Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan YouTuber'lara geriye dönük vergi soruşturması

Merak ettiğim şirketi olup fatura kesenleride çağırıyorlarmı? Yoksa banka hesap dökümünden vergisini ödediği gözüküp atlanıyormu?

Merak ettiğim şirketi olup fatura kesenleride çağırıyorlarmı? Yoksa banka hesap dökümünden vergisini ödediği gözüküp atlanıyormu?

Sektörel inceleme veya şikayet olursa çağırılıyoruz

2015'teki kazançlardan başladılar işte.
Yıl yıl piyango kime vuracaksa artık.

Aslında adam vergi alınmamalı , bu konuda Maliye Bakanının bu sorunu çözeceğine inanıyorum demiş ama haber başlığı içerikle alakasız.

2021 ler 2015 yırttı çağrılmayanlar 2016 başlayacak ellerinde ki ver 2015 2017 zaten

2015 den bende yırttım, 16000 tl de vardı lol

[/COLOR]Kapasitesiz insanlar makam işgal ettikçe eğitimsiz zihniyet koltuk işgal ettikçe bu şekilde bir hesap olur insanlar saçma sapan vergilendirilir.
Birileri kazandıkları milyarın keyfi vergisini sildirir ödemez.
birileri üç kuruşa onkuruş vergi verir!
muz cumhuriyetinde sıradan bir gün.

Bu sistemin dikkatimi çeken yönü şu kısmı:

"201 liralık gelir için her ay 64 lira damga vergisi
Karyağdı’nın hesaplamalarına göre, bir defaya mahsus 201 lira gelir elde eden Hakkarili YouTuber, hiç gelir elde etmese dahi her ay boş KDV beyannamesi vererek 64 lira 10 kuruş damga vergisi ödeyecek.

Ayrıca, 30 lira 15 kuruş gelir vergisi ile birlikte, Gelir Vergisi Beyannamesi için 97 lira 20 kuruş, ekindeki işletme hesabı özeti için 35 lira 80 kuruş damga vergisi ödeyecek, SM veya SMMM için aylık muhasebeci ücreti ödeyecek."

google ödemeleri zaten yıllardır maliye denetiminde belli bir miktar barajını aşanları çağırıyorlar işte, boş haber boş gündem.

2015 zaman aşımına uğramış oluyor

Şikayet üzerine giden çok amam diyeyim çevrenize dikkat edin.Bende sağlam miktar ödedim

öyle bir dünya yok. Vergi kanunla alınır ve Kanun zaman aşımı 5 yıl diyorsa olay bitmiştir.

hocam 5 yıl vergide çalıştım (hukuk) ezbere konuşmuyorum ben.
zamanaşımına ugradı diye devlet takıbı bırakmıyor.
internetten zamanaşımı vergi davalarına bakın.
ben mahkeme yoluyla ancak o cezalardan kurtulacağını ifade ettim
gün gelir kapınız çalınır tebliği alınca ya 5 yıl geçmişti bu ne demeyin dava ile iptal ediliyor onlar

---------- Spam Engelliyici 16:52 ---------- Önceki Mesaj 16:50 ----------

Sen hangi şarkıyı söylüyorsun :D

bu şarkıyı dinliyorum :D kardeş
sende dinle iyi gelir sana.
bak yukarda diğer arkadaşa yorum yazdım oku da boşa konuşmuyoruz biz.
başına olaki gelirse bi pm ile seni detaylı bilgilendirirm

https://www.youtube.com/watch?v=iALq2dATuIA

Son düzenleme:
Şimdi benim kanalımın açılış tarihi 2015 ama ben para kazanmaya 2018 de başladım Ve şuana kadar çektiğim para 2500 TL benim de cezam böyle uçuk rakamlar mi olacak acaba

partner üzerinden gelen gelirler paypaldan geldiği için o da vergiye tabii mi?

hocam 5 yıl vergide çalıştım (hukuk) ezbere konuşmuyorum ben.
zamanaşımına ugradı diye devlet takıbı bırakmıyor.
internetten zamanaşımı vergi davalarına bakın.
ben mahkeme yoluyla ancak o cezalardan kurtulacağını ifade ettim
gün gelir kapınız çalınır tebliği alınca ya 5 yıl geçmişti bu ne demeyin dava ile iptal ediliyor onlar

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un 102. Maddesinde düzenlenmiştir.
Bu düzenleme; “Amme alacağı vadesinin rastladığı takvim yılını takip eden takvim yılının başından itibaren 5 yıl içinde tahsil edilmezse, zaman aşımına uğrar, para cezalarına ait hususi kanunlardaki zaman aşımı hükümleri mahfuzdur. Zaman aşımından sonra mükellefin rızaen, yapacağı ödemeler kabul olunur” şeklindedir.

Onunda kolayı var kanunda oda belirtilmiş. Gidersin vergi dairesine 1 tl para verirsin borç ortadan kalkar. Altı çizili cümlede durum aynen belirtilmiş. Burda maliye memurlarının iş güzarlığı var normal şartlarda onlarda biliyorlar alamıcaklarını işi yokuşa sürüyorlar bende naparım giderim 1 tl vergi borcu yatıracam derim olayı bitirrim. mahkemeye bile gitmeye gerek yok yani.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri