Hayır yani neden bize böylesin hayat ?

Bu da insan :)

ntvmsnbc Video Galeri

Bir şeye karşı gerçekten ilgin varsa onun üzerine gideceksin Türk veya yabancı farketmiyor bence ,

Misal ; 'Genetik dehası' Türkiye'yi dünya ikincisi yaptı - Biyoloji- ntvmsnbc.com

Örnekler ;

Prof. Dr. Muzaffer Şerif: Sosyal Psikoloji alanında dünyada otorite Psikoloji kürsüsü Öğretim Üyesi Dr. Muzaffer Şerif Güneydoğu Anadolu’da köylüler arasında yaptığı bilimsel araştırmaları esnasında zamanın yönetimi tarafından gözaltına alınır. Emniyette sorgu-sual, mahkeme derken derdini kimseye anlatamaz. Bu yetenekli beyini ABD görür ve derhal sahip çıkar. Adına Enstitü kurar. Ölümü üzerinden yıllar geçmesine rağmen Muzaffer Şerif Sosyal Psikoloji bilim dalının dünyadaki en etkili tek ismi olarak kalır. Günümüzde kullanılan psikoloji kavramlarının isim babası olur. Fakat bu büyük beyin artık bizim değildir. Çünkü bu gerçek bilim adamımız ABD vatandaşıdır ve soyadı da SHERIFF olarak değiştirilmiştir.

Gazi Yaşargil: Beyin Cerrahı. Alanı nöroşirürjide rakipsiz kabul edilen Yaşargil, halen Amerika’da yaşıyor.

Mehmet Öz: Kalp hastalıkları uzmanı. New York Colombia Üniversitesi’nde görev yapan kalp cerrahı Öz, Batı tıbbı ile alternatif tıbbı birleştiren çalışmalarıyla tanınıyor.

Dr.Gökhan Hotamışlıgil: Harvard Üniversitesi’nde Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı. Obezite, şeker hastalığı ve kalp hastalıklarıyla ilgili kendisine patent kazandırmış çalışmaları var.

Emrah Yücel: Oscarlı afişlerin sahibi. Özellikle ödül aldığı “Frida” afişi ve “Rüyamdaki Amerika”, “28 Gün”, “Panama Terzisi”, “Kadınlar Ne İster” ve daha birçok Hollywood filminin afişleriyle tanıdığımız Yücel şu anda Amerika’da yaşıyor.

Feryal Özel: NASA’nın en başarılı astrofizikçilerinden. Bilimadamı Einstein’ın aralarında bulunduğu 20 dehadan oluşan Büyük Fikirler Listesi’nde yer alıyor.

Prof. Dr. Atilla Erten:A.Ü. Tıp Fakültesi mezunu Gastroenterolog, ABD’nin en seçkin 10 klinik hekimi arasına girdi. Ertan, dünyaca ünlü ünlü Methodist Hastanesi’nde sindirim hastalıkları konusunda tıbbi direktörlük görevinde bulunuyor.

Prof. Dr. Ali Erdemir: Nano teknoloji kullanarak geliştirdiği yapay elmas özelliği taşıyan buluşuyla, uygulamalı bilimin Nobeli R&D ödülünü 3 kez kazandı. 1987 yılından beri ABD’nin Chicago kenti yakınlarında bulunan Argon laboratuvarlarında araştırmalarını sürdürüyor.Prof.Dr.Ali Erdemir: Triboloji’nin Türk dehası. Nono teknoloji kullanarak geliştirdiği yapay elmas özelliği taşıyan buluşuyla uygulamalı bilimin Nobel’I R&D ödülünü üçüncü kez kazandı.

Esen Ercan Alp: ABD Enerji Bakanlığı Laboratuarları’nda araştırmalar yapan fizikçi 5 bin yıllık metal heykeli, röntgen cihazında analiz ederek, 1949 yılında icad edilmiş olan radyokarbon tekniğine son vererek arkeolojik araştırmalarda yeni bir dönemin başlamasına ışık tuttu.

Neva Çiftçioğlu: Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’da çalışan Türk kadın araştırmacı. Teksas’taki Johnson uzay merkezinde görev yapan Çiftçioğlu, kireçlenmenin neden olduğu kalp ve böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılabilecek yeni bir antibiyotik üzerinde çalışıyor.

Prof. Dr. Hasan Garan: New York Presbytarian Hastanesi Elektrofizyoloji Bölümü Başkanı olan Garan ABD’de en çok tercih edilen doktorlar listesinde yer alıyor.Garan kalp ritmi bozukluğunu kateter yöntemi ile yakarak tedavi ediyor.

Prof.Dr.Ahmet Çakmak: Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mareşal Fevzi Çakmak’ın torunu. Princeton Üniversitesi İnş.Müh. Bölümünde deprem konusunda çalışmalar yapıyor.

Prof.Dr.Reşat Kasaba: Washington Üniversitesi Jackson Uluslararası ilişkiler Yüksek Okulu’nun Başkanlığını yaptı.

Prof.Dr.Olcay Çığtay: 30 yıl Georgetown Üniversitesi Hastanesi Lombardi Kanser Merkezi Mamografi Bölümünü yönetti.

Fatih Çulha: Bilgisayar Mühendisi. Maryland Eyaleti’ndeki Amerikan Deniz Kuvvetleri Hastanesinde geliştirdiği veri tabanı projesiyle çalıştığı şirketin binlerce elemanı arasından birinci seçildi.

Prof.Dr.Aydın Arıcı: Yale Üniversitesi’nde hormon hastalıkları ve kısırlık konusunda başarılı çalışmalar yürüten araştırma merkezini yönetiyor.

Süleyman Gökoğlu: NASA’nın Glenn Uzay Merkezinde çalışıyor.

Dr.Rahmi Öklü: ABD’nin en iyi hastanelerinden Cornell’de çalışan Öklü beyindeki tıkanan damarların tedavisinde mucizeler yaratıyor.

Prof.Dr.Münci Kalayoğlu: Binin üzerinde karaciğer nakli yaptı.Karaciğer nakline getirdiği yenilikler ile alanında dünyanın en önde gelen bilim adamaları arasında yer alıyor.

KAYNAK:ATO NET

Hepside Amerika'da çalışıyor olabilir ama tamamına yakını Türkiye'de eğitim gördü. Yani Türkiye'den de çıkıyor hocam ki artık internet var insan ilgilendiği şey hakkında kendi kendini eğitebilme imkanına da sahip.

Çok uzun oldu kusuruma bakmayın ama üşenmedim buldum :D

Yaşadıklarına üzüldüm, imtihan dünyası.
Ancak büyük adam olmak, hiç bir bahane kabul etmez.

Okumadım, TR'den gitmeye fırsatım olsa 1dk durmam.

Türkiyenin eğitim sistemi ile söylediklerine bire bir katılıyorum ama seni bir konuda eleştirmek istiyorum kardeşim; "ya başaramazsam", yaa olmazsa", "ya kazanamazsam" demişin sen geçmişinde yaşadığın olumsuzluklar yüzünden hep kafan olumsuza gidiyor ve en önemlisi kendine güvenin yok.. Şunu hiç bir zaman unutma başarılı insanların %99'u olumlu düşünen insanlar'dır. Bazen deriz ki ben o bardağın ordan düşeceğini biliyordum yada aa tamda ben seni aracaktım falan deriz aslında bu tamamen hayatımızda bazı gelişmelerin bizim enerjimiz ile döndüğü ile ilgilidir yada senin şartlanman ile ilgili. Onun için iyi düşün iyi olsun, sen derslerine çok çalış, akşam kafanı yastığına koy ve Türkiyede bir üniversite kazandığını düşün hayat et öncelikle inanman gerekir çünkü inanmak başarmanın yarısı ama görüyorum sen baştan pes etmişin. Geçmişte herşey olumsuz oldu diye gelecekte de olacak diye bir kaide yok inşallah kazanırsın bir büyüğün, abin olarak sana başarılar diliyorum herşey istediğin gibi olsun..

Son 2 senedir yaşadığım olumsuzlukları saysam, susar haline 1000 defa şükredersin. Ama beden daha kötü durumda olanlar da var biliyorum...

Şu yalan dünyada en büyük sıkıntıları ,başta Efendimiz (sav) ve sonra Allah dostları çekmişler... Bizim yaşadıklarımıza sıkıntı mı diyosun sen ?

Eğer bi sıkıntın olmuyorsa , o zaman büyük bir sıkıntı vardır...

Tabi bu demek değil ki , sorunlarla mücadele etmeyelim, bırakalım akışına...

Biz hep mücadele edicez, yıkılmadan , pes etmeden , hayat ne kadar zorsa biz o kadar güçlü olucaz.

Burda binlerce gencecik kardeşim var. Tazecik beyinler var. Dizilerde filmlerde izlediğimiz gibi , saygısız , sevgisiz, kopuk olacagımıza , bu genc arkadaşlar birlik olmayı , birbirlerine destek olmayı öğrensinler.

Atatürk'ün dediği gibi bu vatan sizlere emanet.

''Ve biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık... ''
İsra / 13

kardeşim bu forumdaki çoğu kişi hayatında her türlü zorluğu çekmişdir. fakat önüne gelen fırsatları iyi değerlendirirsen bütün zorlukları aşarsın.

Arkadaşlar şu an çok yoğunum maalesef mesajlarınıza cevap veremiyorum kusura bakmayın hepinizden özür diliyorum fakat hepsini okudum. Allah hepinizden razı olsun, siz güzel insanlar iyi ki varsınız. Hayatımın değişmesinde çok büyük rol oynayacağınızdan emin olun. Hepinizi seviyorum..

Dostum okudum ama üzülme önüne bak(ben daha kötülerinide yaşadımherkezin çok sorunları oluyor) ben hep ÖNÜME BAKIYORUM ( ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARA BAKICAZ DİYİP GEÇİYORUM) ben üniverste 3 e gidiyorum mimarlık bölümü
çok kişi gitmrk ister ben artık nefret ediyorum okuldan keşke seçmeseymişim diye hergün kafayı yiyorum , benden sana tavsiye beni ne mutlu eder diye düşün ona göre ugraş kendinden emin olan her zaman bi adım öndedir başarıcam diyen 1 adım öndedir başaramam diyen 15 adım geridedir. ve bilim adamı olmak zorunda degilsin ama beni ne mutlu edebilir diye düşün ona göre çalış bazen mutluluk çok yukarlarda degildir sadece eğilip yerden kaldırman gerekir

Dostum okudum ama üzülme önüne bak(ben daha kötülerinide yaşadımherkezin çok sorunları oluyor) ben hep ÖNÜME BAKIYORUM ( ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARA BAKICAZ DİYİP GEÇİYORUM) ben üniverste 3 e gidiyorum mimarlık bölümü
çok kişi gitmrk ister ben artık nefret ediyorum okuldan keşke seçmeseymişim diye hergün kafayı yiyorum , benden sana tavsiye beni ne mutlu eder diye düşün ona göre ugraş kendinden emin olan her zaman bi adım öndedir başarıcam diyen 1 adım öndedir başaramam diyen 15 adım geridedir. ve bilim adamı olmak zorunda degilsin ama beni ne mutlu edebilir diye düşün ona göre çalış bazen mutluluk çok yukarlarda degildir sadece eğilip yerden kaldırman gerekir

Hocam benim şikayetim altyapım yok matematik gibi derslere karşı. Lisedeki eğitim çok kötü olduğundan. O yüzden mühendislik falan hiç kazanamam, dil öğrencisiyim zaten. Mimarlık gayet iyi hocam bence sizde değerini çok iyi bilin gerçekten çok iyi bölüm.. Çoğu kişinin hayali :)

keşke devretme diye bişey olsaydı :)
çoğu kişinin hayali benm kabusum oldu istediğin mesleği yap yani hayallerde göründüğü kadar güzel degil
(benm hayalim degildi son gün o mühendislik mi olsun bu mu derken bi anda mimarlık olsun dedim :=)
ama çalış yaniyapabilirsin

keşke devretme diye bişey olsaydı :)
çoğu kişinin hayali benm kabusum oldu istediğin mesleği yap yani hayallerde göründüğü kadar güzel degil
(benm hayalim degildi son gün o mühendislik mi olsun bu mu derken bi anda mimarlık olsun dedim :=)
ama çalış yaniyapabilirsin

Matematik ve Fen bilimleri dersi sınavda çok mu zor oluyor ? Hiç soru tiplerine bakmadım. Nasıl matematiği öğrenebilirim ? :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri