İlk derginin kapagı ve düşünceleriniz (bilimduragi)

Eee ilk dergi ilk kapak eskiklikler olur illa ki..

Ama tasarımdan ziyade kara delikler konusunu da ekleyelim dergiye :)
Dün gece Interstellar filmini izledim. Bugün de bir kara delik belgeseli izledim şimdi de ikinci bir film arıyorum :D

Ben de beğenmedim çok yapmacık duruyor ayrıca.
Ayrıca Türkçe'de soru eki mi ayrı yazılır ;)

Google play'e direk ücretli koymayın hocam 3-4 baskı ücretsiz olsun.

Tasarımın kötü olması dışında
"Nasa uzaya gitmedimi?" mi ayrı olcak
"Uzaylılar Var Mı ?" cümlesine baktığımızda yukardaki cümledeki kelimeler büyük hafle başlamamasına karşın bu cümledeki kelimelerde büyük harf kullanılmış ve cümle sonunda ? konurken bir boşluk bırakılmış ama bu kural ilk cümlede yok.
"Türklerin Uzaya gönderdiği ilk mesaj" cümlesinde Uzay sözcüğü büyük harfle başlamaz eğer büyük harfle başlayacaksa a harfini ayırmak gerekir.
"Güneşten büyük Yıldız takımı" cümlesi başlı başına hatalı. böyle bir cümleyi derginin kapağına kullanmayı tercih etmeyin bu dergiyi alacak olsam bu cümleyi gördüğüm an almaktan vazgeçerim. Ayrıca Yıldız kelimesi büyük harfle başladıysa takımı kelimesinide büyük harfle başlatmak gerekir.

Tasarım iyi diyemem kişiden kişiye değişebilir ancak yazım kurallarına dikkat etmeniz lazım. Kapağında bu kadar hata varken dergideki makaleler kim bilir ne haldedir diye bi düşündüm. eğer içide böyleyse iyi bir redakteden geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

konular çok klişe ve bilindik. yüzeyselinde yüzeyseli oldu artık abd gitimi gitmedi mi uzaylılar varmı falan. daha yeni daha entresan konuları başlık yaparsan ilgi görür.

ücretsiz olup da indiren olursa yine şanslısın.
kapak tasarımı ve yazım kuralları gerçekten kötü.
bana kalırsa yazıları önce excel programından geçir, sonra kapağa ekle.

sontorun normalde senin tasarımlarını çok seviyordum çizgini çok beğeniyordum da bu kapak senden çıkmamış gibi :)

2.konu ise, uzay bilimleri mezunuyum, ve edergi cart curt bir sürü bilimsel projeye de katıldım. Bu konular çok popüler ve sıkıcı konular, senin hedef kitlen az da olsa bu işe merak duyan kişiler. Ama az da olsa merak duyan kişileri şu konu başlıklarıyla çekemezsin bence. Biraz daha bilimsel olduğunu göstermen gerekiyor. Uzaylılar var mı yerine mesela Uzayda Hayat var mı? belki normal bir insan için iki soru arasında fark yok ama bilimsel olarak doğru olmuş olur. İstersen kaynaklarda yardımcı olabilirim.

Dostum yanlış anlama sakın beni kötü niyetle yazmıyorumda sen arkadaşın açtığı konuyu baya yanlış anlamışsın. Arkadaş Dergi kapağının tasarımından bahsetmiş. İçindeki objelerden değil. Eğerki Uzaylıyı ben tasarladım deseydi veya güneşi veya tasarımda kullandığı herhangi bi objeyi ben tasarladım deseydi dediğin doğruydu ama arkadaş kapağı tasarladım demiş ve evet doğru arkadaşın yaptığı bir tasarımdır. Logoyu yukarda kullanmak internette bulduğu bir resmi sağa veya sola kafasına göre yerleştirmek bir dergi kapağı tasarımı demektedir. Oyüzden senin düşüncelerine katılmıyorum :(:(

Yok hocam yanlış anlamam ama ben de sana katılmıyorum. Neden dersen sontorun bu forumda "tasarımcıyım" diye dolaşıyor. Açıkçası sürekli "ben ben ben".... "benim tasarımlarım, benim tasarımlarım, benim tasarımlarım" ....

gibi çok özgüvenli konuşunca dedim heralde biz bu adamın kıymetini bilememişiz. Gitsin envato markette satış yapsın eğer o kadar kaliteli tasarım yapıyorsa, diye öneride bile bulunacaktım sontorun'a.
Orada nasıl dükkan açılır, nasıl tanıtım yapılır gibi konularda yardımcı olacaktım hatta benim marketim de var orada .psd satışı yapıyorum, bu tür konularda içtenlikle yardımcı olmak istemiştim.

Sonra kapak tasarımları konusuna baktım, bu konusuna da baktım hani küçük görmek gibi değil asla öyle anlaşılmak istemem ama ortada tasarım adına birşey yok abi.
5 yaşındaki kardeşime öğretsem google'dan görsel bulup aynı tasarımları yapabilir. Evet dediğin gibi ismi "tasarım" olur ama içeriği ne kadar tasarım olur orası şüpheli :)

Sontorunu bu kadar özgüvenli görünce beklentilerim yüksekti açıkçası. Meğersem meydanı boş bulmuş (forumda tasarımcı yok yada kendini saklıyor) sallıyor ha sallıyor imiş bizim sontorun :)

Bu arada sontorun kardeşim beni yanlış anlama. Daha önünde çok yol var. Ancak google görselleri c/p yaparak ile bir yere gelemezsin. Sırf para kazanmış olmak için hareket ederek bir yerlere gelemezsin. Sen olsan bu dergiye para verir miydin ? Dediğim gibi sırf para kazanmış olmak için birşeylerle uğraşırsan o alanda uzmanlaşamazsın. O alanda uzmanlaşmış olanlar senin kazandığın paranın 10000 lerce katını kazanıyor. Eğer gerçek bir tasarımcı olmak istiyorsan sana yardımcı olabilirim. Kötü bir niyetle yazmıyorum bunları.

Son düzenleme:
olmamış hocam melesef :(

Arka plandaki görsele artı grandit ekleyebilirsiniz, Font seçimi yanlış, eklediğiniz küçük image lar iyi değil.. Yanlış anlamayın size işinizi öğretmiyorum, siz daha iyi bilirsiniz ama benimkisi sadece bir eleştiri :)

lanet olsun sana!

eheh iyi iyi sen bakma bizim uzman grafikerlere.

border ile alakalımı bilmiyorum ama nesneler arkaplandan farklı bir yerde gibi duruyor uyum sorunu var hocam arkaplanla bütünleştirmeye çalışın emeğin iyisi kötüsü olmaz her yaptıgın kötü iş iyi işin temelini oluşturur emeğinize sağlık hocam

Hayırlı olsun , pes etmeden devam edersiniz umarım çok güzel bir iş.
Tasarıma biraz daha kalite katmalısınız , mesela yazı fontları kesinlikle yanlış.Değişmesi lazım.

tebrikler, umarım uzun soluklu bir iş olur. ben de dergi kapağının çok aceleyle yapıldığı kanısındayım. ilk sayı için daha dikkatli çalışmanız gerekir bence. imlaya ve yazım kurallarına daha dikkat etmelisiniz. kapakta bu hatalar varsa içi nasıldır acaba diye düşünür insanlar. bence daha özen göstermeli ve gerçekten tasarlayarak yapmanız gerekli. ilk sayılar, ilk bölümler önemlidir.

kardeş kapak tam anlamıyla rezalet olmuş bence fikrin varsa başka arkadaşlara yaptır fikri sen ver

Arkadaşlar yavaş yavaş büyümeye başladık sayenizde şimdi sanal ortamda oluşan dergiyi satıcaz ilerde bunu bastıracagız tabiki. şu sıralar sadece pdf olacak googleplay store de koyma şansımız var

şimdi bu kapakta bir kaç konu var zevki bir dergi geliyor okurken sıkılmayacaksınız hem güleceksiniz hemde bilgileneceksiniz

düşüncelerinizi bekliyoruz..

QR0a5j.jpg

gazete dergi tasarımı dersleri alıyorum. bilen biri olarak ben de beğenmedim :o

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri