İmkanınız olsa Almanyaya gidermiydiniz ?

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
D

Dean

Guest
Öncelikli konuyu saptırmayın lütfen... benim için çok önemli bir konu.

Sadece soru şu... elinizde gitme şansınız imkanınız olsaydı almanyaya gidermiydiniz çalışmak için hayatınızı orda kurmak için ?

Gidermiydiniz neden ? Gitmem derseniz neden ?
Tek işim youtube. Normal sabit bir işim yok

https://www.youtube.com/watch?v=TNbRE47niOI

Son düzenleme:
Herkez bu hayalleri kuruyor.Almanya'ya gitmiş birisi olarak tavsiye etmiyorum.Birçok ülke gezdim hatta belli başlı yerlerden gitmediğim yer kalmadı fransa almanya ispanya abd italya polonya vs ama bende tek iz bırakan yer norveç oldu. harika bir yer kalıcı bile olmasa gidip 1 ay kadar yaşamanızı tavsiye ederim.

Hocam benim teyzenler filân Almanyada yaşıyor ve söylediklerini aynen yazıyorum

Önceden Avrupada bolluk vardı herkes dooablara yiyecek ile doldurur du geçim sıkıntısı azdı ama şimdi eski Avrupa yok eskisi gibi bolluk yok

Edit: eğer elinde çok iyi bir meslek varsa işler değişir

Herkez bu hayalleri kuruyor.Almanya'ya gitmiş birisi olarak tavsiye etmiyorum.Birçok ülke gezdim hatta belli başlı yerlerden gitmediğim yer kalmadı fransa almanya ispanya abd italya polonya vs ama bende tek iz bırakan yer norveç oldu. harika bir yer kalıcı bile olmasa gidip 1 ay kadar yaşamanızı tavsiye ederim.
Gezi amaçlı değil benim işim. Hayat kurmak çalışmak için. Hele para kazanalım norveçe de gideriz fyordlarıda görürüz :)

Burdaki sartların iyi ise yani halinden memnun isen, iyi bir meslegin ve isin varsa hic bulasma.

eger burdaki sartlar iyi degilse ve sana orda yardımcı olacak biri yada birileri varsa, sana is bulacaklarsa ve Turkiyede sartların iyi degilse git.

orda sana is bulacak, yardımcı olucak kimse yoksa aman sakın derim.

Burdaki sartların iyi ise yani halinden memnun isen, iyi bir meslegin ve isin varsa hic bulasma.

eger burdaki sartlar iyi degilse ve sana orda yardımcı olacak biri yada birileri varsa, sana is bulacaklarsa ve Turkiyede sartların iyi degilse git.

orda sana is bulacak, yardımcı olucak kimse yoksa aman sakın derim.

Burda işim yok. Orda imkanım var işte o yüzden düşünüyorum. İş konusuda sıkıntı değil. Ama sebepsiz korkularım var

almanyaya gitmezdim , güney amerika,canada,abd, iskandinav ülkeleri ,hollanda ,ispanya olabilir. ama Almanya gitmezdim

sana yardım edecek kişiler iş konusunda garanti veriyorsa ben olsam giderdim.

Orda zaten çalışma saatleri daha net, boş vaktin olacağı için yt işine bi yandan devam edebilirsin. Hatta burdaki gibi adsense pinlerini bekleme derdin yok hemen geliyor :)

Alman bi kız arkadaşım vardı, bi kaç almanla tanışmıştım, bende iyi intibalar birakmadılar diyeyim, bu toprakların insanı için farklı bir dünya görüşü var biraz materyalist, biraz oportinist diyebilirim genelleme tabi ki, coğrafyası, iklimide türkiyeye benzemiyor ,avruoada yükselen bir islamafobi var bunuda hesaba katmalı hepsi almanya gitmezdim sonucunu çıkarttı.

[MENTION=8951]Dean[/MENTION] gençsin düşünme git derim :) benim imkanım var seneye yunanistan ya da norveç'e gideceğim coluk cocuk büyük ihtimalle.İmkanın bugün varsa hemen git derim.

Polonyada 1 sene kalmış biri olarak şöyle aklımdakileri belirteyim.İş güç kurabilirim , sıkılmam, etmem diyorsan durma git bence.Yaşam olarak kaliteli,çogu ürün,toplu taşıma vs çok ucuz diyebilirim.Yaşam kalitesi ve refahı yüksek bence.Benim kaldıgım yer dindar ve ırkçılık bayağı bir yüksekti.2.ci dünya savasından önce yahudilerin yaşadığı yerde kalmıstım bir keresinde beni yahudi sanan biri bana yolda giderken cehennemde yanacaksın vs vs diye ırkcı söylemlerde bulunmustu.Onun harici çok insan tanıdım hiçbirinden ırkcı birşeyle karsılasmadım.Dünyanın neresine gidersen git az yada çok böyle insanlar vardır çok takma bence.Daha çok şey yazardım içimden geldikçe geliyor özlüyorum oraları. :D
Sonuç olarak Polonya Almanyaya çok yakın ve 2. dünya savası ile birçok konuda asimile oldukları için Polonyadaki birçok şey Almanya içinde geçerli olucaktır kanısındayım.Tavsiyem bence git.Yolun açık olsun hocam. :)

en önemlisi dil konusunda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorsan hiç düşünme kardeşim.
daha iyi hayat standartları imkanın olur.

artılarının yanı sıra - eksileri de olacak tabi.
aile vatan özlemi. bi sıkıntın dara düştüğünde el verecek yakınların olmayışı (en azından ilk zamanlarda)

Almanyada sana is ve ev konusunda yardimci olabilecek birileri var galiba.
Eger oyleyse dusunmene bile gerek yok.
Yurtdisinda yasamaktan sikayetci olan kesim ; buraya gelip 25-30 sene gecse bile hala o ulkenin dilini daha konusamayan, bircogunun okuma yazmasi bile cok az olan veya olmayan,calismak yerine cok cocuk yapip devlete sirtini dayamak isteyenler vsss.. bu kriterleri artirabiliriz. Bu tur insanlar avrupada yasamaktan sikayetcidir genellikle.

Giderdim almanya sakin huzurlu güzel bi ülke gurbette olsa orda yaşanır

Korku derken valla işte bilmiyorumki hocam. İçim elvermiyor gitmeye nedense, ülkeyi bırakıp gitmek vs bi garibime geliyo

cekincelerin varsa hic bulasma zaten. oraya alısmak, sıfırdan baslamak sabır ve heyecan ister. sende o heyecan yok anlasılan. bence uzak dur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri