Bu akşam müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşme neticesinde tek hesaptan farklı kodlarla defalarca kez alışveriş yapanların olduğunu, bu yüzden de çoğu siparişi iptal ettiklerini söylediler. Bende hatanın müşteride değil, sistemi kuran yazılımcılarda olduğunu, neticesinde Hopi uygulamasından girilen hopi kimliğinin sistem tarafından algılandığını (her telefon numarası farklı kimik yerine geçer), ancak sistem buna müsaade ettiği için aynı hesaptan farklı kodlar kullanılarak alışveriş yapıldığını ilettim. Bana usulsüz puan kullanımından dolayı alışveriş sözleşmesini tek taraflı fesih edebileceklerini söylediler. Ancak sözleşmeleri incelediğimde ise alışveriş yapıldığı an karşılıklı sözleşme imzalandığını, bu sözleşmelerde hopi puan ile ilgili hiçbir ibare geçmediğini, hopi kullanıcı sözleşmesinde ise alışveriş yapılan yerle-müşteri arasındaki sözleşmenin bağlayıcı olduğunu, alışveriş sözleşmesindeki puan ibaresinin banka kartı puanları ile ilgili olduğunu ilettim. Ayrıca yazılı/sözlü onayım alınmadan tek taraflı fesih yapamayacaklarını da bildirdim. Bunları söyledikten sonra tabi sıkıştı
Çünkü, kendi hatalarını hopi sözleşmesiyle örtmeye çalışıyorlar. Ancak hopi sözleşmesinin alışverişte bağlayıcılığı yok. Yani Boyner Grup, sitedeki hatasını anlayana kadar iş işten geçti, şimdi nasıl kurtarırız diye uğraşıyor. Tarafıma sözleşmeyi iptal etmenizi haklı gösteren maddeyi yazılı olarak yollamadığınız takdirde sözleşmemden vazgeçmiyorum, ürünü yollayın dedim. Ayrıca hatırı sayılır forum sitelerinde çoktan boyner firmasını karalama kampanyaları başladı bile dedim. Boyner üçe beşe bakmasın bence itibarını kurtarmaya başlasın dedim.
Tüm bunları neden mi yaptım?
6 sipariş geçtim. 2'si kargoda, 4'ü iptal. 4 ürünün toplam bedeli 150 lira etmez ki her aldığım ürüne zaten kargo bedeli ödedim. İptal olan ürünleri rahatlıkla satın alabilirim başka yerlerden. İnsanımızı salak yerine koyup sözde pazarlama taktiğiyle önce numara-bilgi toplayıp (google play izinlerine mutlaka bakın anlarsınız)(cihazdaki hesaplar, kişileri okuma, gps konumu, resim çekme, ses kaydetme, usb bellek yani sd kartı okuma, kablosuz bağlantı bilgilerini görme, çağrı bilgileri... ayrıca turkcell ile numara paylaşımı da vardı) sonra PARDON sistem hatası deyip işin içinden sıyrılmamaları gerekir. Yani anlayacağınız arkadaşlar siparişi iptal edilen herkes bu şekilde işin peşine düşerse bu DEV dolandırıcılar aynı şeyi tekrar yapamaz diye düşünüyorum. Uzun oldu, daha çok şey vardı yazılacak ama dönüş yaptıkları zaman yazacağım konuya. İyi geceler herkese...
Tüm bunları neden mi yaptım?
6 sipariş geçtim. 2'si kargoda, 4'ü iptal. 4 ürünün toplam bedeli 150 lira etmez ki her aldığım ürüne zaten kargo bedeli ödedim. İptal olan ürünleri rahatlıkla satın alabilirim başka yerlerden. İnsanımızı salak yerine koyup sözde pazarlama taktiğiyle önce numara-bilgi toplayıp (google play izinlerine mutlaka bakın anlarsınız)(cihazdaki hesaplar, kişileri okuma, gps konumu, resim çekme, ses kaydetme, usb bellek yani sd kartı okuma, kablosuz bağlantı bilgilerini görme, çağrı bilgileri... ayrıca turkcell ile numara paylaşımı da vardı) sonra PARDON sistem hatası deyip işin içinden sıyrılmamaları gerekir. Yani anlayacağınız arkadaşlar siparişi iptal edilen herkes bu şekilde işin peşine düşerse bu DEV dolandırıcılar aynı şeyi tekrar yapamaz diye düşünüyorum. Uzun oldu, daha çok şey vardı yazılacak ama dönüş yaptıkları zaman yazacağım konuya. İyi geceler herkese...