İlk defa telif hakkı yedim. Yardıma ihtiyacım var

• Kullanıcı trueruby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

trueruby

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba bu konuda çok yeniyim . Yani youtubeden para kazanma konusunda. yaklaşık 7 yıldır youtube hesabım var. fakat pek içli dışlı olmazdım. sadece kendi aile videolarımı, arkadaşlarımla gitar çalıp şarkı söylerken videolarımı yüklerdim. Fakat geçenlerde telif hakkı ihlali bildirimi almışım . gitar ile şarkı söylediğimiz videoda. Forumdan takip edip ilgili kişinin mailini buldum. [email protected] fakat mail atamıyorum böyle bir mail yok diyor. Yardımlarıınızı bekliyorum ve bu yüzden parakazanma aktif değil şuanda . Teşekkürler

Telif haklarını ihlal edecek bir şarkı ise ihtarı geri çekmesini talep edin videoyu sileceğinizi söyleyin çekmez isede siliceksiniz yapacak birşey yok.

Pasaj

Buradan telefon ile ulaşıp durumu anlatabilirsin.

Cevabın için teşekkür ederim batuhan . benim merak ettiğim olay ise Nasıl telif hakkına yakalanadım. Amatör olarak gitar ile bir şarkıyı yorumlamak telif hakkı ihlalimidir ?

---------- Mesaj saat 22:27:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:02:43 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar birde benhiç para kazanmayı aktif etmedim. 1 kere ihtar yediğimizde aktif edebiliyormuyuz?

Bende uzun süredir gitar coverları yapıyorum. Veya baya araştırdım söyliyim hemen sana evet telif hakkı :)

Başkasına ait bir şarkıyı yorumlayamazsında birşeyde yapamazsın heleki sen gidip para kazanmayı aktif etmissin hala para kazanmayı düsünüyorsun. Yok kazanamazsın bunlardan para.

Gitar Cover videolarda para kazanma genelde aktif değildir. Çünkü o videoları silmeden youtube tutmanın 3-4 yolu var ama ihtar geldikten sonra hiiç yapacak birşey yok gidip adama mail atıcaksın ama onlar sana cevap vermez uğraşma sil videoyu .

BU DEDİKLERİMİ SADECE İHTAR GELMEDEN 3. TARAF UYARISI GELDİĞİ ZAMANLARDA YAPABİLİRSİN.
Para kazanmak istiyorsan sadece 2.5 tane.
1) Telif hakkı sahibinden yazılı bir iznin olucak. Bunu ya direk telif hakkı sahibinden istersin kabul ederlerse ederler ama zaten onlara ulaşman cok zordur, yada internette yayın hakkını almaya yardımcı olan siteler var ama bunlarda paralı zaten.

2) Şarkının sahibi ölmüş olucak. Ve öldükten sonrada telif hakkı bir yayın şirketinde falan olmayacak ama böyle bir ihtimal acayip düşük. Bin tane de 1 tane belki bulursun. 150 yıl önce ölmüş adamın telif hakkını bile tutan şirketler var.

2.5) İhtar gelme olasılığı pek yüksek değil 3. tarafa yakalanmayan bir video ise bırak kazansın parasını yakalanana kadar :). Ama mesela ihtar atma yetkisi olan herif videonu görürse birşey demiyecekse bile videoda reklam çıktığını görünce yollar ihtarı.

PARA KAZANMADAN YOUTUBE DA TUTMAK İSTİYORSAN:
Bunları 3. taraf eşleşmesi geldiği zaman yapabilirsin ihtar geldiyse adam ihtarı çekmediği sürece yapabileceğin birşey yok.
3. taraf uyarısına itiraz ediceksin ve bu videodan para kazanmadığını söyliyceksin ama buda garanti değil bunuda kabul etmeyebiliyorlar

Sana önerim böyle videolar yapıcaksan pek ünlü olmayan şarkıları yapma. Ünlülerde pek birşey olmuyor. 6-7 yıldır videolar yapıyorum hep 3. taraf var ama ihtar daha hiç yemedim.

Yardımcı olabildimmi bilmiyorum ama çok karmaşık yazmış olabilirim şuandada düzeltecek halim yok. Sorun varsa yaz yada özel mesaj at

Cevabın için teşekkür ederim batuhan . benim merak ettiğim olay ise Nasıl telif hakkına yakalanadım. Amatör olarak gitar ile bir şarkıyı yorumlamak telif hakkı ihlalimidir ?

---------- Mesaj saat 22:27:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:02:43 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar birde benhiç para kazanmayı aktif etmedim. 1 kere ihtar yediğimizde aktif edebiliyormuyuz?

Şarkının sözlerinin ayrı bir telifi var müziğin ayrı bir telifi var zaten telife giriyor :)

İkinizede çok teşekkürler :) Ulaşacağım size Ondarysec

---------- Mesaj saat 22:59:41 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:56:02 civarında gönderildi. ----------

Şunuda belirteyim. Hiç 3. şahıs mesajı gelmedi. Sadece bir videoya direk ihtar geldi. Ve para kazanma vs. hiç biri aktif değil zaten birden oldu şaşırdım. Bir tane kendı cekdıgım video var Patlayan sigara videosu ona birşey olsun istemiyorum bayağı izlendi

İkinizede çok teşekkürler :) Ulaşacağım size Ondarysec

---------- Mesaj saat 22:59:41 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:56:02 civarında gönderildi. ----------

Şunuda belirteyim. Hiç 3. şahıs mesajı gelmedi. Sadece bir videoya direk ihtar geldi. Ve para kazanma vs. hiç biri aktif değil zaten birden oldu şaşırdım. Bir tane kendı cekdıgım video var Patlayan sigara videosu ona birşey olsun istemiyorum bayağı izlendi

3. taraf uyarısı youtube sistemi tarafından otomatik algılanan birşey olduğu için senin videonla orjinal şarkıyı birleştirememiş olabiliyor bazen.

Kendi çektiğin video çok izlendiyse mutlaka o videoyu tekrar tekrar yükleyenler vardır haberin olsun :D Ben olsam telif yollarım kendi çektiğim videoyu yükleyenlere.

Türkiye'de düşünce özgürlüğü yok diyorlar birde. Al sana youtube. ŞArkı bie söylesen telife giriyor. Yakında aklımızdan geçiripte şu videoyu yüklesem der demez o da telife girer. Düşünce bile telife takılır bu gidişle :)

gerçekten öyle çok saçma geldi bana. Ben arkadaşlarımla eğlenip şarkı söyleyip bunu arkadaşlarımla paylaşamıcaksam..

kardeş, eğer amacın para kazanmaksa takıldığın konu gereksiz.biz ne uyarılar ne telifler yiyoruz bir bilsen :D yok ben kendimi ifade ediyorum, burada bir emek var diyorsan o halde sonuna kadar haklısın.

Evet aslında anlatmak istediğim o. Bir emek var. ve birisi şikayet ediyor gidiyor durduk yere.
fakat para kazanma işinede el atacağım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri