İçimdeki öküz: PayPal’ın kapanması.

Yazıyı sonuna kadar okudum ilk olarak ülkemize hak verenler olmuş ama mikro milliyetçilik bu kadar yararlı bişey değil arkadaşlar konu sahibi 3 örnek vermişti ben onlarca daha verebilirim paypal sayesinde ülkeye azımsadığınızdan daha çok döviz girmekteydi kalkıp angolanın bile uyguladığından daha ağır şartlar sunarsanız adamlar tabiki çekilir onlarda ekmek yicek sonuçta ek olarak 80 milyon nüfüslu bir ülke olarak bırakın paypal gibi devasa bir yazılım geliştirmeyi -ki kendisi bundan 20 yıl önce 4 üniversite öğrencisi tarafından kuruldu- daha kendimize ait ödeme sistemlerinin sorunu çözmüş dahi değiliz ve olmuş 2018.

Ülkede parayı basan bina dikiyo parayı basan beton yapıyo sonra bu betonlar herhangi birşey üretmediği için dolarda başını alıp gidiyo bugün facebook denen şey sadece bir internet sitesi soruyorum ne üretiyor ? Hiçbirşey ama gel görki adamlar kepengi indirse dünya kaosa sürüklenir sen ülkende minibüsü kahve işletmesine çevirmek istediğinde önüne tüpitak tan belediyeye kadar tonlarca engel çıkarıyolar. Dünya endüstri 4.0 a geçmiş yapay zeka bilmem ne diye koştururken bizim tvlerde adnan oktarın akıl sağlığı tartışılıyor adamlar uzaya araba yolladı şaka değil ya araba. Ona buna b*ok atmanın hiçbir mantığı ya da açıklaması yok ülke olarak ne zaman bağımsızlıktan birilerinin bize dayattığı hizmetleri zorunlu olarak kullanmaktan kurtulur o hizmetleri kendimiz geliştririz ozaman bazı şeyler yoluna girer.

Geçtiğimiz yıl dropship yapabilmek için vergilendirme sistemi kullanmak amacıyla para kendi ülkemizde kalsın diye bir şirket kurduk ve dropship denen olayın mevzuatta yeri dahi olmadığı için faliyet alanımıza web portalı faliyetleri yazıp ihracat vergisine tabi tutulduk ne alakaysa yine de yeterli olmadı ödeme altyapı sistemlerinin hepsi (100 den fazla başvuru yaptık) ülkemizdeki bir şirketle çalışamayacağını söyledi. Bunun üzerine çok değil 400 dolar verdik ve gitmemize dahi gerek kalmadan AMERİKA DA şirket kurduk şaka değil pc üzerinden bir kaç belge doldurup 400 dolarlık bir maliyetle AMERİKA DA şirket kurduk ve sadece 1 saat içinde 2co dan paypala stripe dan daha neler nelere kadar herşeye sahip olduk ilk yılda 1500$ vergi ödedik tabi ki Amerika ya gitti bu vergi benim ülkemin kasasına girse fenamı olurdu yahu.Bu bir ülke için utançtır girişimcilerin %99 u başarısız olmasının nedeni işte bu utancın kaynağı olan yöneticilerin yazılım yerine bina dikene kebapçı açana destek vermesidir. Bu zihniyet yıkılmadığı sürece de dolar 100 lira bile olsa ülke bunu hak ediyor. Paypal geri açılmasın bu ülkeye fazla çünkü

Yazınızı inanılmaz beğendim, tam duygularıma tercüman oldunuz

[MENTION=28912]seric33[/MENTION] Hocam banka işini nasıl hallettiniz. Şirket açmak dediğin gibi 1 günlük iş 300-400 USD ye bakar. Ama artık uzaktan yerel banka hesabı açmıyorlar. Ayrıca IRS formunda sanal posta adresi değil gerçek yerel bir adres isteniyor. Biraz bilgi paylaşırsan banada yol göstermiş olursun. Şuan bende şirket için başvuru yapacağım. Sen hangi fima ile çalıştın.

[MENTION=28912]seric33[/MENTION] Hocam banka işini nasıl hallettiniz. Şirket açmak dediğin gibi 1 günlük iş 300-400 USD ye bakar. Ama artık uzaktan yerel banka hesabı açmıyorlar. Ayrıca IRS formunda sanal posta adresi değil gerçek yerel bir adres isteniyor. Biraz bilgi paylaşırsan banada yol göstermiş olursun. Şuan bende şirket için başvuru yapacağım. Sen hangi fima ile çalıştın.

pm attım kardeşim

Yazılım, sosyal medya vs yurtdışı ile ticaret yapabilmek için paypal gerekiyordu. Sadece bununla kalmadı tabii. Vergi oranlarının düşüklüğü dolayısıyla Türkiye'deki yazılım danışmanlığı hizmetlerimizi Estonya üzerinden yapmaya başladık. Vergimizi Estonya'ya veriyoruz. Kaybeden yine Türkiye ne yazık ki.

ama Türkiye de yaşıyorsun. Güzelmiş.

Bizim vatanadaşa anlatamazsın bunu ülkenin yarısı yaptılarsa bir bildikleri vardır, bunlar abd oyunu, bunlar hain, bunlar yahudi vs diyen amiplerle dolu

arkadaşlar paypal konusunda yardımcı olabilirim. yada birileri bana da yurtdışına birşeyler satıp para kazanmayı anlatabilir. paypal kullanıyorum ama satacak birşeyim yok :)

El mahkum. Ülkemi sevmediğimden değil ancak imkanım olsa 5dk durmam. Zaten okumuş kesim durmuyor, yoğun miktarda beyin göçü var.

Yanlış anlama hocam ama gerçekten bu düşüncede olan insanların istedikleri ülkelerde yaşamalarını kendilerinden daha çok istiyorum. Umarım şirketin bir an önce büyür de istediğin ülkeye gidersin.

Yazıyı sonuna kadar okudum ilk olarak ülkemize hak verenler olmuş ama mikro milliyetçilik bu kadar yararlı bişey değil arkadaşlar konu sahibi 3 örnek vermişti ben onlarca daha verebilirim paypal sayesinde ülkeye azımsadığınızdan daha çok döviz girmekteydi kalkıp angolanın bile uyguladığından daha ağır şartlar sunarsanız adamlar tabiki çekilir onlarda ekmek yicek sonuçta ek olarak 80 milyon nüfüslu bir ülke olarak bırakın paypal gibi devasa bir yazılım geliştirmeyi -ki kendisi bundan 20 yıl önce 4 üniversite öğrencisi tarafından kuruldu- daha kendimize ait ödeme sistemlerinin sorunu çözmüş dahi değiliz ve olmuş 2018.

Ülkede parayı basan bina dikiyo parayı basan beton yapıyo sonra bu betonlar herhangi birşey üretmediği için dolarda başını alıp gidiyo bugün facebook denen şey sadece bir internet sitesi soruyorum ne üretiyor ? Hiçbirşey ama gel görki adamlar kepengi indirse dünya kaosa sürüklenir sen ülkende minibüsü kahve işletmesine çevirmek istediğinde önüne tüpitak tan belediyeye kadar tonlarca engel çıkarıyolar. Dünya endüstri 4.0 a geçmiş yapay zeka bilmem ne diye koştururken bizim tvlerde adnan oktarın akıl sağlığı tartışılıyor adamlar uzaya araba yolladı şaka değil ya araba. Ona buna b*ok atmanın hiçbir mantığı ya da açıklaması yok ülke olarak ne zaman bağımsızlıktan birilerinin bize dayattığı hizmetleri zorunlu olarak kullanmaktan kurtulur o hizmetleri kendimiz geliştririz ozaman bazı şeyler yoluna girer.

Geçtiğimiz yıl dropship yapabilmek için vergilendirme sistemi kullanmak amacıyla para kendi ülkemizde kalsın diye bir şirket kurduk ve dropship denen olayın mevzuatta yeri dahi olmadığı için faliyet alanımıza web portalı faliyetleri yazıp ihracat vergisine tabi tutulduk ne alakaysa yine de yeterli olmadı ödeme altyapı sistemlerinin hepsi (100 den fazla başvuru yaptık) ülkemizdeki bir şirketle çalışamayacağını söyledi. Bunun üzerine çok değil 400 dolar verdik ve gitmemize dahi gerek kalmadan AMERİKA DA şirket kurduk şaka değil pc üzerinden bir kaç belge doldurup 400 dolarlık bir maliyetle AMERİKA DA şirket kurduk ve sadece 1 saat içinde 2co dan paypala stripe dan daha neler nelere kadar herşeye sahip olduk ilk yılda 1500$ vergi ödedik tabi ki Amerika ya gitti bu vergi benim ülkemin kasasına girse fenamı olurdu yahu.Bu bir ülke için utançtır girişimcilerin %99 u başarısız olmasının nedeni işte bu utancın kaynağı olan yöneticilerin yazılım yerine bina dikene kebapçı açana destek vermesidir. Bu zihniyet yıkılmadığı sürece de dolar 100 lira bile olsa ülke bunu hak ediyor. Paypal geri açılmasın bu ülkeye fazla çünkü

yazınızı okudum doğru söylüyorsunuz

acaba ileride tr de vergi olayı çıkar ise amerikada şirket açarak parayı şirketin üzerine alabilir miyiz ?

yazınızı okudum doğru söylüyorsunuz

acaba ileride tr de vergi olayı çıkar ise amerikada şirket açarak parayı şirketin üzerine alabilir miyiz ?

hocam şöyle söylim dropship için Türkiyede vergi çıkarmak Türkiyenin Ay'a uydu yollamasından zor sebebi de şu: Ticaret ile uğraşanlar bilir yaptığınız işin yasal olması için vergi levhanız olmalı ve bu levhada da bir NACE kodu olmalı bu kod yaptığınız işi kısaca tanımlayan bir kod örneğin xxx105 kodu halı-oto yıkama faliyetleri gerçekleştiren işletmelere veriliyor ve vergi kanunu her koda göre ufak tefek değişikliklere sahip(Ticaret hukukunda Dropship için bırakın NACE kodunu kelimesi dahi geçmiyor dolayısıyla bu iş için vergi levhası almak imkansız)

ek olarak işletmenize giren her kuruş için fatura kesmelisiniz bu fatura bir müşterinin adına olmalı(dropship te faturayla maturayla işiniz yok)giderler için gider pusulası kesmelisiniz buda gider yaptığınız yerden sizin adınıza kesilmeli(örneğin facebook reklamları bir gider ama facebook size kaşeli fatura kesmiyor)

Stoklarınız için belgeler(dropssip in olayı stoksuz ticaret) kira sözleşmesi, makbuzlu kaşeli demirbaş vs vs bir çok belge iş yaptığınız kişiler adına veya onlardan alınan belgeler oluyor işin karmaşık kısmı da burada başlıyor
Dropship te vergilendirme kimin adına yapılacak siz aracı bir kişisiniz aracılık hizmeti olarak mı faliyet yapacaksınız? Hayır çünkü ürünü satan kişi direkt olarak sizsiniz ozaman faturayı sizin kesmeniz gerekiyo ama bu ürünü stoğunuzda göstermeden nasıl fatura keseceksiniz ?

Parantez içindeki karmaşıklıklara müdahale şansınız zaten çok az mevzuatta dropship için bir kanun vs olmadığı için de muhasabe firmaları işin içinden sıyrılıp sizi direk olarak gelir vergisi mükellefi yapıyor buda vergi tutarınızı %35 e sabitliyor ki bu çok fazla ayrıca elinizde ki fatura ve gider makbuzları olduğu gibi durmasına rağmen gelir elde ediyosunuz bu da yasal olmuyo. Sonuç itibariyle önümüzde ki 200 yıl içinde dropship in trde bir kanunla işlemesi imkansız

Son düzenleme:
Şirketleriniz için serbest liman bölgelerini seçip yapıştırın. Burada sisteme ayak uydurmak adına boşa çabalamayın.
Ayrıca kolay şekilde ithalat/ihracat yaparsınız. Burada bi ihracat belgesi almak için bile 1 dosya klasör gerekir.

Az üst mevkilerde bulunanalardan akıl alın yahu

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri