insanoğlunun hayatında bu 3 olay değişmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence konu dışı nın altına "konu dışının da dışı" diye bi klasör açılsın. Böyle bırak güneş sistemini, samanyolu galaksisinin bile dışından geçen konu dışları orada paylaşılsın ve daha önceden de önerediğim gibi ana sayfada mümkünse görüntülenmesin. bu tür konu sı.acak arkadaşların da hem tespit patlamaları içinde kalmasın hem de hem de şu siteden faydalanmak isteyen arkadaşların kafaları ağrımasın.
anlamadım ki mumsema.org da da mı üyelik parayla?

timthumb.php

Hocam doğum tarihin ve ölüm tarihini sen değiştiremezsin ama evleneceğin kişi ne alaka onu anlamadım.

eğer milyarda 1 olasılığa inanıyorsan evliliğin tesadüf olduğuna inanabilirsin hatta 100 milyarda 1 belkide

İlahiyatçıların içinden çıkamadığı konuyu bizim forum çözer birazdan

ytpara felsefe günlerine hoşgeldiniz :D

Neden kandırıldığınızı düşünüyorsunuz hocam ?

Dinlerin hepsinin uydurma masallar(sümerlerdeki yaratılış hikayelerinden ) olduğunu anlayınca oluşan bir farkındalık. Dinlerdeki mantıksız olaylar, cezalar. İslam coğrafyasında doğunca otomatik olarak her birey gibi müslüman olarak hayatımıza devam ediyoruz ama sorgulayınca ve dinler tarihi hakkında bilgi sahibi olunca inancım kalmadı.

Mesela Konuyla ilgili kurandan bir örnek.

Nahl süresi 93. Ayet
Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz.

Dinlerin hepsinin uydurma masallar(sümerlerdeki yaratılış hikayelerinden ) olduğunu anlayınca oluşan bir farkındalık. Dinlerdeki mantıksız olaylar, cezalar. İslam coğrafyasında doğunca otomatik olarak her birey gibi müslüman olarak hayatımıza devam ediyoruz ama sorgulayınca ve dinler tarihi hakkında bilgi sahibi olunca inancım kalmadı.

Nahl süresi 93. Ayet
Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz.

Bunu bir Müslüman'a söylemeniz gerçekten çok saçma. Allah(c.c) zaten Müslüman'ın canı ve malıyla imtihan edileceğini Kur'an'da yazıyor. Bunu biz teist olan müslümanlara değil de, DEİST olan arkadaşlara sorgulatmanız lazım. Müslüman olan için bu dünya zaten cehennemdir. Ayrıca, hiç bir dinin orjinalinde mantıksızlık yoktur. İncil,tevrat hepsi ehli kitaptır fakat İncil havariler tarafından ve kilise çıkarları için değiştiriliyor zaman ile. Yahudiler ise çok ırkçı oldukları için kabul etmiyorlar, oysaki Tevratta bile yazıyor Hz.Muhammed'in nerede nasıl geleceği.

Akşam müsait olduğumda Big Bang ile evrenin yaratılışını, Evrim teorisinin teoriden ibaret olduğunu da anlatayım hocam.

Ve şunu da söyleyeyim unutmadan; Bu yaşamanın sizce de bir amacı yok mu ? "Her şey tesadüfen oldu, evren zaten sonsuzdan beri var, evrende hiç bozulma olmuyor, öyle herkes doğuyor ölüyor ve yok oluyor" bence asıl buna inanmak saçmalık. Yaşamın bir amacı vardır. Şunu da eklemek istiyorum: Din, bilime karşı asla ve asla engel değildir, uzaya roket fırlattınız da baş örtüsüne mi takıldı diye bir söz var. Zaten Allah(c.c) Kur'an'da boş durmayın, çalışın diye onlarca ayette bildiriyor bizlere. Allah boş duranı sevmez.

Ben bir tanrıya inanmak ile hiç bir şey kaybetmem, öldükten sonra hiç olacaksak o zaman beni sorgulayacak bir şey de olmaz. Ama eğer öldükten sonra benim inancıma göre 2. bir hayat varsa o zaman inanmayanların vay haline..

Edit : Allah zaten her insana özgür irade vermiş, herkesin kendi seçimi kimse kimseyi yargılayamaz, seçtiklerinin cezasını veya ödülünü seçen kişi alır sonuçta. Sen birine zarar vermek istiyosun ve veriyorsun bu Allah'ın yazdığı bir şey değildir, senin seçimindir, sen kasıtlı yapmışsındır. Klişe şeyleri yazmak istemiyorum gayet açık bence.

Son düzenleme:

Nahl süresi 93. Ayet

VALLAHA birşeyi çok merak ediyorum sen bu ayete bakarak ne anladın.KURAN dan tek bir Ayeti alarak anlam çıkarmaya çalışma ve insanların aklını karıştırmaya çalışmayın.

92 - Bir ümmet, diğer bir ümmetten (sayıca ve malca) daha çok olduğu için, yeminlerinizi aranızda aldatma vasıtası yaparak, ipliğini sağlamca eğirdikten sonra onu söküp bozmaya çalışan kadın gibi olmayın. ALLAH sizi bununla imtihan eder ve şüphesiz hakkında ihtilaf ettiğiniz şeyleri kıyamet günü size mutlaka açıklayacaktır.

93 - ALLAH dileseydi elbette hepinizi tek bir ümmet yapardı. Fakat ALLAH dilediğini saptırır ve dilediğine de hidayet verir. Şüphesiz ki, (kıyamet gününde) bütün yaptıklarınızdan sorumlu tutulacaksınız.

94 - Yeminlerinizi aranızda aldatma ve fesada vasıta edinmeyin, sonra sağlam basmışken bir ayak kayar da ALLAH yolundan saptığınız için, dünyada kötü azabı tadarsınız. Ahirette de size büyük bir azab olur.

Ayetlere bakarken o Ayetten önceki ve sonraki Ayetleride oku sonra paylaş yoksa farklı anlamlar çıkar ortaya.

Örnegin:

RAHMAN ve RAHİM (olan) ALLAH ın adıyla.

1. Dini yalanlayanı gördün mü?
2. İşte o, yetimi itip kakar;
3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez;
4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
6. Onlar gösteriş yapanlardır,
7.Ve hayra da mâni olurlar.

Sen burda Maun Suresinden sadece 4. Ayeti alırsan çok farklı bir anlam oluşur.

Son düzenleme:

Nahl süresi 93. Ayet

hocam knuyu uzaktan izliyordum fakat su verdigin örnek okadar boski gerçekten belirtmeden geçemedim :)

bende seni baya bi arastırmıs bilgili birisi sanmıstım :)

Benim anlamadığım, elin gavuru dinleri sorguladığında İslam'a yönelip müslüman oluyolar, Bizim insanımız ise dini sorguladığında (ki hem de imanı varken), dinden uzaklaşıp ateist oluyolar. Çok ilginç. Allah yardımcıları olsun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri