Hayır yani neden bize böylesin hayat ?

silentspy

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar biraz içimi dökmek istiyorum ve Türkiye'nin gerçekten çok önemli bir sorununa değinmek istiyorum (siyaset ile falan asla alakası yok)

Lise 4 öğrencisiyim. Üniversite sınavım var önümde bunlara kafayı takmaktan(ya kazanamassam ?) gibi sorular sormaktan kafayı yemiş durumdayım cidden. hiç bir şey den zevk alamıyorum, çalışıyorum ama çok yetersiz gibi geliyor bana.

Asıl anlattıklarım bunlar değil bunlar sadece şu an ki durumum hakkında özetti.

Asıl konuya geçiyorum ;

Her zaman IVY League okulları gibi bir okulda okumak istemişimdir.

Listesi bunlar :

1- HARVARD Üniversitesi (ABD)
2- CAMBRIDGE Üniversitesi (Büyük Britanya)
3- YALE Üniversitesi (ABD)
4- UCL (University College London) (Büyük Britanya)
5- IMPERIAL College London (Büyük Britanya)
6- OXFORD Üniversitesi (Büyük Britanya)
7- CHICAGO Üniversitesi (ABD)
8- PRINCETON Üniversitesi (ABD)
9- MASSACHUSETTS Teknoloji Enstitüsü (MIT) (ABD)
10- CALIFORNIA Teknoloji Enstitüsü (Caltech) (ABD)
11- COLUMBIA Üniversitesi (ABD)
12- PENNSYLVANIA Üniversitesi (ABD)
13- STANFORD Üniversitesi (ABD)

NOT : LÜTFEN OKURKEN SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAZMAYIN, DALGA GEÇMEYİN. DALGA GEÇİCEKSİNİZ İÇİNİZDEN GEÇİN DIŞA VURMAYIN LÜTFEN. BAZI ARKADAŞLAR BURAYI OYUN PARKI SANIYOR O YÜZDEN. NEYSE KUSURA BAKMAYIN AŞŞAĞIDA ANLATIYORUM ASIL ANLATMAK İSTEDİĞİMİ. SAÇMA YORUMLARLA KİŞİLİĞİNİZİ KÜÇÜLTMEYİN.

Evet biliyorum dünyanın en iyi üniversitelerinden bunlar. Harvard üniversitesini her zaman takip etmişimdir, her zaman hayalim olmuştur ve sanıyorum ki de sadece hayal olarak kalıcak. İlk okulda çok başarılı bir öğrenciydim 5 yıl boyunca okul birincisi oluyordum. Taa ki; ailevi sorunlarım başlayıncaya kadar. Annem babam yaklaşık 6 yıldır ayrı. Çok sıkıntılar çektim her akşam kavga gördüm babam annemi bıçaklayacaktı biz engel olduk hepsini gördüm çok şey yaşadım çok kötü yola düştüm. Küçükken hep bilim adamı tarzında bir şey olmak istiyordum. Gerek ailem olsun gerek yaşadıklarım olsun iyi bir orta okul eğitimi alamadım, SBS sınavı vardı o sınavımda berbat geçti, berbat bir liseye yerleştim. Bende isterdim Robert koleji gibi yerlerde okumayı.

Hayır yani şunu soruyorum ; zenginler basıyor parayı bir şeyden anlamayan oğlunu öyle liselere yolluyor ama sonuç yine hüsran. Türkiye'de bir çok keşfedilmeyi bekleyen yoksul bilim adamları var buna adım gibi eminim. Türk devlet okullarında eğitim falan göremiyorsunuz zaten, ben dahil hiç kimse. Eminim şu an sadece devlet okulunda orta düzeydeki bir devlet okulunda eğitim görüp hepsini hatırlayan yada hayatında işine yarayan çok nadir birileri vardır.

O saydığım üniversitelere baktıkça gözlerim doluyor, başkası yapıyor ben neden değil? diyorum içimden. Artık çok geç arkadaşlarım, abilerim, büyüklerim. Lise 4'e kadar düştüğüm kötü yoldan kurtulmaya çalıştım arkadaş çevremi temizledim alışkanlıklarımı bıraktım temizlendim. Kafam yerinde hiç değil. Herkese yararlı kendini iyiliğe atamış insanlığa yararlı birisi olmayı hala çok istiyorum ne gerekirse yaparım fakat artık şu an ağzımla kuş tutsam faydası yok, olmazda biliyorum. Benim için çok geç artık.

Belki bu forumda küçüklerim vardır benden daha küçük, ki var biliyorum. Lütfen çalışın, lütfen hiç bir şey takmayın, lütfen geleceğinize odaklanın, lütfen Türklerinde yapabileceğini tüm dünyaya gösterin.. Ben yandım siz yanmayın..

Yazdığım bunca şeyi okuyan insanların önünde saygıdan eğilip canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varsınız.

Saygılarımla..

Son düzenleme:
Hocam Gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınızı okuyunva ama Hayatın adaleti yoktur.

Hocam Gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınızı okuyunva ama Hayatın adaleti yoktur.

Evet maalesef yok. üzülmeyi keseli çok oldu zaten. Tek üzüntüm şu anlık bu zaten ailem falan hiç umrumda değil o üzüntüleri çoktan gömdüm ben. Neden başkaları yapıyor, neden biz yapamıyoruz ?

insanın bir kısmeti vardır.ondan ötesi yoktur.sadece zenginler değil bazı şansları olanlar keşfedilir.sen 1 saatte 100000 tl kazanırken diğeri 100 saatte 100 tl kazanır.tamamen nasiple alakalıdır bunlar.saydığın üniversiteler senin hayalin.hayalin olmasa zaten bi hiçsin.sen onlar için uğraşmaya devam et.onlar zaten olmayacak.olrusa zevk almazsınki.geriye başka hayalin kalmaz :) sen devam et emek vermeye.illaki bi kapı çıkar karşına yürürsün gidersin

insanın bir kısmeti vardır.ondan ötesi yoktur.sadece zenginler değil bazı şansları olanlar keşfedilir.sen 1 saatte 100000 tl kazanırken diğeri 100 saatte 100 tl kazanır.tamamen nasiple alakalıdır bunlar.saydığın üniversiteler senin hayalin.hayalin olmasa zaten bi hiçsin.sen onlar için uğraşmaya devam et.onlar zaten olmayacak.olrusa zevk almazsınki.geriye başka hayalin kalmaz :) sen devam et emek vermeye.illaki bi kapı çıkar karşına yürürsün gidersin

Hocam gerçekten para da gözüm yok benim ben sadece sevdiğim mesleği yapmak istiyorum, beni bıraksınlar ben sadece araştırayım yapayım istiyorum. Memurluk(İngilizce öğretmenliği) için debelenip duran birisiyim. Yaşadıklarımdan kafama hiç bir şey girmiyor ne öğrenmek istesem aklımdan çıkıyor odaklanamıyorum psikolojim hiç iyi değil. Üzülmek ile karıştırılmasın inanın insan küçük yaşta o dediklerimi yaşayınca geriye bir şey kalmıyor. Gerçekten çok güzel yazmışsınız yazınızı okuyunca içim huzurlandı biraz gerçekten çok ciddiyim. Çok teşekkür ederim

Lise 4 öğrencisisin bu sene sınava gireceksin ama geleceğim kaydı gitti diyosun? Gerçekten anlayamadım 25-26 yaşında üniversite okuyup 30'lu yaşlarında yurtdışında master yapan insanlar var.Bence sen biraz erken pes ediyosun eğitim konusunda.

Sanki böyle 40 yaşlarındaki bir adamın yazdığı bir yazıyı okudum biraz önce. :)
Sana söyleyeceğim tek şey daha çok gençsin ve eğer istersen parlak bir geleceğe sahip olabilirsin. Bunun için zengin olmaya hiç gerek yok. ;)

Lise 4 öğrencisisin bu sene sınava gireceksin ama geleceğim kaydı gitti diyosun? Gerçekten anlayamadım 25-26 yaşında üniversite okuyup 30'lu yaşlarında yurtdışında master yapan insanlar var.Bence sen biraz erken pes ediyosun eğitim konusunda.

Aldığım eğitimi bir bilseniz oturur ağlarsınız.. Lise anadolu lisesi olmasına rağmen berbat.. Hocam çok boş zamanımda yok oturayım o yaşlara kadar çalışmadan.. Babam fabrikatör olsa amenna. Babamın emeklerini vermek için bunca çabam zaten oda ingilizce öğretmenliği. Tamam seviyorum ingilizceyle uğraşmayı fakat daha ileri gidemiyor.. Zaman en hayırlısını göstericek inşaAllah

---------- Spam Engelliyici 19:41 ---------- Önceki Mesaj 19:40 ----------

Sanki böyle 40 yaşlarındaki bir adamın yazdığı bir yazıyı okudum biraz önce. :)
Sana söyleyeceğim tek şey daha çok gençsin ve eğer istersen parlak bir geleceğe sahip olabilirsin. Bunun için zengin olmaya hiç gerek yok. ;)

Hocam 40 yaşında olmaya gerek yok onları yazmak için.. İçimden ne geliyorsa yazıyorum daha o kadar çok yazılacak şey var ki ama okuyacak insan yok. Yazsam sayfalar tutar.. Hocam dediğim gibi çok kötü eğitim aldım lisede. Ne yapsam da odaklanamıyorum kafam hiç yerinde değil zorla gidiyorum liseye zaten hiç sevmiyorum o liseyide.. Ben matematikten bile sınır notla geçen bir insanım o hayaller çok boşuna..

Hocam gerçekten para da gözüm yok benim ben sadece sevdiğim mesleği yapmak istiyorum, beni bıraksınlar ben sadece araştırayım yapayım istiyorum. Memurluk(İngilizce öğretmenliği) için debelenip duran birisiyim. Yaşadıklarımdan kafama hiç bir şey girmiyor ne öğrenmek istesem aklımdan çıkıyor odaklanamıyorum psikolojim hiç iyi değil. Üzülmek ile karıştırılmasın inanın insan küçük yaşta o dediklerimi yaşayınca geriye bir şey kalmıyor. Gerçekten çok güzel yazmışsınız yazınızı okuyunca içim huzurlandı biraz gerçekten çok ciddiyim. Çok teşekkür ederim
parayı salla.para kazanılır.tabi kazanılır diye salma kendini kazanmaya bak meslekten.Zaten sevdiğin mesleği yapmazsan ne anlamı kalır yapacğaın işin.bi iş yaparken yanında kimse olmasın.yardım dahi alma kardeşim.kendi elinden gelen herşeyi yap.en azından birşeyler biliyorsun kendini biliyorsun.kendini kaybetmediğin sürece herşeyi başarabilecek bir potansiyelin var.sana üzülerek yada tavsiye niteliğinde söylemiyorum.bende öyle yapmaya çalışıyorum.neyse bu kadar anlatmam yeter bişi olrusa özelden yazarsın :D

Bence hiçbir şey için geç değil bende geçen sene girdim YGS sınavına kazanamadım İstanbul dışına yerleşiyordum gitmek istemedim bu sene tekrar hazırlanıyorum benimde senin gibi ilkokula kadar her şeyim çok iyiydi ta ki oturduğumuz semtten başka bir yere taşınana kadar okul değişince bende adapte olamadım derslerim hep kötü gitti ve şimdiye kadar geldim ama bu benim elimde değildi sendeki de onun gibi senin elinde olmayan sebeplerden dolayı kötü devam etmiş ama bundan sonrası bizim elimizde ben hayatta kader olduğuna inanıyorum bakalım zaman neleri getirecek bize yılmadan devam et sınava çalışmaya olmazsa seneye tekrar girersin hiçbir şey için geç değil.

Arkadaşlar biraz içimi dökmek istiyorum ve Türkiye'nin gerçekten çok önemli bir sorununa değinmek istiyorum (siyaset ile falan asla alakası yok)

Lise 4 öğrencisiyim. Üniversite sınavım var önümde bunlara kafayı takmaktan(ya kazanamassam ?) gibi sorular sormaktan kafayı yemiş durumdayım cidden. hiç bir şey den zevk alamıyorum, çalışıyorum ama çok yetersiz gibi geliyor bana.

Asıl anlattıklarım bunlar değil bunlar sadece şu an ki durumum hakkında özetti.

Asıl konuya geçiyorum ;

Her zaman IVY League okulları gibi bir okulda okumak istemişimdir.

Listesi bunlar :

1- HARVARD Üniversitesi (ABD)
2- CAMBRIDGE Üniversitesi (Büyük Britanya)
3- YALE Üniversitesi (ABD)
4- UCL (University College London) (Büyük Britanya)
5- IMPERIAL College London (Büyük Britanya)
6- OXFORD Üniversitesi (Büyük Britanya)
7- CHICAGO Üniversitesi (ABD)
8- PRINCETON Üniversitesi (ABD)
9- MASSACHUSETTS Teknoloji Enstitüsü (MIT) (ABD)
10- CALIFORNIA Teknoloji Enstitüsü (Caltech) (ABD)
11- COLUMBIA Üniversitesi (ABD)
12- PENNSYLVANIA Üniversitesi (ABD)
13- STANFORD Üniversitesi (ABD)

NOT : LÜTFEN OKURKEN SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAZMAYIN, DALGA GEÇMEYİN. DALGA GEÇİCEKSİNİZ İÇİNİZDEN GEÇİN DIŞA VURMAYIN LÜTFEN. BAZI ARKADAŞLAR BURAYI OYUN PARKI SANIYOR O YÜZDEN. NEYSE KUSURA BAKMAYIN AŞŞAĞIDA ANLATIYORUM ASIL ANLATMAK İSTEDİĞİMİ. SAÇMA YORUMLARLA KİŞİLİĞİNİZİ KÜÇÜLTMEYİN.

Evet biliyorum dünyanın en iyi üniversitelerinden bunlar. Harvard üniversitesini her zaman takip etmişimdir, her zaman hayalim olmuştur ve sanıyorum ki de sadece hayal olarak kalıcak. İlk okulda çok başarılı bir öğrenciydim 5 yıl boyunca okul birincisi oluyordum. Taa ki; ailevi sorunlarım başlayıncaya kadar. Annem babam yaklaşık 6 yıldır ayrı. Çok sıkıntılar çektim her akşam kavga gördüm babam annemi bıçaklayacaktı biz engel olduk hepsini gördüm çok şey yaşadım çok kötü yola düştüm. Küçükken hep bilim adamı tarzında bir şey olmak istiyordum. Gerek ailem olsun gerek yaşadıklarım olsun iyi bir orta okul eğitimi alamadım, SBS sınavı vardı o sınavımda berbat geçti, berbat bir liseye yerleştim. Bende isterdim Robert koleji gibi yerlerde okumayı.

Hayır yani şunu soruyorum ; zenginler basıyor parayı bir şeyden anlamayan oğlunu öyle liselere yolluyor ama sonuç yine hüsran. Türkiye'de bir çok keşfedilmeyi bekleyen yoksul bilim adamları var buna adım gibi eminim. Türk devlet okullarında eğitim falan göremiyorsunuz zaten, ben dahil hiç kimse. Eminim şu an sadece devlet okulunda orta düzeydeki bir devlet okulunda eğitim görüp hepsini hatırlayan yada hayatında işine yarayan çok nadir birileri vardır.

O saydığım üniversitelere baktıkça gözlerim doluyor, başkası yapıyor ben neden değil? diyorum içimden. Artık çok geç arkadaşlarım, abilerim, büyüklerim. Lise 4'e kadar düştüğüm kötü yoldan kurtulmaya çalıştım arkadaş çevremi temizledim alışkanlıklarımı bıraktım temizlendim. Kafam yerinde hiç değil. Herkese yararlı kendini iyiliğe atamış insanlığa yararlı birisi olmayı hala çok istiyorum ne gerekirse yaparım fakat artık şu an ağzımla kuş tutsam faydası yok, olmazda biliyorum. Benim için çok geç artık.

Belki bu forumda küçüklerim vardır benden daha küçük, ki var biliyorum. Lütfen çalışın, lütfen hiç bir şey takmayın, lütfen geleceğinize odaklanın, lütfen Türklerinde yapabileceğini tüm dünyaya gösterin.. Ben yandım siz yanmayın..

Yazdığım bunca şeyi okuyan insanların önünde saygıdan eğilip canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varsınız.

Saygılarımla..

Mavi Tüy / Richard Bach ;)

Harvard filan olmuyorsa Bostonda cesitli uniler var. Mesela Cambridge College. Fiyati 20000$ gibi. Buralarda hic eglenme sinav stresi filan. Yazil dil okuluna orada iyi bir toefl puani al. Yada burdan al yeterli toefl puani direk yazil orda bi universtiye.kendinede 2000$a filan bi araba al. Bi pizzaciya basvur. Pizza dagitarak aylik 3000-4000$ gelir elde et. Okulunuda odersin, her masrafini kendin karsilarsin. Ingilizcen super olur. Haa tabi ytdende masraflarini cikarirsin her turlu. Yapanlar varmi. Var. Neden olmasin. Sadece bi oneridir.

hayatı zenginler ve fakirlik olarak ayıranlar kaybetmeye mahkum zaten bahaneden ibaret olan birşey bende fakir büyüdüm okumak isteyen kişi okur ama hayat işte herkezin başına gelmesede senin başına gelmiş ama önemli olan pes etmemek kolej demişsin okudukdan sonra adamlar senin zengin veya fakir olduguna bakmıyor benım bir çok arkadaşım fakir ama çalışkan oldukları sayesinde özel okula koleje gittiler bahaneler üretmeye ve aramaya gerek yok...

ilk 5 sene çalışkanım demişsin sadece kendini kandırıyorsun ilk okul diyorsun bence komik bir durum ve o aşşağı değil "aşağı"

öncelikle Türkiye'de en iyi üniversitelerden birine gir orada yolunu daha rahat görürsün. saydığın okullara yönelebilmenin en kolay yolu da TR de güzel bir üniversiteye gitmek. bence şu anda hiç durmadan çalışmaya devam et.

ben de zamanında sürekli hedef koyardım önüme 2-3 günde sıkılır bırakırdım. sonra kendime geldim bişeyler yapmaya karar verdim. artık boş zamanım yok neredeyse. kararını ver ve başla. hiçbirşey için geç değil ;)

saydığın üniversitelere geçebilmek için programlar bile var, bunları araştırırsın ama şu anda boğaziçi odtü bilkent gibi bir üniversiteye girmeye bak. gerisi en kolay kısmı amin ol.

Hocam yanlış anlamayın fakat çalıştıktan sonra yapılamayacak şey yok.Herkes bunu çok klişe olarak söylüyor fakat size gerçekten kalbimden geleni söylüyorum.Forum donanımda orta halli bir çocuğun japonyada üni macerasını okudum vay be dedim :) Aynı şekilde kafaya koyup çalışıp korede okuyan çok kişi gördüm.

Ama söylediğiniz gibi her zaman biraz adaletsizlik var :)

Aldığım eğitimi bir bilseniz oturur ağlarsınız.. Lise anadolu lisesi olmasına rağmen berbat.. Hocam çok boş zamanımda yok oturayım o yaşlara kadar çalışmadan.. Babam fabrikatör olsa amenna. Babamın emeklerini vermek için bunca çabam zaten oda ingilizce öğretmenliği. Tamam seviyorum ingilizceyle uğraşmayı fakat daha ileri gidemiyor.. Zaman en hayırlısını göstericek inşaAllah

---------- Spam Engelliyici 19:41 ---------- Önceki Mesaj 19:40 ----------

Hocam 40 yaşında olmaya gerek yok onları yazmak için.. İçimden ne geliyorsa yazıyorum daha o kadar çok yazılacak şey var ki ama okuyacak insan yok. Yazsam sayfalar tutar.. Hocam dediğim gibi çok kötü eğitim aldım lisede. Ne yapsam da odaklanamıyorum kafam hiç yerinde değil zorla gidiyorum liseye zaten hiç sevmiyorum o liseyide.. Ben matematikten bile sınır notla geçen bir insanım o hayaller çok boşuna..
Senin sorunun aldığın eğitim falan değil tamamen psikolojik. Ülkemizde herkes fen liselerinde okumuyor. İyi yerlere gelen kişilerin çoğunluğunu da fen lisesi mezunları oluşturmuyor. Otur adam gibi düşün aklını toparla. Negatif düşünmeyi tamamen bırakman lazım.

Hiç birşey imkansız değildir. Evet hayal ama hayaller gerçekleştirebilmek için vardır.

Çevrende gelişen olayları kafana takmadan en önemlisi stres yapmadan ( istersen üniversiteyi kazanama bu hayatın sonu değil ) sınava hazırlan. İyi veya kötü farketmez bir üniversite kazan. ( Bir yandan da dil eğitimi al, sadece kurslar değil bunun için yapılmış internet siteleri var. Kendine bir partner bulup geliştirebilirsin.) Erasmus programı ile yurtdışına çık ve orda bişeyler yakalamaya çalış. Kendini ve fikirlerini göster, eğer orijinal ise emin ol seni keşfedenler olacaktır...

Ben okumayı bir çözüm olarak görmüyorum orası ayrı...

İnsanlığa yararlı olmak için yukarıda yazmış olduğun üniversitelerden birini bitirmek gerekmiyor hocam. Bu düşünceni at ilk önce kafandan. Sen yeter ki bir şeyleri başarmak iste bir şekilde yolunu bulursun. Ve şunu da söylemek istiyorum herkes dört dörtlük bir hayat yaşamıyor dışarıdan öyle görünebilir ama herkesin kendi içinde sıkıntıları var ben de az şeyler yaşamadım ha bunlar olmasaydı belki şuankinden çok daha farklı yerlerde olacaktım ama hayat acımasız her zaman iyi taraflarını göstermiyor sana. Ama şuan mutlu muyum mutluyum çünkü geçmişe yapabilecek hiçbir şeyimiz yok geçmişe bakıp üzülmekle ömür geçmez önemli olan geleceğimizi nasıl şekillendireceğimiz.

parayı salla.para kazanılır.tabi kazanılır diye salma kendini kazanmaya bak meslekten.Zaten sevdiğin mesleği yapmazsan ne anlamı kalır yapacğaın işin.bi iş yaparken yanında kimse olmasın.yardım dahi alma kardeşim.kendi elinden gelen herşeyi yap.en azından birşeyler biliyorsun kendini biliyorsun.kendini kaybetmediğin sürece herşeyi başarabilecek bir potansiyelin var.sana üzülerek yada tavsiye niteliğinde söylemiyorum.bende öyle yapmaya çalışıyorum.neyse bu kadar anlatmam yeter bişi olrusa özelden yazarsın :D

Hocam kendimi kaybetmek gibi bir niyetim yok ama böyle konularda kafayı yiyorum başkası yapıyor niye biz yapamıyoruz niye bizim hakkımız değil diyorum sağa solu kırıp dökesim geliyor hatta bazen ağlıyorum kalkıp matematik defterini yutasım geliyor ama köşeye çekilip oturup ağlamaktan, şikayet etmekten, yaşadıklarımın gözümün önünden geçmesinden başka bir şey gelmiyor..

Bence hiçbir şey için geç değil bende geçen sene girdim YGS sınavına kazanamadım İstanbul dışına yerleşiyordum gitmek istemedim bu sene tekrar hazırlanıyorum benimde senin gibi ilkokula kadar her şeyim çok iyiydi ta ki oturduğumuz semtten başka bir yere taşınana kadar okul değişince bende adapte olamadım derslerim hep kötü gitti ve şimdiye kadar geldim ama bu benim elimde değildi sendeki de onun gibi senin elinde olmayan sebeplerden dolayı kötü devam etmiş ama bundan sonrası bizim elimizde ben hayatta kader olduğuna inanıyorum bakalım zaman neleri getirecek bize yılmadan devam et sınava çalışmaya olmazsa seneye tekrar girersin hiçbir şey için geç değil.

Allah her şeyi bilendir, kaderi o verir bize. Aynen öyle bende kadere inanıyorum her Müslüman olarak çok şükür.. Her işte bir hayır vardır umarım hepimiz sonunda mutlu birer birey oluruz.. Böyle olmasını hiç istemezdim inanın hocam..

Mavi Tüy / Richard Bach ;)

Bakıcam birazdan ustam..

Harvard filan olmuyorsa Bostonda cesitli uniler var. Mesela Cambridge College. Fiyati 20000$ gibi. Buralarda hic eglenme sinav stresi filan. Yazil dil okuluna orada iyi bir toefl puani al. Yada burdan al yeterli toefl puani direk yazil orda bi universtiye.kendinede 2000$a filan bi araba al. Bi pizzaciya basvur. Pizza dagitarak aylik 3000-4000$ gelir elde et. Okulunuda odersin, her masrafini kendin karsilarsin. Ingilizcen super olur. Haa tabi ytdende masraflarini cikarirsin her turlu. Yapanlar varmi. Var. Neden olmasin. Sadece bi oneridir.

Hocam ben dil öğrencisiyim zaten İngilizce konusunda sıkıntı çekmiyorum. Tek sıkıntılarım onlar ve babamında o kadar parası yok maalesef.. Olsa zaten direk beni özel olarak yollar oralara.. Ama işte yok maalesef kaderime razıyım ben artık yapıcak bir şey yok, elimden gelmiyor..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri