ben bi ara çok alışveriş yapardım yurtdışından,özellikle ünideyken harçlıgımıda çıkarırdım bu sayede.bikeresinde kablosuz kulaklık sipariş ettim,ebaydan almıştım sanırım.ürünü sipariş ettim,10 gün geçti gelmedi elime.normalde 3-4 güne elimde olurdu o ara ki istanbuldan gelmesi daha uzun sürüyordu gerçekten.10 gün sonra adama mesaj attım,kargoda başına bişey geldi heralde diye tekrar gönderdi.bi 10 gün daha bekledim,yine yok ve adam 1 tane daha gönderdi ve paypal adresini ver,paranıda geri göndericem dedi.para sorun degil,bana ürün önemli desemde adam bi yerde sorun var belliki,ürün gelmiyor sana diye gönderdi paramı tekrar.ortalama 35-40 gün sonra 4 tane birden geldi kulaklıktan.hemen adama mesaj attım,dedim işte ürünler 4 tane birden geldi.toplam ücretini göndereyim,paypalını ver.adam 1 kuruş almadı,hepsinide hediye etti sonuçta sorun yaşadın diye.
bu konudaki bi önceki mesajımda belirttigim kulaklık sorunu var mesela,onun tam aksini ebay kullanıcılarında yaşadım.logitechin çakması bi ürün vardı,ebaydan aldıgım bi alman markası.aldım ürünü,yıllarca kullandı kardeşim ama nasıl kaliteli bişey.80-100tl gibi bi para vermiştim o zaman bunada.3 yıl garantisi var,3 yıl aktif olarak sürekli kullanıldı ve inanılmaz memnunduk.zamanla kullanımdan dolayı çipi yandı bikeresinde.bu kulaklıklarda çip yanarsa gitti zaten,gerisi boş plastik.ürünün aynısından alalım varsa tekrar diye adamlara mesaj atıp durumu anlattım,garantinin bitmesine 10 gün filan var,3 yıl garantiliydi.adamlar siparişimi teyit etti,garantisi dolmamış henüz gönder bize yapalım dedi.detaylıca sorunu anlattım filan işte garantilide olsa ne kadar para isteyecekler,gönderdigime degecek mi almanyaya diye düşünüyorum tabi.adamlar dedi ki,garantisi dolmamış henüz.garantili bi ürün için,biz sizden nasıl para isteyelim.2-3 defa teyidini aldım,boşa ugraşmayalım diye ve tamir edilecekse tamir edilir,yoksa sıfırı geri gönderilir dediler.nasıl bi şaşkınlık içerisinde oldugumu tahmin edin tabi,ülkemizde göremeyecegimiz hareketler
verdim ptt kargoya,gönderdim.ama hala ekstra para isteyecekler benden diye mesaj bekliyorum adamlardan.çipi yanmış,yenisini takmış,sapasaglam geri göndermişler.adamlarada şaşkınlıgımı ilettim tabi,burada olsa ürünün yarısı kadar para alınırdı en az dedim.adamların son sözünü hiç unutmuyorum hocam.dediler ki ; sen bize güvenip,bizden 3 yıl garantili bi ürün aldın.bu ürünün garantisi bitmeden önce başına gelecek olan herşeyden biz sorunluyuz.ne sorunu varsa çözmek zorundayız.tamir edilecekse tamir edilir,tamir edilemeyecekse sıfır ürünle degiştirilir ve asla bi müşteri magdur edilmez.
ondan sonra bana biçok arkadaş diyor ki netten alışveriş yapılır mı,bulundugun yerden al.bulundugum yerdeki teknosadan aldıgım kulaklıkta başıma gelene bak,netten üstelikte taa almanyadan aldıgım ve logitechin çakması olarak geçen bi üründe yaşadıgıma bak.
doların yükselişi + yurt dışından gelen her ürüne gelen saçma sapan ekstra vergiler olmasaydı ben her ihtiyacımı yurt dışından karşılıyordum hala.benim elimde hala ünideyken,ebaydan aldıgım kıyafetler,aksesuarlar vb bi dünya şey var.ama artık alamıyoruz tabi