Yok bende onlardanim diyorsan kivirmadan yaz.

kardeşim sen kendin zaten kafadan bölmüşsün bu devleti doğuda anadilinde konuşabiliosun dion arkadaşım ben evimde zaten konusuyorum baska yerde duyuldumu hır çıkıo 2 sene evvel orduya fındık toplamaya gidiyordum ben sehir merkezine gidip az erzak aldım dönüşte minibüste anam aradı bende ana dilimde çok şükür aney siz nasılsınız vs vs derken biri elimden telefonu aldı yere vurdu başka dilde konuşamassın die ama allahtan iyi insanlar var aranızda şöför kızdı adama sanane die kb falan dedi yatıştırdı yoksa ya ben o adamı öldürcektim ya o beni işte sorun budur kardeşim butun sorun bu bunun gibi seylerdir ne zmanki diyer dillere dinlere ırklara saygın oldu o zamn ırkların en güçlüsü en temizi en üstünü sen olursun öbür türlüsü sen bir oldurursun o bir oldurur deil 30 yıl 300 yıl sürer.

Son düzenleme:
kardeşim sen kendin zaten kafadan bölmüşsün bu devleti doğuda anadilinde konuşabiliosun dion arkadaşım ben evimde zaten konusuyorum baska yerde duyuldumu hır çıkıo 2 sene evvel orduya fındık toplamaya gidiyordum ben sehir merkezine gidip az erzak aldım dönüşte minibüste anam aradı bende ana dilimde çok şükür aney siz nasılsınız vs vs derken biri elimden telefonu aldı yere vurdu başka dilde konuşamassın die ama allahtan iyi insanlar var aranızda şöför kızdı adama sanane die kb falan dedi yatıştırdı yoksa ya ben o adamı öldürcektim ya o beni işte sorun budur kardeşim butun sorun bu bunun gibi seylerdir ne zmanki diyer dillere dinlere ırklara saygın oldu o zamn ırkların en güçlüsü en temizi en üstünü sen olursun öbür türlüsü sen bir oldurursun o bir oldurur deil 30 yıl 300 yıl sürer.
Anlamadığim noktabi dengesizin yaptiği sey yuzunden Vatana devlete ihanet edenlere destek vermekmi gerekir. Siz şuana kadar ne istedinizde verilmedi

Son düzenleme:
Anlamadığim noktabi dengesizin yaptiği sey yuzunden Vatana devlete ihanet edenlere destek vermekmi gerekir.

kardeşim ufak bi olaydan ben yola çıktım allah biliyorki suç sizde deil türk milletinin hiç bi suçuyok bütün suç vaktınde bu iki kardeş milletin içine fitne koyup onları birbirine düşman edenlerdedir okur yazarlarımız artıo diplomasi ile çözülebilcek sorunlar neden silahla çözülsünki pkkya dağdan insin o zamn diyecek arkadaşlar kolay çıkmadıki insin pkkyı dağdan indirebicek tek şey kürt milletidir barışısın demokrasının eşitliğin adeletin geldiği gün kürt milleti sokağa nip pkkyı insin diye çağırmassa ben neyim

sen kendin zaten kafadan bölmüşsün bu devleti doğuda anadilinde konuşabiliosun dion arkadaşım ben evimde zaten konusuyorum baska yerde duyuldumu hır çıkıo 4 5 sene evvel orduya fındık toplamaya gidiyordum ben sehir merkezine gidip az erzak aldım dönüşte minibüste anam aradı bende ana dilimde çok şükür aney siz nasılsınız vs vs derken biri elimden telefonu aldı yere vurdu başka dilde konuşamassın die ama allahtan iyi insanlar var aranızda şöför kızdı adama sanane die kb falan dedi atıştırdı yoksa ya ben o adamı öldürcektim ya o beni işte sorun budur kardeşim butun sorun bu bunun gibi seylerdir ne zmanki diyer dillere dinlere ırklara saygın oldu o zamn ırkların en güçlüsü en temizi en üstünü sen olursun öbür türlüsü sen bir oldurursun o bir oldurur deil 30 yıl 300 yıl sürer.

Kimse bu ülkede birisi ingilizce,fransizca,almanca vs.vs. konustu diye digerinin telefonunu kirmaz,Kirmayada hakki yoktur.

Ancak son 35 yilda PKK nin yaptiklari sonucunda Bu ülkede Kürtlere bir antipati olustu.Dogudaki köyler,sehirler PKK ya destek verdi ve bunu herkez biliyor.Kacak elektrik,vergi vermeme,herseyi devletten bekleme,egitimsizlik,devletin yatirimlarina sabotaj derken dogal olarak bu millet ikiye bölündü.Sende gidip bunun üstüne müslüman mahallesinde salyangoz satmissin:) Sana yapilan dogru degil ama bu millet cok doldu.Ufacik bir kivilcimda inan bana olan batida yasayan kürtlere olacak.

Ayrica senin rizede telefonunu kirmislar,Peki ben diyarbakirda Türk bayragiyla dolassam ne olur acaba.? Sence diyarbakirda da Rizedeki gibi iyi insanlar araya girermi.?

kardeşim ufak bi olaydan ben yola çıktım allah biliyorki suç sizde deil türk milletinin hiç bi suçuyok bütün suç vaktınde bu iki kardeş milletin içine fitne koyup onları birbirine düşman edenlerdedir okur yazarlarımız artıo diplomasi ile çözülebilcek sorunlar neden silahla çözülsünki pkkya dağdan insin o zamn diyecek arkadaşlar kolay çıkmadıki insin pkkyı dağdan indirebicek tek şey kürt milletidir barışısın demokrasının eşitliğin adeletin geldiği gün kürt milleti sokağa nip pkkyı insin diye çağırmassa ben neyim

Okur yazar dediğin aydin şahis barış isteyen bu mu
https://www.youtube.com/watch?v=FicmI-U-fWU&app=desktop

---------- Spam Engelliyici 04:05 ---------- Önceki Mesaj 03:59 ----------

Kandıriliyorsunuz haberiniz yok. Insallah doğru yolu bulursunuz

Kimse bu ülkede birisi ingilizce,fransizca,almanca vs.vs. konustu diye digerinin telefonunu kirmaz,Kirmayada hakki yoktur.

Ancak son 35 yilda PKK nin yaptiklari sonucunda Bu ülkede Kürtlere bir antipati olustu.Dogudaki köyler,sehirler PKK ya destek verdi ve bunu herkez biliyor.Kacak elektrik,vergi vermeme,herseyi devletten bekleme,egitimsizlik,devletin yatirimlarina sabotaj derken dogal olarak bu millet ikiye bölündü.Sende gidip bunun üstüne müslüman mahallesinde salyangoz satmissin:) Sana yapilan dogru degil ama bu millet cok doldu.Ufacik bir kivilcimda inan bana olan batida yasayan kürtlere olacak.

Ayrica senin rizede telefonunu kirmislar,Peki ben diyarbakirda Türk bayragiyla dolassam ne olur acaba.? Sence diyarbakirda da Rizedeki gibi iyi insanlar araya girermi.?

1-Rizede fındık deil çay yetişir fıkdık genellikle ordu düzce taraflarında yetişir.
2-al elline türk bayrğı git diyarbakırda dolan kılına zarar gelirse gel yüzüme tükür.
3-Adamın Yaptığını olayları bunlara benzetin diye söledim ufack seyden zaten savaş çıkmaz daha geniş çaplı olarak bakın olaya
4-Batıdaki kürtlere napıosan yap ama doğudaki hiç bir türkün kılına zarar gelmez sen emin ol.
5-Pkk nin dağa çıkıç tarihini nedenini vs internetten araştırırsan görürsün hiç bir zaman yaptıklarını desteklemem pkknın ama ideolojisine sonuna kadar destekçiyim
6- Kaçak elektrik vs demişsiniz :) istanbulda 1 fabrikanın kullandığı kaçak elektiriğin parasını ödese tüm türkiyeye bedava elektirik verrisn
7-Vergi kaçırma vs :) zaten o kadar büyük kuruluş yok katrilyonlar kaçırsınlar ufak tefek mahlle bakkaları vardır vergi vermeyen onlarda verg, verse aç kalacak bırak onlara kalsı o bi kaç kuruş :)

---------- Spam Engelliyici 04:14 ---------- Önceki Mesaj 04:10 ----------

Okur yazar dediğin aydin şahis barış isteyen bu mu
https://www.youtube.com/watch?v=FicmI-U-fWU&app=desktop

---------- Spam Engelliyici 04:05 ---------- Önceki Mesaj 03:59 ----------

Kandıriliyorsunuz haberiniz yok. Insallah doğru yolu bulursunuz

Hocam Ahmet Türk Leyla Zana Osman Baydemir Selahattin Demirtaş Aysell Tuluk Altan Tan Sırrı süraya önder al hanngisini beğeniyorsan onu seç yeterki seç.

1-Rizede fındık deil çay yetişir fıkdık genellikle ordu düzce taraflarında yetişir.
2-al elline türk bayrğı git diyarbakırda dolan kılına zarar gelirse gel yüzüme tükür.
3-Adamın Yaptığını olayları bunlara benzetin diye söledim ufack seyden zaten savaş çıkmaz daha geniş çaplı olarak bakın olaya
4-Batıdaki kürtlere napıosan yap ama doğudaki hiç bir türkün kılına zarar gelmez sen emin ol.
5-Pkk nin dağa çıkıç tarihini nedenini vs internetten araştırırsan görürsün hiç bir zaman yaptıklarını desteklemem pkknın ama ideolojisine sonuna kadar destekçiyim
6- Kaçak elektrik vs demişsiniz :) istanbulda 1 fabrikanın kullandığı kaçak elektiriğin parasını ödese tüm türkiyeye bedava elektirik verrisn
7-Vergi kaçırma vs :) zaten o kadar büyük kuruluş yok katrilyonlar kaçırsınlar ufak tefek mahlle bakkaları vardır vergi vermeyen onlarda verg, verse aç kalacak bırak onlara kalsı o bi kaç kuruş :)

---------- Spam Engelliyici 04:14 ---------- Önceki Mesaj 04:10 ----------

Hocam Ahmet Türk Leyla Zana Osman Baydemir Selahattin Demirtaş Aysell Tuluk Altan Tan Sırrı süraya önder al hanngisini beğeniyorsan onu seç yeterki seç.
Bu yukardaki de aydin okumuş barışçıl kesime dahil değil mi yada Demirtaş gibi 6-7 ekim olaylarinda halki sokaga doken 50 kisinin olmesine sebep olan sazciyi mi diyorsun

Buyur okuyalım o zaman.

Gerçekten çok komiksin arkadaşım. Sen şunu anlamamakta ısrar ediyosun herhalde bak arkadaşım batıda kürt diye öldürülen insanlar olmuştur kürtçe konuştu diye öldürülen dövülen insanlar olmuştur bu demek değildir ki bunu yapanlar haklı bunları savunuyoruz aynı şeyler doğuda türkçe konuşanlar içinde geçerli sırf türk diye öldürülen dövülen insanlarda var bu ülkede ne yapalım bulduğumuz türkü kürdü öldürelim dövelim mi? Bak bende isterim ülkede ingilizce bilgilendirme notlarının altında kürtçesininde eklenmesi türkçe bilmeyen bi vatandaşın gurbete gitmiş gibi ortada kalmasını istemem ama anadilde eğitim apayrı bi olay aldın anadilde eğitimi istihdamı nasıl sağlayacaksın bunu düşünüyomusun hiç? Senin dediğin olay bölünmenin kibarcasıdır diğer söylediğin can mal dokunulmazlıklarına girmiyorum olay zaten batıda neyse doğuda da aynı bunu kimse inkar etmesin.

Al Sende Bunlari Oku.! Belki Dogru Yolu Bulursun.....

“Allah ve Resûlüne karşı savaşan ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri ya asılmaları yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir. Bu onların dünyada çekecekleri rezilliktir, âhirette ise onlara büyük bir azap vardır.” (Maide, 5/33)

"Eğer müminlerden iki topluluk birbirleriyle vuruşursa, onların aralarını bulun. Buna rağmen biri öbürüne saldırırsa, bu saldıran tarafla, Allah’ın emrine dönünceye kadar siz de vuruşun. Döndüğü takdirde aralarını hakkaniyetle düzeltin ve hep âdil olun, çünkü Allah âdil davrananları sever." (Hucurât, 49/9).

"Bir kötülüğün karşılığı, misli bir kötülüktür. Kim affeder ve ıslah ederse sevabı Allah'a aittir. O, zalimleri sevmez. Kim de zulme uğradıktan sonra yardımlaşırsa, onların üzerine yol yoktur. (Kendilerine bir şey yapılmaz, ceza verilmez). Yol ancak insanlara zulmedenler ve yeryüzünde haksız yerde bağy edenler üzerinedir. Onlardır acıklı bir azabın kendileri için olduğu kişiler." (Şûrâ, 42/40-42)

Dinimizde devlete karşı ayaklanmak, kuvvet kullanarak iktidarı ele geçirmeye çalışmak ve fitne çıkarmak kesinlikle yasaktır. Bir ayette mealen şöyle buyurmaktadır: “Fitne katilden daha şiddetlidir.”1 Elbette ki devletin fitneyi def etmek için bazı caydırıcı müeyyideler uygulaması en birinci vazifesi ve hikmetin gereğidir. Yine başka bir ayette şöyle buyrulur: “Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. Şayet onlardan biri, hala ( Allah’ın hükmüne boyun eğmeyip) ötekine saldırırsa, Allah'ın emrine dönünceye kadar( bu) saldıran tarafla savaşın. Eğer(Allah’ın emrine) dönerse artık aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. Şüphesiz ki Allah, adil davrananları sever.” 2 Bu ayette geçen “bağy” kelimesi, anarşi çıkarmak, isyan etmek ve haddi tecavüz anlamlarına gelmektedir. Böyle bir harekette bulunanlara “baği” denilir. Zira, “Allah’a, peygambere ve sizden olan ulu’l-emre itaat ediniz”ayeti kerimesi önce Allah’a sonra Resulüne daha sonra da devlet reisine itaati emretmektedir. Bu hakikate binaen isyan eden kişi padişahın evladı da kardeşi de olsa ona müsamaha gösterilmez ve devletin payidar olması için İslam dininin hükmü icra edilir.

"Madem Din'e girdik, buyuralım :)

Öncelikle Allah'ın ayetini inkar ettiğinizi ve size uyan Ayetleri cımbızlayıp önüme getirdiğinizi bilmenizi istiyorum.

Orta da bir haksızlık var mı ?
-Var.
Allah'ın yarattığı Kürt'leri kart-kurt deyip inkar ettiniz mi, ediyor musunuz?
-Evet.
Allah'ın doğuştan verdiği hakları inkar ettiğinizin farkında mısınız?
-Umarım farkındasınız.
Ben Kürdüm, beni ve Allah'ın bana verdiği hakları inkar ettiniz mi? (Bu durumda Ayet'i de inkar etmiş oluyorsunuz.)
-Evet.
Allah'ın doğuştan verdiği hakları savunduğum için "bölücü,hain,domuz" ilan edildim mi?
-Edildim.
Elinizi vicdanınıza koyun, haksız mıyım?
-?????

Elhamdulillah Müslamansınız değil mi?
-Evet.

Buyuralım o zaman....

“Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” Maide suresi, 8

-

İslâm’da savaş hoş görülmediği halde zalime, zulme karşı müsaade vardır. Zulüm ortadan kalkınca da, haddi aşmamak konusunda uyarı vardır. İslâm tarihinde savaşların sebebi hep “Hakkı hakim kılmak” maksadıyla olmuştur.

Allah Rasûlü, en kritik anda bir Hıristiyanın hakkını gasbeden Ebu Cehilin kapısın yumruklamış, mazlumun hakkını almadan kapıdan ayrılmamıştır.

ve Allah cümlemize akıl fikir versin, adil etsin, zalim olandan yana ettirtmesin. Diyerek noktayı koyuyorum. Hadi hayırlı sabahlar.

Hocam bide bişi daha dicem 1 saatir dil döküyorum size ama hep resim video yazı gösterdiniz herkesin knayan yarası vardır pkklı ölür oh oldu dersin annesi ağlar asker ölür pkklı oh oldu der asker anası ağlar her iki tarafında çektiği acıların haddi hesabı yok barış istiyorsak bunları bir kenara bırakıp barışı sağlamamız kanayan yaralarımızı sarmamız helalleşmemiz lazım yoksa sen bunu yaptın ben bunu yaptım su sunu yaptı diyerek hiçbir yere varılmaz vede sizin attığınız yazılara resimlere karşılık bende internetten gördüğüm seyleri atarım ama ben maziyi bi köşeye koyup ortak yanımızı göstermeye çalıştım Allah mazlumları kimsesiz bırakmaz diyer konudada dediğim gibi her kim ölmlerden çıkar sağlıyorsa allahın gazabı oların üzerinde olsun.

Yaşansın Türkiye Haklarının Kardeşliği Ve Yaşasın Kardeşlik Vatanı.

Öncelikle Allah'ın ayetini inkar ettiğinizi ve size uyan Ayetleri cımbızlayıp önüme getirdiğinizi bilmenizi istiyorum.

-Var.
-Evet.
-Umarım farkındasınız.
Ben Kürdüm, beni ve Allah'ın bana verdiği hakları inkar ettiniz mi? (Bu durumda Ayet'i de inkar etmiş oluyorsunuz.)
-Evet.
Allah'ın doğuştan verdiği hakları savunduğum için "bölücü,hain,domuz" ilan edildim mi?
-Edildim.
-?????

-Evet.

Buyuralım o zaman....

“Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” Maide suresi, 8

-

İslâm’da savaş hoş görülmediği halde zalime, zulme karşı müsaade vardır. Zulüm ortadan kalkınca da, haddi aşmamak konusunda uyarı vardır. İslâm tarihinde savaşların sebebi hep “Hakkı hakim kılmak” maksadıyla olmuştur.

Allah Rasûlü, en kritik anda bir Hıristiyanın hakkını gasbeden Ebu Cehilin kapısın yumruklamış, mazlumun hakkını almadan kapıdan ayrılmamıştır.

ve Allah cümlemize akıl fikir versin, adil etsin, zalim olandan yana ettirtmesin. Diyerek noktayı koyuyorum. Hadi hayırlı sabahlar.

Bu ülkede onlarca azinlik var hic birine en ufak bir baski yok.Kürtler ülkenin heryerindeler onlarada bir baski yok.Neyiniz eksik,Ne istedinizde olmadi.? Bütün bunlara ragmen amerikanin oyuncagi olup askere polise haince pusu kuruluyor.Hersey apacik ortada.

O güzel insanlar, beyaz toroslara binip gittiler. Bkz. [MENTION=7778]JiTeM[/MENTION]

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

-Var.
-Evet.
-Umarım farkındasınız.
-Evet.
-Edildim.
-?????

-Evet.

Buyuralım o zaman....

-

Kardeşim idrak yollarinda sıkıntı mı var!

Sen beni başkasiyla karistiriyorsun galiba ben hiçbir Müslüman Kürdü kart kurt diye dalga gecmem.

2. Allahın verdiği hangi hak elinizden alindi ne istiyorsaniz verildi.

3. Allahin verdiği hak dağa cikip masum insanlari oldurmek mi, gece polislerin evine girip onlari sehit etmek mi ?

4. Ahirzamanda fetva veren çok olur! (Dini kendi pis çikarlarin için alet etme)

Sana pmden video yolladim bunlar mi hakki savunanlar

Bu ülkede onlarca azinlik var hic birine en ufak bir baski yok.Kürtler ülkenin heryerindeler onlarada bir baski yok.Neyiniz eksik,Ne istedinizde olmadi.? Bütün bunlara ragmen amerikanin oyuncagi olup askere polise haince pusu kuruluyor.Hersey apacik ortada.

Madem Amerikanın oyunu Olduğunu Biliosun Al ürt kardeşini karşına sor derdini söylesin sana çözün o derdi amerikaya malzeme vermeyin dağdakileri indirin.
Ama Yok Buna Karşı Çıkan Faşitler Var Kan Severler Diyorum Kendilerine Onlardan Olmasa Türk Halkı Çözerdi Bu Meseleyi Uzamazdı Bu kadar Ama Yok Yezid bile salak oldu onların yüzünden :) ayağı havada kaldı garibimin adım atsa faşitler ayaklanıo geri çekilse kürtler ben o faşitleri türk olarak görmüyorum bahsettikleri asıl ermeni yunnan yahudi tohumları onlardır işte türk milletinin içine koymuşlar karalıyorlar türk milletini.

Kardeşim idrak yollarinda sıkıntı mı var!

Sen beni başkasiyla karistiriyorsun galiba ben hiçbir Müslüman Kürdü kart kurt diye dalga gecmem.

2. Allahın verdiği hangi hak elinizden alindi ne istiyorsaniz verildi.

3. Allahin verdiği hak dağa cikip masum insanlari oldurmek mi, gece polislerin evine girip onlari sehit etmek mi ?

4. Ahirzamanda fetva veren çok olur! (Dini kendi pis çikarlarin için alet etme)

Sana pmden video yolladim bunlar mi hakki savunanlar

allahın verdigi dil elimizden alındı . bu yetmezmi. sen türk oldugunda halde yıllarca varlıgım kürt varlıgına armagan olsun deseydin. hastanelerde adliyelerde baska illerde türkçe konusuyor diye dışlansaydın. türkçe konusuyor diye linç edilseydin bizi çok iyi anlardın.

[MENTION=13885]WaDa[/MENTION] madem Müslümansın

Ulü’l Emr’e itaat etmek farz mıdır?

Her müslüman Ulü'l Emr'e itaat etmekle yükümlü müdür?

Ulü’l Emre itaat etmek farzdır

Ulü’l emr kelimesi, emir sahibi manasına gelir. Emir sahibi olmaktan murad ise, işin başında ve yetki sahibi olmak demektir. Bununla kasd olunan da, halkın üzerinde yönetme yetkisine sahip olan kimseler demektir. En yukarıdan aşağı; devlet başkanı ve ondan aldıkları yetkiye dayanarak, tâ vâli ve kaymakamlara kadar ulül emr sayılırlar. Eğer bu yetki sahipleri, yetkilerini meşru bir şekilde almışlarsa, meşru dairedeki emirlerine itaat etmek dinen farzdır. Bu farz, Kur’an-ı Kerim’deki şu ayete dayanır:
“Ey îmân edenler! Allah’a itâat edin; peygambere ve sizden olan ülü’l-emre (emir sâhibi idârecilerinize) de itâat edin! O hâlde bir şey hakkında ihtilâfa düşerseniz, Allah’a ve âhiret gününe îmân ediyorsanız, artık onu Allah’a ve peygambere arz edin! Bu hem hayırlı, hem de netîce i‘tibârıyla daha güzeldir.” (Nisa, 59)
Bediüzzaman Hazretleri Ulü’l Emr’e itaat hakkında şöyle demiştir:
“…Kur'ân ve hadîs hikmet ve tecrübe ile sabittir ki: Haklı âmire itaat farzdır. (…) Şeriat-ı garra böyle emrediyor. Zira zabitler ulü-l emrdirler. Vatan ve millet menfaatinde, hususan nizam-ı askerîde ulü-l emre itaat farzdır. Şeriat-ı Muhammedîni (asm) muhafazası da itaat iledir.”
Ayrıca Ulü’l Emre itaatin farz olduğunu söyleyen âlimler olduğu gibi, vacip olduğunu söyleyen âlimler de vardır.
Allahu Teâlâ, idarecilere ve valilere, idare ettikleri kimseler hakkında adil olmalarını emredince, idare edilenlere de idare eden kimselere itaat etmelerini emrederek, "Ey iman edenler, Allah'a İtaat edin" buyurmuştur. İşte bundan dolayı Hz. Ali (ra), "İmamın, Allah'ın indirdiği ile hükmetmesi ve emanetleri yerine getirmesi vaciptir. O, bunu yaptı mı, halkın da onu dinleyip, itaat etmesi vacip olur" demiştir. (Fahreddin Razi)
Nevevî daha pratik bir târif kaydeder: "Ulü'l-emr, ümerâ ve vâlilerden, itaat edilmesi Allah tarafından vâcib kılınmış olan herkestir." Ve bu târifin, halef ve selef -müfessir, fakih vs. her çeşit- âlim zümrelerinin ortak görüşü olduğunu belirtir. (Kütüb-i Sitte)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri