İelts hakkında ? girenler ? öneriler?

kayipsans

Yasaklanmış
arkadaşlar bu sınav hakkında girmiş olanlardan bilgi alabilir miyim ? benim için çok önemli bir sınavmış meğerse, bir okula başvurmak için bu eylül aylarına doğru hangi ayda ise gireceğim sınava

ve skor olarak 5,5 istiyorlar ?

benim ingilizcem başlangıç düzeyinde, aslında bir kaç kursa gidip intermediate belgesi almıştım, fakat okadar ingilizcem olduğunu sanmıyorum fakat kelime bilgim vs geniştir. çok uzak değilim hatta yakınım ingilizceye. rahatça konuşup anlaşıp yazışabiliyorum

yaklaşık şubattan eylüle kadar ingilizce hazırlık görüp bu sınava katılacağım,

1)ingilizce ingilizce hazırlık nasıl oluyor ? türkçe anlatmayacaklar bu çok zor değil mi ?

2)bu süreçte ieltsden 5,5 puan yapabilirmiyim

Ielts zorluğunu bilemiyorum ama lower-intermediate seviyesinden başlayarak ing-ing öğrenim olabilir.

valla işte ne gibi sıkıntılar yaşarım onu düşünüyorum ing-ing biraz kasacak gibi ne yapmam gerek önerileri olanlar ?

Öncesinde yapabileceğin bir şey yok hocam, akışa kaptıracaksın. Sanıldığı kadar zor olmuyor, alışıyorsun bir zaman sonra.

Öncesinde yapabileceğin bir şey yok hocam, akışa kaptıracaksın. Sanıldığı kadar zor olmuyor, alışıyorsun bir zaman sonra.

şöyle hayır konuşanları çok seviyorum, cansınız hocam, arkadaşlar resmen benimle alaycı tavırla olm aptalmısın vs vs diyorlar. ielts 5,5 almak çok zor heleki ingilizceden ingilizce nasıl öğreneceksin diyorlar

Türkiye'de ingilizce falan öğrenemezsin ilk önce bunu iyice anlaman gerek. Kim ne derse desin bunu bana inandıramaz. İkinci olarak ielts puanı pek te önemli değil sen ne kadar yabancı bir ülkede kalırsan konuşman yazman okuman dinlemen o kadar gelişir ve advance seviyesine o kadar kısa sürede gelirsin. Bu da üniversitedeki dersleri anlayabilecek kapasiteye gelmek oluyor. Yani sabah akşam ieltsye çalışıp puanı tutturup okulda bir şey anlamamak mı daha önemli yoksa listening speaking reading writing kısaca hepsini geliştirip asıl önemli olan dersleri anlamak mı önemli. Karar senin.

Türkiye'de ingilizce falan öğrenemezsin ilk önce bunu iyice anlaman gerek. Kim ne derse desin bunu bana inandıramaz. İkinci olarak ielts puanı pek te önemli değil sen ne kadar yabancı bir ülkede kalırsan konuşman yazman okuman dinlemen o kadar gelişir ve advance seviyesine o kadar kısa sürede gelirsin. Bu da üniversitedeki dersleri anlayabilecek kapasiteye gelmek oluyor. Yani sabah akşam ieltsye çalışıp puanı tutturup okulda bir şey anlamamak mı daha önemli yoksa listening speaking reading writing kısaca hepsini geliştirip asıl önemli olan dersleri anlamak mı önemli. Karar senin.

hocam dediklerinize aynen katılıyorum fakat durum biraz farklı şöyleki ,

hazırlık alacağım bir okulda ing to ing , eylül ayındada sınava gireceğim ieltsten 5,5 almam lazım bölüme devam etmek için bunu yapabilir miyim diye soruyorum

Hocam IELTS 5.5 puanlık belgeyle mi geçiliyor sadece?

Yoksa seni proficiency(yeterlilik) sınavına mı sokuyor? Bizim okulda TOEFL ve IELTS belgeleri geçerli, onun dışında yeterlilik sınavı da var.

bu sınav her ay oluyor direk girim yapim diyemezsin formatına hazır olman gerekir. Bir de türkçe ingilizce bölüm seçersen zaten her üniversitenin proficiency sınavları olur onlara girer geçersin eğer geçemezsen veya ielt le geçmek istersen giriyorsun ieltse. ielts sonucu butün üniler kabul eder. boğaziçi 6,5 7 ister itü 6 ister.

Ing-Ing seklinde ogrenmek cokta zor degil. Basit anlatiyorlar zaten. Turkceyi bi sureligine unutman gerekecek. Ingilizce konusabilmen icin onlar gibi dusunebilmen gerekiyor zaten, turkce dusunerek ingilizce konusulmaz.

Hocam IELTS 5.5 puanlık belgeyle mi geçiliyor sadece?

Yoksa seni proficiency(yeterlilik) sınavına mı sokuyor? Bizim okulda TOEFL ve IELTS belgeleri geçerli, onun dışında yeterlilik sınavı da var.

Sanirim ielts 5,5 yeterli olacak bana onun disinda birsey istemiyorlar,belki de onden yeterlilik sonra ielts dir

---------- Spam Engelliyici 19:27 ---------- Önceki Mesaj 19:26 ----------

bu sınav her ay oluyor direk girim yapim diyemezsin formatına hazır olman gerekir. Bir de türkçe ingilizce bölüm seçersen zaten her üniversitenin proficiency sınavları olur onlara girer geçersin eğer geçemezsen veya ielt le geçmek istersen giriyorsun ieltse. ielts sonucu butün üniler kabul eder. boğaziçi 6,5 7 ister itü 6 ister.

Heh hocam iste 5,5 yeterli olacak bana

---------- Spam Engelliyici 19:28 ---------- Önceki Mesaj 19:27 ----------

Ing-Ing seklinde ogrenmek cokta zor degil. Basit anlatiyorlar zaten. Turkceyi bi sureligine unutman gerekecek. Ingilizce konusabilmen icin onlar gibi dusunebilmen gerekiyor zaten, turkce dusunerek ingilizce konusulmaz.

Iste ilk defa bu sistemi gorecegim icin endiselerim var, hic bir sey anlamazsam diye, alt yapim var ing to ing kasar diye korkuyorum

Yeni konu açmak istemedim bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

British Council'den kayıt yaparken sonuçları kurumlara göndermek isterseniz "Yes" kutucuğunu tıklamamız gerekiyor. Yurt dışı Üniversite seçimine şu an karar vermemişsek, daha sonra araştırdıktan sonra göndermek istesek "No" yu mu tıklamak gerekiyor? NO!yu tıklayınca herhangi bir avantaj kaybı var mı? @Mercurial

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri