Ben Allah, Peygamber diyorum sen geleceğe yönelik kehanette bulunup kendi düşünceni doğrulamaya çalışıyorsun.
Allah sana bir şeyi emrediyor, Peygamberi de aynı şeyi ısrarla vurguluyor sen diyorsun ki ileride böyle yapabilir diye yapmıyorum.
Gelecekte ne olacağı bilinmez ancak bilinen bir gerçek var. Sen sıkıntıda olan ve senden yardım isteyen sana sığınan bir Müslüman kardeşine sadece ama sadece ALLAH'ın emri ve rızasını kazanmak için yardım ediyor olmalısın.
Bu mantıkla ileride sana küfür edebilme ihtmali var diyerek hiçbir fakire yardım etme.. Türkiye'dekilere hatta aynı anne babadan doğmuş öz kardeşin de ileride sana nankörlük edebilir, seni görmezden gelebilir ihtimaline bakarak ona da yardım etme, onun da derdiyle ilgilenme..
İslamiyet'te iyilikler Allah'ın rızasını kazanmak için ve onun emri olduğu için yapılır. Birileri gelecekte sana iyilik veya kötülük yapsın diye değil.
İşin realitesine gelecek olursak. Bu kişilerin içerisinde küçücük yetimler, çocuğunu eşini kaybetmiş yaşlı nineler vs. var. .. Bugün buradaki 10-11 yaşındaki kardeşlerimiz yarın bir bu memleketin gönüllü neferi olacak. Hayatı boyunca bu memlekete ve bu milletin kendisine zor zamanında kapılarını açtığını anlatacak. Ve bu olay belkide Dünya'daki Müslümanların birliğini oluşturmak için atılmış bir tohum olup ileride ittihad-ı İslam'ı netice verecek.
Bugün İsrail'lisinden Tut en azılı kâfirine kadar 100 yıldan fazladır Müslümanları birbirine düşürürken kullandıkları argümanları kullanarak uyanık olduğunu sanmakta garip bir durum. Şeytan da onun insan kılığına girmiş Elin gavuru dediğimiz en azılı İslam düşmanına git o da diyecek ki şu Araplar böyle bu Türkler böyle Bu Suriyeliler böyle, Bu Kürtler de böyle..
Yani siz yiyin birbirinizi, sevmeyin, sahip çıkmayın ben de sizin birbirinize düşmüş haliniz üzerinden keyfimi saltanatımı sürdüreyim. Diyecek..
Neticede Kardeşlerimiz onlar. Bunu ben demiyorum Allah diyor.
Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. HUCURAT SURESİ 10.
Ben müslümanım olaylara İslam ne der, Peygamber ne der, Allah ne der diye bakıyorum. Falanca yorumcu filanca ekonomist bilmem ne düşünce kuruluşu, uluslararası bilmem ne örgütü, vs. cart curt beni ilgilendirmez.