Hepimiz öleceğiz dostlar

zaten para vs gelip geçiçi namazı niyazı eksik etmiyiceksin bende geçen düşündüm ulan 60 yıl sonra kesin ölücem yaşlılıktan ölümü bile bile niye bu kavga,madem ölmek için yaşıyorsam niye yaşamak için kavga ediyorumki

You tube ilk başladığımda 15 yaşındayım şuanda 17 yaşındayım ilk 6 ay nerdeyse hiç kazanamadım sonra birden yükselişe geçtim günlük 500 liraydı 800 liraydı derken iyice içime dahada çok dahada çok diyen bir ses yükseldi yaptım kazandım harcadım ama you tube bana para veriyor ama sosyaliğimi elimden alıyordu zaten ailevi sorunlardan psikolojik tedavi görüyordum manik depresif tanısı koyuldu insanlarla artık iletişim kuramıyordum yüksek dozda ilaçlar kullanıyordum iyice sıyırmıştım ilaçlar kalbime zarar verdi şimdi ise bekar evine çıktım 6 aydır kendi tekstil dükkanımız var onu işletiyorum açılmaya başladım ilaçları bıraktım rahatladım ayda bir param yattıkca vds alırım 2 gün çalışıyor sonra ellemem çok şükür gene 2000 3000 almaya başladım aylık ortamım oldu inşallah youtubedan biriktirdiğim paraylada kendi dükkanımı kurucam
içimi dökmek istedim.

Şu dünyada belki de en çok işlenen günah kul hakkı.Bir işyerine giriyorsun adam resmen
seni modern kole yapmış.Veriyor asgari ücreti onuda vermeye yanaşmayan yerlerde var.Seni de elinden gelse evine dahi göndermek istemez.Tamam burda da kul hakkına giriyor olabiliriz.Tamam biz sabah bir gün spam yüzüne kul hakkından mesul tutulabiliriz.
Ama Toplum öyle bir lanse ediyorki Asgeri ücretle adam çalıştıran bu adamlar hiç kul hakkına girmiyor.Tabi asgeri ücretin de çok çok altında ücret veren yerler var.Bu durum insanın sinirlerini alt üst ediyor.

Şu dünyada belki de en çok işlenen günah kul hakkı.Bir işyerine giriyorsun adam resmen
seni modern kole yapmış.Veriyor asgari ücreti onuda vermeye yanaşmayan yerlerde var.Seni de elinden gelse evine dahi göndermek istemez.Tamam burda da kul hakkına giriyor olabiliriz.Tamam biz sabah bir gün spam yüzüne kul hakkından mesul tutulabiliriz.
Ama Toplum öyle bir lanse ediyorki Asgeri ücretle adam çalıştıran bu adamlar hiç kul hakkına girmiyor.Tabi asgeri ücretin de çok çok altında ücret veren yerler var.Bu durum insanın sinirlerini alt üst ediyor.

hocam derine inersen esnafın %70i kul hakkı yiyor üstü güzel süsle alırken alttan doldur

Çok güzel bir konu olmuş. Ana konu niteliğinde ara sıra insanı kendine getirecek hatırlatıcı bir konu olmuş.

"Helal dairesi geniştir harama girmeye lüzum yoktur" der Bediüzzaman,

YT den helal kazanç istiyorsak özgün kanallar yaparak, kimsenin telifiydi hakkıydı uğraşmadan güzel kazançlar elde edilebilir.

Lise yıllarımı nasıl özledim ya :( ne güzel tertemiz aşık olup severdik, şimdi kim kimi ...sem derdinde. Vay be ve en önemlisi

birdaha o yıllara geri gelemeyeceğiz şaka gibi ...

geçen cuma da vaazda dedi hoca ömürden paso gidiyor gece ve gündüz . çok garip hislere kapıldım :(

Arkadaşlar Allah bizi affetsin gerçekten. Spamın haram ve kul hakkı olduğu herkes tarafından biliniyor.Ama herkes vicdanını susturmaya çalışıyor. Benim düşüncem bu.
Spama helal diyen olursa seviyeli bir şekilde tartışabiliriz.

Vicdan rahatlatma mıdır bilemedim ama bana spamın haram yemek olduğu konusunda aklıma hiç bir şey gelmiyor. Nedeni ise kimin hakkını Yediğimiz. Hakkını yediğimiz eğer yapımcısı yada oyuncusu veyahut bilmem ne holdingi ise ona onca değeri biçen kim. Onun kazandığı normal ise dışarıda ondan kat be kat fiziksel olarak çalışanların kazandıkları neden kat be kat az. Mesela bi mali yada kazaz madendeki işçiden fazla ne yapıyorda ondan milyon fazla kazanıyor. Rahatım yani Allah biliyor.

Mobil

Herkezin düşüncesi farklı
ben her zaman bu konularda şunu örneklerim kendime
uyuşturu satıp milleti zehirlemiyorum kimsenin günlerce ter döküp saatlerce güneş altında orda burda çalışıp alın teri emeğine göz dikmiyorum
çalmıyorum dolandırmıyorum hortumlamıyorum
bana göre bu iş cok masum o yüzden sizde haram diye düşünmeyin öyle düşünüyorsanız yol yakın iken başka işlere yönelin

hayret ettim. Bu forumda bu başlık hala kilitlenmemiş! Daha önce bir çok kez böyle konular açıldı ancak her nedense "Forumda Haram-Helal Tartışması Yasak!!!" denilerek kilitlendi. Bırakın tartışılsın ne var bunda? İnsanlar bir şekilde doğruyu görecekse buna niye engel olunur ki?

Burası dini forum değil vs tarzında şeyler söylenir hep. Açılan konu seni etkiliyorsa girmezsin olur biter. O açıdan bu başlık kaldığı için şahsım adına teşekkür ediyorum.

Spam konusunu dinen göz ardı edilse de insan mantığıyla düşündüğünde gerçek sonuca ulaşıyor;)

Ben yaklaşık bir senedir yapmıyorum. Daha öncesinde de uzunca bir süre bu konuyu kafamda çok değerlendirdim. Gitgellerim oldu. Bazı olayları değerlendirdim ve kendimce doğru yolu bulduğumu düşünüyorum.

Bazen şeytan gıdıklasa da hayır diyorum. Karım var, yarın öbür gün çocuğum olacak, e ahiret var. Evime o şekilde para sokmak istemiyorum.

Evlendiğimin ertesi dönemde birisine 4 bin tl elden borcum vardı. O dönemde (2013'ün ilk 3-4 ayı) o borcun büyük bölümünü youtube'dan kazandıklarımla vermiştim. Bu beni çok mutlu etti tabi. O yaz ise başıma bir olay geldikten sonra uzunca bir süre bu olayı değerlendirmekle geçti. Kafamdan doğru dürüst atamadım. Neydi o olay?

Çok yorgun olduğum bir dönemdi ve Trabzon'da daha önceki ev arkadaşımın düğünü vardı. O günlerde sabah 6'da kalkıp 1.5 saat yol gidip akşam 4-5'e kadar işte kalıp yine aynı yolup geri geliyordum. Neyse o düğün için yola çıktık. Ben, eşim ve çok yakın bir arkadaşımız daha gidecektik. Ordu'dan gidiyorduk ve normalde 5 gibi yola çıkacaktık. Ancak o arkadaşımız gecikince onu beklemek ve bırakmak istemedik. Velhasıl saat 7yi geçerken ancak çıktık. 3 kişi oraya gittik düğünü yaptık ve ordudan iki arkadaşımız daha vardı orada. Onlar daha öncesinde otobüsle gitmişler. Geri dönüşte onlar da bize dahil oldular. Düğünü yaptık ve oradan ayrılırken saat 12'yi geçti. O kadar gelmişken geri dönüşte Akçaabat köftesi yiyelim dedik ve biraz vakit de orada geçirdik. Yola çıkarken artık 1.5 falan olmuştu saat.

Arabada 5 kişiyiz. Eşim, ben ve 3 erkek arkadaş. Bunlardan birisi evin tek çocuğu ve oğlu, diğeri tek erkek oğlu. Diğeri nişanlı. Bizse bir senelik evliyiz. Güle oynaya geliyoruz. Giresun'a yaklaştığımızda benim gözümde uyku belirmeye başladı ancak gece daha önce o saatlerde uzun yolda hiç sürüş yapmadığımdan kendimce erkeklik yapıyorum yola devam ediyorum. Bir yerde durduk ve hava alıp sonra devam ettik. Kafam düşüyor gibi olsa da devam ettim.

Ardından gümmmm diye bir sesle uyandık. Ne olduğunun farkında değilim. Uyumuşum. Eve 10 dk kala uyumuşum. Eşim de yanımda uyumuş. Arkadakiler uyanık. Onlar da durumu anlayana kadar zaten araba sağa doğru yöneliyor. Bir anda gözüm kalbim uyumuş. Kenarda bir cep vr. Tam cebin bittiği yere sağ ön tekerlek vuruyor ve o hızla sağ ön lastik yarılıyor. O gürültüyle uyanıp ben bir elim direksiyonda arabayı kontrol ettim diğer elimle ise o an emniyet kemerinin takılı olmadığını hatırladığım ve şoka giren eşimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Arkadaki arkadaş da "apo sakin ol, korkma" diyor. O gürültüden sonra tabi önümüzde de bir toz bulutu ve tabela. Şu an canlı yaşıyorum...

Neyse ki çok şükür rabbime olaydan burnumuz bile kanamadan çıkıyoruz. Gece 3.30 civarıydı sanırım. Olaylar tam Gülyalı merkezdeki ışıklara gelirken oluyor. Bir anda etrafımızda 20 kişi. Kimisi su getiriyor bizi sakinleştiriyor. Kimisi arabanın bagajın açıp yedek lastiği çıkarıyor ve lastiği değiştiriyor. Görünürde çünkü sadece lastik yarıldı. Ardından arabanın sağ ön akis kestiğini falan anlıyoruz orada bırakıp arkamızdan gelen taksi ile evimize gidiyoruz.

Bir anlık dalgınlık az kalsın 5 kişinin hayatına sebep olacaktı. Olayın öyle sonuçlanması çok kolaydı çünkü vurduğum yerin 5 metre gerisinde kaldırımda büyük büyük ağaçlar var. az daha geride vurmuş olsam ağaçlara girebilirdik ve sağ önde eşim vardı.... Ya da orada vurmasaydım ileride sağ taraf hepten boştu. Yolun alt tarafına ya da denize uçacaktık.... Ve işin garip tarafı ne biliyor musunuz? Ben o yol üstünde Gülyalı'ya ne zaman nasıl geldik hatırlamıyorum. Piraziz'i geçtiğimizi hatırlamıyorum ama bunu hiç eşime söylemedim, söyleyemedim.

O gece 1 saat uyudum uyuyamadım. Sabah 6da yola çıkıp sanayideki ustama gittim ve onun yardımlarıyla arabayı oradan alıp ona teslim ettim.

Bu olaydan ders çıkarmaya çalıştım. Birincisi o döneme kadar spamde kazanıp borç ödediğim paranın neredeyse aynısı bu kazada cebimden çıktı. Onu geçtim az daha kendimle birlikte 5 kişinin ölmesine sebep olacaktım. Kaza youtube değil, yorgunluk yüzünden oldu belki ama bu olay da bir şekilde uzun süre düşündükten sonra vesile oldu diyebilirim.

İlerleyen dönemde bırakmamı sağlayan sebeplerden birisi buydu. Ben hayatımda bir kere dahi iddia oynamamış birisiydim günah olduğu için. Ya da arkadaşım şans dükkanında çalışırken yanına gittiğimde öylesine bir kazı kazan çekip de 10 tl çıktığında onu yiyemeyen ve atan birisiyim. Günah diye 28-29 yaşına kadar ağzına tek bir damla içki koymayan birisiyim.

Neyse çok uzun oldu. İnce eleyip sık dokudum ve bu işi bıraktım. Her açıdan huzurluyum. Artık sabah uyandığımda ve youtube'u açtığımda kırmızı ekranla karşılaşmıyorum. Daha fazla para hırsıyla yanıp tutuşmuyorum. Youtube'u daha çok eğlence ve az da olsa ekstra gelir olarak görüyorum. Tabi ki daha fazla kazanmayı istiyorum anccak bunu kendime göre helal bir şekilde yapmaya çalışıyorum.

Para çok kirli bir tuzak. Allah herkese doğru yolu göstersin. (Amin)

arkadaşlar spam yapmak zaten haram bide bundan kazanc elde ediyoruz ayrı bi haram. ama gel görki bu zamanın dünya şartlarında hayat bizi bunu yapmaya mecbur bırakıyor.
bizi bunu yapmaya sömürgeci ülkeler mecbur bırakıyor. onlar refah içinde yaşarken biz yoksulluk içinde yaşıyoruz. onlarda bizim hakkımızı yiyor bir nevi. yani onlar bizden çalıyor bizde onlardan.

Vicdan rahatlatma mıdır bilemedim ama bana spamın haram yemek olduğu konusunda aklıma hiç bir şey gelmiyor. Nedeni ise kimin hakkını Yediğimiz. Hakkını yediğimiz eğer yapımcısı yada oyuncusu veyahut bilmem ne holdingi ise ona onca değeri biçen kim. Onun kazandığı normal ise dışarıda ondan kat be kat fiziksel olarak çalışanların kazandıkları neden kat be kat az. Mesela bi mali yada kazaz madendeki işçiden fazla ne yapıyorda ondan milyon fazla kazanıyor. Rahatım yani Allah biliyor.

Mobil

Hocam yapımcının yaptığı da haram zaten. Dizilerde falan müstehcen görüntüler var, para uğruna çektiği dizilerle bir toplumun yozlaşmasına katkıda bulunuyor. Şimdiki diziler malum p....lardan hallice. Bizim ki de ondan çalmak, hem günahına ortak olmak hem ayriyetten günah.
Acelik hocam durumu çok iyi özetlemiş.
Az kazanma çok kazanma durumuna gelirsek, bir madencinin kazandığı futbolcudan çok çok az olabilir ama bu dünyanın düzeninden kaynaklı.
Futbolcu bu işe başlarken o kadar kazanacağını tahmin etmeyebilir belki ama zamanında para yok diye millet futbolculuğa yanaşmazken şuanda en fazla kazanan mesleklerden.
Örnek yeri gelir bir mühendis tek imzasıyla bir madencinin aylığını kazanabilir. Bu verdiğiniz madenci örneği biraz yanlış olmuş bence.

Arkadaşlar buraya imtihan olmak için geldik imtihanımızı oluyoruz ve ahirete göçeceğiz.

Şimdi koskoca peygamber bile ölümü tatmış ki bizler neyiz ki ALLAH katında biz ölümsüz olalım. Mutlaka ölümü tadacağız. Dünyada bir yolcu gibi olmamız isteniyor kendimizi kabir ehlinden saymamız gerek ve ölmeden evvel ölmemiz lazım bizlere cennet ve cehennem peygamber misal veriyor ayakkabınızın ipliğinden daha yakınmış bize birde düşünelim böyle yakınken ebedi hayat bu paçavra dünya ya aldanmamak lazımdır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri