hayret ettim. Bu forumda bu başlık hala kilitlenmemiş! Daha önce bir çok kez böyle konular açıldı ancak her nedense "Forumda Haram-Helal Tartışması Yasak!!!" denilerek kilitlendi. Bırakın tartışılsın ne var bunda? İnsanlar bir şekilde doğruyu görecekse buna niye engel olunur ki?
Burası dini forum değil vs tarzında şeyler söylenir hep. Açılan konu seni etkiliyorsa girmezsin olur biter. O açıdan bu başlık kaldığı için şahsım adına teşekkür ediyorum.
Spam konusunu dinen göz ardı edilse de insan mantığıyla düşündüğünde gerçek sonuca ulaşıyor
Ben yaklaşık bir senedir yapmıyorum. Daha öncesinde de uzunca bir süre bu konuyu kafamda çok değerlendirdim. Gitgellerim oldu. Bazı olayları değerlendirdim ve kendimce doğru yolu bulduğumu düşünüyorum.
Bazen şeytan gıdıklasa da hayır diyorum. Karım var, yarın öbür gün çocuğum olacak, e ahiret var. Evime o şekilde para sokmak istemiyorum.
Evlendiğimin ertesi dönemde birisine 4 bin tl elden borcum vardı. O dönemde (2013'ün ilk 3-4 ayı) o borcun büyük bölümünü youtube'dan kazandıklarımla vermiştim. Bu beni çok mutlu etti tabi. O yaz ise başıma bir olay geldikten sonra uzunca bir süre bu olayı değerlendirmekle geçti. Kafamdan doğru dürüst atamadım. Neydi o olay?
Çok yorgun olduğum bir dönemdi ve Trabzon'da daha önceki ev arkadaşımın düğünü vardı. O günlerde sabah 6'da kalkıp 1.5 saat yol gidip akşam 4-5'e kadar işte kalıp yine aynı yolup geri geliyordum. Neyse o düğün için yola çıktık. Ben, eşim ve çok yakın bir arkadaşımız daha gidecektik. Ordu'dan gidiyorduk ve normalde 5 gibi yola çıkacaktık. Ancak o arkadaşımız gecikince onu beklemek ve bırakmak istemedik. Velhasıl saat 7yi geçerken ancak çıktık. 3 kişi oraya gittik düğünü yaptık ve ordudan iki arkadaşımız daha vardı orada. Onlar daha öncesinde otobüsle gitmişler. Geri dönüşte onlar da bize dahil oldular. Düğünü yaptık ve oradan ayrılırken saat 12'yi geçti. O kadar gelmişken geri dönüşte Akçaabat köftesi yiyelim dedik ve biraz vakit de orada geçirdik. Yola çıkarken artık 1.5 falan olmuştu saat.
Arabada 5 kişiyiz. Eşim, ben ve 3 erkek arkadaş. Bunlardan birisi evin tek çocuğu ve oğlu, diğeri tek erkek oğlu. Diğeri nişanlı. Bizse bir senelik evliyiz. Güle oynaya geliyoruz. Giresun'a yaklaştığımızda benim gözümde uyku belirmeye başladı ancak gece daha önce o saatlerde uzun yolda hiç sürüş yapmadığımdan kendimce erkeklik yapıyorum yola devam ediyorum. Bir yerde durduk ve hava alıp sonra devam ettik. Kafam düşüyor gibi olsa da devam ettim.
Ardından gümmmm diye bir sesle uyandık. Ne olduğunun farkında değilim. Uyumuşum. Eve 10 dk kala uyumuşum. Eşim de yanımda uyumuş. Arkadakiler uyanık. Onlar da durumu anlayana kadar zaten araba sağa doğru yöneliyor. Bir anda gözüm kalbim uyumuş. Kenarda bir cep vr. Tam cebin bittiği yere sağ ön tekerlek vuruyor ve o hızla sağ ön lastik yarılıyor. O gürültüyle uyanıp ben bir elim direksiyonda arabayı kontrol ettim diğer elimle ise o an emniyet kemerinin takılı olmadığını hatırladığım ve şoka giren eşimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Arkadaki arkadaş da "apo sakin ol, korkma" diyor. O gürültüden sonra tabi önümüzde de bir toz bulutu ve tabela. Şu an canlı yaşıyorum...
Neyse ki çok şükür rabbime olaydan burnumuz bile kanamadan çıkıyoruz. Gece 3.30 civarıydı sanırım. Olaylar tam Gülyalı merkezdeki ışıklara gelirken oluyor. Bir anda etrafımızda 20 kişi. Kimisi su getiriyor bizi sakinleştiriyor. Kimisi arabanın bagajın açıp yedek lastiği çıkarıyor ve lastiği değiştiriyor. Görünürde çünkü sadece lastik yarıldı. Ardından arabanın sağ ön akis kestiğini falan anlıyoruz orada bırakıp arkamızdan gelen taksi ile evimize gidiyoruz.
Bir anlık dalgınlık az kalsın 5 kişinin hayatına sebep olacaktı. Olayın öyle sonuçlanması çok kolaydı çünkü vurduğum yerin 5 metre gerisinde kaldırımda büyük büyük ağaçlar var. az daha geride vurmuş olsam ağaçlara girebilirdik ve sağ önde eşim vardı.... Ya da orada vurmasaydım ileride sağ taraf hepten boştu. Yolun alt tarafına ya da denize uçacaktık.... Ve işin garip tarafı ne biliyor musunuz? Ben o yol üstünde Gülyalı'ya ne zaman nasıl geldik hatırlamıyorum. Piraziz'i geçtiğimizi hatırlamıyorum ama bunu hiç eşime söylemedim, söyleyemedim.
O gece 1 saat uyudum uyuyamadım. Sabah 6da yola çıkıp sanayideki ustama gittim ve onun yardımlarıyla arabayı oradan alıp ona teslim ettim.
Bu olaydan ders çıkarmaya çalıştım. Birincisi o döneme kadar spamde kazanıp borç ödediğim paranın neredeyse aynısı bu kazada cebimden çıktı. Onu geçtim az daha kendimle birlikte 5 kişinin ölmesine sebep olacaktım. Kaza youtube değil, yorgunluk yüzünden oldu belki ama bu olay da bir şekilde uzun süre düşündükten sonra vesile oldu diyebilirim.
İlerleyen dönemde bırakmamı sağlayan sebeplerden birisi buydu. Ben hayatımda bir kere dahi iddia oynamamış birisiydim günah olduğu için. Ya da arkadaşım şans dükkanında çalışırken yanına gittiğimde öylesine bir kazı kazan çekip de 10 tl çıktığında onu yiyemeyen ve atan birisiyim. Günah diye 28-29 yaşına kadar ağzına tek bir damla içki koymayan birisiyim.
Neyse çok uzun oldu. İnce eleyip sık dokudum ve bu işi bıraktım. Her açıdan huzurluyum. Artık sabah uyandığımda ve youtube'u açtığımda kırmızı ekranla karşılaşmıyorum. Daha fazla para hırsıyla yanıp tutuşmuyorum. Youtube'u daha çok eğlence ve az da olsa ekstra gelir olarak görüyorum. Tabi ki daha fazla kazanmayı istiyorum anccak bunu kendime göre helal bir şekilde yapmaya çalışıyorum.
Para çok kirli bir tuzak. Allah herkese doğru yolu göstersin. (Amin)