Hukiki yardım lütfen

jeaner

Kayıtlı Üye
Kendimize ait bir 4 katlı bina var ve yanımızdaki bina yaklaşık 3 metre civarı bizim önümüze doğru kaçak çıkıntısı var. Bunu kabullendik fakat benim evime doğru çıkıtılı yapısından panjur açtırdı ve resmen evimin içine girdi. Birçok kez uyardım bu panjuru açma rahatsız oluyorum diye birkaç hafta açmıyor sonra tekrar açmaya başlıyor. Şiddetle çözmek istemedim ve mahkemeye vermek istiyorum. Bu kaçak olan çıkıntısını yıktırabilirmiyim??

Kendimize ait bir 4 katlı bina var ve yanımızdaki bina yaklaşık 3 metre civarı bizim önümüze doğru kaçak çıkıntısı var. Bunu kabullendik fakat benim evime doğru çıkıtılı yapısından panjur açtırdı ve resmen evimin içine girdi. Birçok kez uyardım bu panjuru açma rahatsız oluyorum diye birkaç hafta açmıyor sonra tekrar açmaya başlıyor. Şiddetle çözmek istemedim ve mahkemeye vermek istiyorum. Bu kaçak olan çıkıntısını yıktırabilirmiyim??

Mahkeme degil yerel belediye yazı yazıyorsunuz şikayetiniz ile ilgili orada muhtemelen bekleme yapacak bir çözüme kavuşmadan
sonra İç işleri bakanlığına ister bimer üzerinden ister ıslak imzalı dilekcenizi yollayacaksınız şanslıysanız en az 6 ay 1 yıla gibi bi sürede halolur.
Süre tanıyacaklar çünkü düzeltmesi için

Mahkeme degil yerel belediye yazı yazıyorsunuz şikayetiniz ile ilgili orada muhtemelen bekleme yapacak bir çözüme kavuşmadan
sonra İç işleri bakanlığına ister bimer üzerinden ister ıslak imzalı dilekcenizi yollayacaksınız şanslıysanız en az 6 ay 1 yıla gibi bi sürede halolur.
Süre tanıyacaklar çünkü düzeltmesi için

Yalnız yapının birçok yediği ceza mevcut. Fakat sadece ceza kesip bırakıyorlar.Benim sorunumu hangi yolla çözeceklerki.

örnek olarak arkadaşım evini yıktırıp yenisini yaptıracaktı ama yan taraf balkondan girmişti bunun balkonu kestiler yani yasal olarak.

yeni yasa bu olayada büyük ihtimalle dokunuyordur yoksa yıktırılırdı.

Yalnız yapının birçok yediği ceza mevcut. Fakat sadece ceza kesip bırakıyorlar.Benim sorunumu hangi yolla çözeceklerki.

Hocam belediye gelir ceza keser uygular sonrada bırakır dosyayı kalır öyle sürekli üstlerine binmeniz lazım. Kısacası ona süre tanır ama o iş öyle kalır çünkü yıkım içinde ihale açılıp karşılanması lazım adam kendi yıkmaz ise yapıyı birde maddi kaybı olacak =) Belediyeler yerelde bir çok yapıya dokunmaz bilerek.
İç işlerine de direk dilekçe yollayın ya da bimer aracılıgı ile Belediye ye bir çok kez şikayeti gerçekleştirdiginizi ancak maddi ceza harici bi yaptırım uygulanmadıgını v.s anlatın. Belediye mecburen iç işleri bakanlıgına cevap yazmak durumunda kalacak bu yüzden ilgilenecekler.
Bana kalırsa direk dilekçe yollayın ve belediye giderek olayın son durumunu öğrenmek istediğinizi bir gelişme yoksa gerekli yerlere şikayette bulunacağızı belirtin.

Türkiye de bir üst kurum bi altta sen ne yaptın durum ne demedikçe işler yürümüyor. Bastırın anlıyacagınız yapınız gereği öyle bi insan olmasanızda başka türlü çözülmüyor

Bizim binada oldu 2. Kattakiler mutfaklarini apartman bosluguna kattı. Ust kattaki kadında benim mutfagım küçük banane yıkın orayi dedi yikmadilar. Kadın sonra gece gunduz belediyeyi aradi 1 ay falan en son yıktırdı. Bir fikir verir sana belki.

Mobil.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri