Bende uzun süredir gitar coverları yapıyorum. Veya baya araştırdım söyliyim hemen sana evet telif hakkı
Başkasına ait bir şarkıyı yorumlayamazsında birşeyde yapamazsın heleki sen gidip para kazanmayı aktif etmissin hala para kazanmayı düsünüyorsun. Yok kazanamazsın bunlardan para.
Gitar Cover videolarda para kazanma genelde aktif değildir. Çünkü o videoları silmeden youtube tutmanın 3-4 yolu var ama ihtar geldikten sonra hiiç yapacak birşey yok gidip adama mail atıcaksın ama onlar sana cevap vermez uğraşma sil videoyu .
BU DEDİKLERİMİ SADECE İHTAR GELMEDEN 3. TARAF UYARISI GELDİĞİ ZAMANLARDA YAPABİLİRSİN.
Para kazanmak istiyorsan sadece 2.5 tane.
1) Telif hakkı sahibinden yazılı bir iznin olucak. Bunu ya direk telif hakkı sahibinden istersin kabul ederlerse ederler ama zaten onlara ulaşman cok zordur, yada internette yayın hakkını almaya yardımcı olan siteler var ama bunlarda paralı zaten.
2) Şarkının sahibi ölmüş olucak. Ve öldükten sonrada telif hakkı bir yayın şirketinde falan olmayacak ama böyle bir ihtimal acayip düşük. Bin tane de 1 tane belki bulursun. 150 yıl önce ölmüş adamın telif hakkını bile tutan şirketler var.
2.5) İhtar gelme olasılığı pek yüksek değil 3. tarafa yakalanmayan bir video ise bırak kazansın parasını yakalanana kadar

. Ama mesela ihtar atma yetkisi olan herif videonu görürse birşey demiyecekse bile videoda reklam çıktığını görünce yollar ihtarı.
PARA KAZANMADAN YOUTUBE DA TUTMAK İSTİYORSAN:
Bunları 3. taraf eşleşmesi geldiği zaman yapabilirsin ihtar geldiyse adam ihtarı çekmediği sürece yapabileceğin birşey yok.
3. taraf uyarısına itiraz ediceksin ve bu videodan para kazanmadığını söyliyceksin ama buda garanti değil bunuda kabul etmeyebiliyorlar
Sana önerim böyle videolar yapıcaksan pek ünlü olmayan şarkıları yapma. Ünlülerde pek birşey olmuyor. 6-7 yıldır videolar yapıyorum hep 3. taraf var ama ihtar daha hiç yemedim.
Yardımcı olabildimmi bilmiyorum ama çok karmaşık yazmış olabilirim şuandada düzeltecek halim yok. Sorun varsa yaz yada özel mesaj at