I have short question about English

Yurtdisinda ortalama bi universiteye gidecegine, Turkiye'de kendisini ispatlamis ozel bir universitenin bir bolumune girsen senin icin daha faydali olacgini dusunuyorum.

Ozellikle Amerika'da okuman icin dil yeterliliginin olmasi lazim. Sadece sinav gecerek olacak seyler degil. En az 4 sene okuyacaksin ve okulda anlatilanlsri yarim yamalak anlaman senin daha cok zararina olur.

Amerika'da okula gideceksen, burada okulun hazirlik sinifinda en az 1 sene gunde en az 6-7 saat deli gibi ingilizce calisman lazim ki yeterli seviyeye gelesin.

Bana gore; Turkiye'de Sabanci, Koc, Yeditepe. Bilkent gibi ozel okullarin istedigin bir bolumune girip, eger yabanci ulke sevdan varsa da bunu, bu okullarin Erasmus vb. programlarina katilman senin icin cok ama cok daha faydali olacaktir.

Ozellikle Amerika'ya geldiginde (tabi bu kisiliginle alakali) okumaktan baska herseyi yapabilecegini ve bosuna 4 sene gecirebilecegini de unutma..

Maddiyatta bi sıkıntın yoksa git, herhangi bi üniversiteden kabul alman yeter, ingilizceyi de orda oku, burda verilen ingilizce bi işine yaramıcak, sonuçta kapıdan dışarı çıkınca tekrar türk olcan, bi türk ile ingilizce konuşmak çok zor

yanıma gel kardeşim destek olurum elimden geldince.ingiliz dli edebiyatıda var. ama rus dili edabiyatına gel derim sokak çünkü rus dili hep.

Bu çocuk okur içimde öyle bir his var :)

Bende anadoılu lisesi okudum haftalık en az 6 saat ingilzice gördüm.bi işe yaramadı.online oyun oynadım omeglede chatroulette kızlarla konuştum daha çok işe yaradı.eğitimle olacak iş değil kolay kolay bence.Git 1 yıl amerikaya veya başka yere.1 yıl boyunca çalış.okula gitme.öcne bi anadili öğren.sonra dili öğrenince üniversiteye başla

Bende anadoılu lisesi okudum haftalık en az 6 saat ingilzice gördüm.bi işe yaramadı.online oyun oynadım omeglede chatroulette kızlarla konuştum daha çok işe yaradı.eğitimle olacak iş değil kolay kolay bence.Git 1 yıl amerikaya veya başka yere.1 yıl boyunca çalış.okula gitme.öcne bi anadili öğren.sonra dili öğrenince üniversiteye başla

sal mı ?

GAL-Gelenbevi Anadolu Lisesi :D

---------- Mesaj saat 19:36:48 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:36:14 civarında gönderildi. ----------

Samsunlu olabilriim ama istanbul bebesiyiz :D

Lise son öğrencisi olarak üniversiteyi yurtdışında okumak gibi bir hayalim var. Allah'ın da izniyle liseyi bu yaz bitiriyorum ve yurtdışında okumak için gereken adımları atmaya başlıyorum.

Yurtdışında okumak için ingilizcemiz olması şart ielts olur toefl olur bilindik üniversiteler için ilk ve en önemli adım olarak ingilizce seviyemi belirleyen bu sınavlara girmem ve geçerli bir not almam gerekiyor.

İngilizceyi öğrenmeye en kısa sürede başlayacağım ama bunu Türkiye'de bir kursa giderek mi, yoksa yurtdışında bir dil okuluna giderek mi yapsam henüz karar veremedim. Bu konuda herkesin fikri farklı bazısı Türkiye'de öğren diyor bazısı Türkiye'de ingilizce istesen de öğrenemezsin diyor.

Benim asıl sorunum ise şu; yıllarca ilkokul ortaokul lisede her öğrenci gibi ingilizce dersi gördüm. Dersi dinlememe rağmen şu an ne ufak gramer bilgisine sahip değilim (belki de tembelliğimdendir) ve bunu, daha ingilizce konuşmayı, yazmayı, dinlemeyi öğrenmeden direk gramer öğretilmesine bağlıyorum. Bu aynı türkçe konuşmayı bilmeden edat zarf öğrenmek gibi geliyor.

Bir ingilizce kelimeyi gördüğümüzde ne olduğunu anlamak için bize öğretildiği gibi Türkçe'ye çevirip anlamak yerine direk aklımıza o nesnenin gelmesi sizce de daha mantıklı değil mi? Bu yüzden Türkiye'de en iyi kursa da gitsem ingilizce öğrenebileceğimi sanmıyorum ve yurtdışında ingilizce konuşmayı Türkçe'den bağımsız olarak söktükten sonra grameri üstüne koymanın en doğrusu olacağını düşünüyorum.

Bu konuda en doğru seçimi yapmak için bir de size danışmak istiyorum. Tecrübeli abilerim, kardeşlerimin geleceğimi değiştirecek olan yanıtlarını bekliyorum..

Dostum az buçuk derdini anlatacak kadar bir İngilizce bilgisine sahipsen sana ilk etaptaki tavsiyem Avrupa Gönüllülük Hizmeti'dir ( EVS ). Çok istememe rağmen fırsatım olmadı gitmeye. Gerçi 30 yaşına kadar gidebiliyorsun. İnternetten biraz araştırırsan mantığını kavrayacaksın. Adından da anlaşılacağı gibi Avrupa'da olan bir program. Aynı zamanda bunun için senden çok iyi bir İngilizce falan da istemiyorlar. Şöyle bir en az 6 aylık bir programa katılmaya çalış. Kabul edilirsen hem boş zamanlarında Schengen ülkelerini gezersin hem de İngilizce iletişim kuracağından biraz pratik olur.

Daha sonra üzerindeki o ölü toprağı attıktan sonra İngiltere ve ABD gibi yerlerde okumak için gerekli kriterleri yerine getirip gidersin okursun. Bu yolu takip etmen bence güzel bir alternatif.

Şimdiden de başlayabilirsin mesela hayatında rutin olarak konustuklarını ingilizce olarak konusmayı dene yap . Kurs okul alıp bilgiyi beynine koymuyorlar . İstek ve kararlılık ingiliceyi öğrenmede sana yardımcı olur . :)

Lise son öğrencisi olarak üniversiteyi yurtdışında okumak gibi bir hayalim var. Allah'ın da izniyle liseyi bu yaz bitiriyorum ve yurtdışında okumak için gereken adımları atmaya başlıyorum.

Yurtdışında okumak için ingilizcemiz olması şart ielts olur toefl olur bilindik üniversiteler için ilk ve en önemli adım olarak ingilizce seviyemi belirleyen bu sınavlara girmem ve geçerli bir not almam gerekiyor.

İngilizceyi öğrenmeye en kısa sürede başlayacağım ama bunu Türkiye'de bir kursa giderek mi, yoksa yurtdışında bir dil okuluna giderek mi yapsam henüz karar veremedim. Bu konuda herkesin fikri farklı bazısı Türkiye'de öğren diyor bazısı Türkiye'de ingilizce istesen de öğrenemezsin diyor.

Benim asıl sorunum ise şu; yıllarca ilkokul ortaokul lisede her öğrenci gibi ingilizce dersi gördüm. Dersi dinlememe rağmen şu an ne ufak gramer bilgisine sahip değilim (belki de tembelliğimdendir) ve bunu, daha ingilizce konuşmayı, yazmayı, dinlemeyi öğrenmeden direk gramer öğretilmesine bağlıyorum. Bu aynı türkçe konuşmayı bilmeden edat zarf öğrenmek gibi geliyor.

Bir ingilizce kelimeyi gördüğümüzde ne olduğunu anlamak için bize öğretildiği gibi Türkçe'ye çevirip anlamak yerine direk aklımıza o nesnenin gelmesi sizce de daha mantıklı değil mi? Bu yüzden Türkiye'de en iyi kursa da gitsem ingilizce öğrenebileceğimi sanmıyorum ve yurtdışında ingilizce konuşmayı Türkçe'den bağımsız olarak söktükten sonra grameri üstüne koymanın en doğrusu olacağını düşünüyorum.

Bu konuda en doğru seçimi yapmak için bir de size danışmak istiyorum. Tecrübeli abilerim, kardeşlerimin geleceğimi değiştirecek olan yanıtlarını bekliyorum..

Sadece senden kaynaklanmıyo.30 yaşındayım süper lise okudum(o zamanlar lise 3 seneydi ben 4 sene okudum.)haftada 24 saat ingilizce gördüm bende ingilizceden pek çakmam :D o yüzden işin zor.Gramer şart.bunun için oturup ezberlicen başka yolu yok.Ayrıca cümle kurma falanda öğrenmelisin.İşin zor.En azından kendi derdini anlatabilecek bişeyler öğrenmeyle başlayabilirsin.

Ne kadar zorluk çekersem çekeyim işin sonunda ingilizce öğrenmenin olduğunu bildiğim için tek istediğim yurtdışında okumak. Sence nasıl yapabilirim hocam work and travel mi yapsam direk kursa mı yazılsam?

Turkiye'de yasarkende ingilzice problemim olmadigindan dolayi ben schengen vizemi alip basip gitmistim. 3 ay avrupada gezmedik yer birakmadim, ardindanda Asyaya geldim buraya yerlestim. Sen en azindan ingilizceyi a2 seviyeye kadar ogrenmen gerek ki yurtdisina cikabilesin. Hic bilmeden gidersen cok vakit kaybedersin. A2 seviyeye gel Turkiyede, sonra git herhangi bi dil kursuna yabanci bi ulkede. maddi durumunda sorun yoksa, en iyi secenek Amerika olur tabii.

Edit: Diger postlara bakarken gordum biri EVS'den bahsetmis. Eger gonullu islerle ugrasmayi seviyorsan mutlaka o programa katilmalisin. Dil konusunda cok yardimi dokunur hemde ucretsiz. Ustune cep harcligida veriyorlar. Merak edersen o konudada yardimci olurum, hatta bi kac yere yonlendirebilirimde. 2-12 ay arasi uzunlukta programlara katilabiliyorsun. Genelde yakin balkan ulkelerinden kabul ediyorlar ama biraz zorlarsan daha farkli ulkelerde olabilir.

gramer öğrenmek zor değil o basit. 3-4 ayda sıkı bir kurs ile halledebilirsin. sıkıntı pratikte.

ünide bütün ing sınavlarını AA ile geçtim ama pratikte sıkıntım çok benim.

Hem İngilizce kursuna Türkiye'de git hemde bol bol yabancı altyazılı Dizi izle ben konuşmamı cok geliştirdim bu sayede grameride kurstan alırsın :D

Istanbul'da English time isimli özel Kursta 5 seviyeye kadar geldim kendi çabamı da dahil ederek yeterli seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Mutlaka yurt dışına gitmek daha iyi olacaktır fakat ailen için maddi açıdan zor olacaksa çevren de english time önerebilirim.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

if you want to good speak english.
you must be wathced turkish subtitles films, learn more words for create a sentence.
and you must be read daily english story book.

tamamen mebin katkılarıyla olan ingilizce bilgimle bu kadar yazabildim :D hatalar varsa affola

[MENTION=4478]nescafe3in1[/MENTION] söylemeyi unutmuşum. english time'da türkçe hoca yok kanada abd vb ülkelerden gelen hocalar direk ingilizce olarak eğitim veriyor. 6 kurdan oluşuyor ve sadece 1.kurda haftanın sadece 1 saati türkçe hoca geliyor diğer kurlarda hiç Türk hoca yok..

Şahsi görüşüm ''Her şey yerinde öğrenilir'' :)

Ben Amerikan Dil Kültürü Dil Okullarına gidiyorum tavsiye ederim ingilizcene çok etkisi olur :)

Altyazılı filmlerin, dizilerin gerçekten geliştirme yönünde büyük bir katkısı oluyor. Azıcık temel olması yeterli.

Kurs konusunda kesinlikle yurtdışına çıkmanı öneririm. Kesinlikle. Türkiye'deki kurslara gidip inglizce öğrenmek çok zor. Devamlı ingilizce konuşman, konuşmaya çalışman gerekiyor öğrenim sırasında. Malta'yı çok övüyorlar ingilizce kursu konusunda. Hem ekonomik, hem de ülke gelirinin büyük bir kısmını bu ingilizce kursları sayesinde elde ediyor. %90 gibi kısmı ingilizce konuşuyor. Malta dil kurslarını araştır istersen.

Ayrıca erasmus yapma imkanın varsa git, kaçırma.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri