İlk Android Oyunum :D

• Kullanıcı jebi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
ben koymuştum onu :D ben rusca ve ingilizce düşünüyorum ben'de üşengeçlik olmasa android setleri java setleri var arada açabiliyorum anca ama gaza geldikçe iş değişiyor yanlışım olmasın haziran gibi android geliştirici günleri var Odtü'de 2 gün çeşitli eğitim konferans vs oluyor beleş :D çevre yapıyorsun meslektaş çok ayrıca ortam güzel konaklama imkanıda var düşük ücretle ben pek vakit ayıramıyorum bayadır ama işlerimi yoluna sokunca androidden girip ios'dan çıkıcam paslaşırız bol bol pratik yapmaya bak devamlı yazçiz yap boz olur zamanla ben'de öyle bilgili değilim şuan ama benim ilgi alanım ve giriceğim sektör :cool:
bir'de bozulan türkçemi düzelttimmi sorun kalmıcak :D :(
Oyunu bir ara incelerim :)

Bu arada şu işlerde yoğunlaşmak için ilgi alanı olan bir kaç arkadaş arada toplansak sanaldan konferans yapsak çalışsak etsek meselsa [MENTION=3312]EmekThoR[/MENTION] [MENTION=3002]CyberTR[/MENTION] :p bilgi tecrübe paylaşımı olsun birlikte beraber gelişelim

İmkanınız varsa iOS'da geliştireceksin kendini aranan eleman haline geliriz :) Android çok fazla kişi merak saldı ama iOS bu kadar yok ki olsa dahi adamın programlama yapabilmek için macbook a sahip olması gerekiyor bir macbook pro en kötü 3.5-4 bin tl yani bu açıdan iOS daha mantıklı gibi ama başlangıçta Java da öğrenmiş olalım diyerek Androide başlayalım diyorum :) Uzun bir süreç olacak gibi gerçekten kararlı bir şekilde yürütürüz diyorsanız skype dan grup oluşturalım hem birbirimize daha çok hırslandırırız :)

İmkanınız varsa iOS'da geliştireceksin kendini aranan haline geliriz :) Android çok fazla kişi merak saldı ama iOS bu kadar yok ki olsa dahi adamın programlama yapabilmek için macbook a sahip olması gerekiyor bir macbook pro en kötü 3.5-4 bin tl yani bu açıdan iOS daha mantıklı gibi ama başlangıçta Java da öğrenmiş olalım diyerek Androide başlayalım diyorum :) Uzun bir süreç olacak gibi gerçekten kararlı bir şekilde yürütürüz diyorsanız skype dan grup oluşturalım hem birbirimize daha çok hırslandırırız :)
Macbook a gerek yok. Sanal makineden çalıştırılıyor. Su anda tam hatırlamıyorum. Maalesef uygulama geliştirme hakkında türkçe kaynak cok az. Ama ingilizce her türlü kaynak var. Ingilizce gerekli.

Macbook a gerek yok. Sanal makineden çalıştırılıyor. Su anda tam hatırlamıyorum. Maalesef uygulama geliştirme hakkında türkçe kaynak cok az. Ama ingilizce her türlü kaynak var. Ingilizce gerekli.

Gerekli sistemin olması lazım onda da yoksa kuramıyorsun misal benim laptopa kurulamıyor.

Doğrudur hatta hackintosh diye bir olay var pc ye ve laptop a mac os kurabiliyorsun direk. Istersen hem windows hem de mac os kurabiliyorsun aynı anda

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

---------- Mesaj saat 01:08:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:03:58 civarında gönderildi. ----------

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pc de oynamak kolay sanırım sonlara dogru hızlanıyor.
xBnnOL.png

Yakında forumlarda başlıklar açılır.
Çok ucuza Android oyun yazılır.
:rolleyes:

arkadaşlar google play de yorumlarınızı uzun yapın kısa çok güzel tarzı yorumlar kullanıcıları sogutuyor sayet ben indirmiyorum o zaman destek olalm :)

Guzel oyun olmus hocam eline sağlık. Yalniz boyutu biraz fazla gibi geldi.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Reklam balonlarin uzerinde ciksin. Ama her balonda degil tabi ve reklamli balonlar daha cok puan vs versin.

Boylelikle reklam icin yer kaybi olmadan kullanici dostu bir oyun olur.

Reklam veren acisindan da; Oynayan logolu balonu bekledigi icin , hafizada kaliciligi yuksek bir alternatif olur.

hocam merka ettimde suana kadar oyunu kac kısı ındırdı acaba ?

playmaker bulan varmı

---------- Mesaj saat 18:22:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:41:37 civarında gönderildi. ----------

playmaker kullanmayı öğretene playmaker verebilirim.

Aslında bütün gelecek mobil programlamada yatıyor.Apple kullanıcısı olarak vakit buldukça iOS uygulamaları hakkında kendimi geliştiriyorum. Gerçekten çok zevkli ve eğlenceli özellikle bir şeylerin ortaya çıktığını görmek :)

Çocukluğuumdan beri oyun yapma merakım vardı :D Yaklaşık 2 ay önce felanda Unity ile tanıştım öğrenmeye başladım 1 ay önce felanda şu konu açılmıştı forumda http://www.ytpara.com/konu-disi/22001-android-oyun-yazimi-ile-kazanilan-para.html iyice gaza getirdi bu olaylar beni :D ve 3 gün önce aklıma gelen basit bir oyunu yapmaya başladım bugün bitirip Google Play'e koydum linki şu yorumlarınızı, 5 puanlarınızı esirgemeyin :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.burak.balloonhunter

Ayrıca bu alana girmek isteyen, merakı olan arkadaşlar içinse; Bu oyunu 3 günde yaptım ve Unity'in Playmaker isimli Pluginiyle hiç kod yazmadan tamamen görsel olarak yaptım eğer merak eden arkadaşlar varsa öncelikle Unity'i indirin kendi sitesinden ücretsiz versiyonunu daha sonra Playmaker eklentisini Googlede aratarak ücretsiz yoldan indirin :D ve daha sonra şu kanaldaki videolari izleyin ; Hutong Games - YouTube bu şekilde biraz öğrenerek hiç kod yazmadan basit oyunlar yapabilirsiniz

Merak ettiğiniz birşey olursa yazın cevaplamaya çalışırım

İndirmek isteyen arkadaşlar buradan indirebilirler.
Unity - Download and Start Creating Games

vvürezz :Dsitelerde varmi playmaker :D 95 dolarss verilmez şuanlık D::D:D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri