Her şeyini Yedekle !!!!

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Dün öğlen saatlerinde pc yi açtığımda hard disk ile ilgili bir hata veriyordu ve pc ye giremiyordum sadece bios ayarlarını görüntülüyordum... Bilgisayarcıya götürdüğüm de adamın söylediği karşısında şok oldum ''Hard Disk'' zarar görmüş ''SSD yanmış''

Ben yedek hard disk almıştım ancak üşengeçliğim den bazı bilgileri aktarmamıştım.

Allahtan bilgilerimin coğu kurtarıldı geri kalan ise pazartesi gününe kurtarışmış olucak..

Siz siz olun asla yedeklemeden iş yapmayın.. Ben bir hata yaptım siz yapmayın eğer hard disk büyük hasar görmüş olsaydı belki de kurtaramıcaktım

benimde bir şey silerken shift deleteyle silme gibi pis bir huyum oldugu için önemli bilgileri hep yedek hdd de saklarım

hocam size büyük bir acıdan bahsedicem :D
ytye başladığımdan beri pcye format atmadım attıysamda biçimlendirmedim toplamda 1 ssd olmak üzere 4 hdd takılıydı ssdde format diğer bilgiler ise hddlerde ayrı ayrı duruyordu bütün içerikler kanallar bilgiler allah ne verdiyse orda duruyordu,bir gün geldim bilgisayarı çalıştırdım bir böyle anlam veremediğim değişik imha sesi gibi bir ses geldi kasayı açtım birşey yok ssd elime bir aldım yanık kokusu var dedim bittik yanmış hadi neyse diğer hardiskler var dedim format kurulu olan başka bir hardiski seçtim bilgisayarı çalıştırmamla bütün hardiskler imha oldu resmen anlam veremediğim bir şekilde hepsi yandı sadece arşivin çok az bir kısmını yandisk upload etmiştim onla yetindim belki milyon olmuş kanallar var hiçbirini bilmiyorum hepsi yandı gitti hiçbir sorunda yoktu voltajdanmı oldu neyden olduysa halen neden olduğunu çözemedim yeni hdd aldım şuan sorun yok :D

Sorması ayıp ssd nasıl yanıyormuş. Millet duvardan duvara vuruyor birşey olmuyor.

çok önemli bir konu,

ben 2 harici harddisk, bitane 64 gb flash bellek kullanıyorum, bunun haricinde yandex disk kurulu, hergün yatmadan önemli dosyaları excel not defteri falan o günkü tarih neyse bu tarih isminde klasör oluşturup içine dosyaları atıp yandex diske atıyorum, örnek klasör ismi 21 EKİM 2017,

güç kaynağınızın marka model nedir ?

hocam size büyük bir acıdan bahsedicem :D
ytye başladığımdan beri pcye format atmadım attıysamda biçimlendirmedim toplamda 1 ssd olmak üzere 4 hdd takılıydı ssdde format diğer bilgiler ise hddlerde ayrı ayrı duruyordu bütün içerikler kanallar bilgiler allah ne verdiyse orda duruyordu,bir gün geldim bilgisayarı çalıştırdım bir böyle anlam veremediğim değişik imha sesi gibi bir ses geldi kasayı açtım birşey yok ssd elime bir aldım yanık kokusu var dedim bittik yanmış hadi neyse diğer hardiskler var dedim format kurulu olan başka bir hardiski seçtim bilgisayarı çalıştırmamla bütün hardiskler imha oldu resmen anlam veremediğim bir şekilde hepsi yandı sadece arşivin çok az bir kısmını yandisk upload etmiştim onla yetindim belki milyon olmuş kanallar var hiçbirini bilmiyorum hepsi yandı gitti hiçbir sorunda yoktu voltajdanmı oldu neyden olduysa halen neden olduğunu çözemedim yeni hdd aldım şuan sorun yok :D

işte bundan dolayı yedek disklerinin işlem bitince bağlantısı koparılmalı :rolleyes:

hocam marka modeli pek bilinen değil ama bazen sorun çıkırıyordu.

Masaüstü hocam

sorun çıkartıyorsa değiştirmeniz lazımdı en kısa sürede değiştirin yoksa daha çok disk yakarsınız fsp,corsair gibi markaların ürünlerini alabilirsiniz

sorun çıkartıyorsa değiştirmeniz lazımdı en kısa sürede değiştirin yoksa daha çok disk yakarsınız fsp,corsair gibi markaların ürünlerini alabilirsiniz

hocam doğru söylüyorsunuz çok büyük ihtimal bu mal power yüzünden yandı Teşekkürler pazartesi değiştircem dediğiniz den alcam

Ozel belgeler icin Bulut sunucu kullaniyorum. Birde ben tasinabilir hd, flash disk bunlara hayatta guvenmem. En guzeli dvd 😊 elimde 2000 yilindan cd var hala veriler tas gibi yeterki iyi saklamasini bilin.

Tırstım şimdi durduk yere :D bende de 1000Watt bi tunçmatik var, 800watt kasa, 90watt monitör bir de 2 hoparlör var 20Watt kısaca ama kullandığım 7-8 ayda 2-3 kere durduk yere kapandı hatta bazen elektrik gider gitmez kapandığı bazen de 3-5 dakika dosyalarımı kaydedene kadar dayandığı oluyor, havaya uçurur mu bu bizi? :D

Yaklaşık 2 yıl önce format atarken kazara yanlış hdd ye yine kazara yavaş format attım çok yavaş sürmesinden şüphelenip iptal etmiştim formatı.baktım ki D sürücüsünün yarısı gitmiş :).alie fotoğraflarımın %80'i ve birçok önemli verim silindi ve yavaş format hiç bir şekilde kurtarılamıyormuş cok acı birşey.Bundan sonra artık her şeyimi cloudlara yüklüyorum.

2017 de yasiyoruz google drive 15gb kadar ucretsiz, herkese dosyalari icin cloud kullanmasini oneririm. Formatmis pc degistirmekmis aklinizda hic soru isareti kalmaz istediginiz yerden ulasirsiniz bilgilerinize.

En iyisi dvd ye yazdırın yedek harddiskinde bozulma ihtimali var sonucta ben dvd ye yazıyorum...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri