Instagram Butiğinde Dolandırılmak

• Kullanıcı cesur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

cesur

Kayıtlı Üye
Merhaba, başımıza 28 Eylül'de bir talihsizlik geldi. Olayı şöyle özetlemek istiyorum. Kız arkadaşım bir instagram butiğinden alışveriş yapıyor. "130-140K'lık bir sayfa, her gün paylaşım yapan ve gönderdiği ürünleri alan kişilerin fotoğraflarını paylaşan bir sayfa bu." 2 elbise sipariş ediyor ve 300 TL bir ücreti var. Kapıda ödeme ptt yolluyorlar ve kutuya bakmadan parası ödeniyor. Kutu açıldığında ise gelen ürün bildiğiniz pazar malı, fotoğraftakiyle gram alakası yok. İletişim kurulacak telefonlarının hiç birine ulaşılamıyor iletişimi sadece whatsapp / DM ile sağladıklarını söylüyorlar. Ayrıca İade yoktur Gönderin değişim yapalım yanlış göndermişiz diyorlar. Ürünü gönderiyoruz ve iletişimi tamamen kopartıyorlar. En son savcılığa şikayet edeceğimizi ve tüketici haklarını içeren bir metin gönderdim, fakat hiç bir şekilde olumlu/olumsuz geri dönüş yok. Profili de engellemediler, mesajı görüp cevap da vermediler. Gönderilen ürünün fotoğrafları, konuşma kayıtları, gelen kargonun yapışkan barkodu hala duruyor. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Nasıl bir yaptırım uygulanabilir? Nasıl bir yol izlenmeli? :confused:

Yargıda şucu yoktur dava düşer sen aynı ürüne 5.kalite fotograftaki gibi değil derdin bende aaa aynı fotograftaki gibi derim. Eger salatalık göndermişlerse durum değişir ama sen elbise diyip elbise geliyorsa birsey yapılmaz. Yargıda boşluk var.

bilgili bir tüketiciye benziyorsunuz. aynen dediğiniz şekilde bütün delil dökümlerini alın dolandırıldığınızı savcılığa bildirin. ayrıca eğer ürünün faturası gelmediyse maliyeye de ihbarda bulunan ben bir ürün aldım ama faturası gelmedi gibilerinden.

........... CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

.... Tarihinde instagram üzerinden ... profil üzerinden ürün sipariş aldım. ürün görseldeki gibi olmadığı için değişim için aldığım butiğe iade gönderdim. ancak yeni ürün gelmediği gibi mesajlarıma da dönüş yapmıyorlar. butik ile yaptığım görüşmeler ve tüm kayıtlar dilekçemin ekindedir. beni dolandıran kişi yada kişilerden şikayetçiyim.

bu şekilde eklemeler yaparak bulunduğunuz yerdeki savcılığa şikayette bulunun.

Yargıda şucu yoktur dava düşer sen aynı ürüne 5.kalite fotograftaki gibi değil derdin bende aaa aynı fotograftaki gibi derim. Eger salatalık göndermişlerse durum değişir ama sen elbise diyip elbise geliyorsa birsey yapılmaz. Yargıda boşluk var.

şimdi kargodan irtibat kurdular, iade için gönderdiğimiz kargo gönderilmemiş şubede kalmış. Sizce ne yapalım, gönderelim mi ürünü geri?

allah bu hırsızlık ve dolandırıcılık yapanları iki cihanda zelil etsin inş. Yargımız öyle bir yargıki, ben araç kiraladım. Firma 2 bin tl provizyon paramı vermiyor herşey faturalı ve ortada ama alamadım paramı geri. Polis bana diyoki bu ülkede hırsızlara kimse dokunmuyor. Salınıp gidiyo adam diyo 5 sene ceza alsa iyi hal indirimi ile cezası 6 aya düşüyo daha öncede yatmamışsa denetimli serbestlikten bırakılıyor diyor. O paranın üstüne su için bu ülkede yalnızca zenginler ve siyasiler için adalet var acı bir şekilde öğrendim bunu.

allah bu hırsızlık ve dolandırıcılık yapanları iki cihanda zelil etsin inş. Yargımız öyle bir yargıki, ben araç kiraladım. Firma 2 bin tl provizyon paramı vermiyor herşey faturalı ve ortada ama alamadım paramı geri. Polis bana diyoki bu ülkede hırsızlara kimse dokunmuyor. Salınıp gidiyo adam diyo 5 sene ceza alsa iyi hal indirimi ile cezası 6 aya düşüyo daha öncede yatmamışsa denetimli serbestlikten bırakılıyor diyor. O paranın üstüne su için bu ülkede yalnızca zenginler ve siyasiler için adalet var acı bir şekilde öğrendim bunu.

Imzaladigin dokumanlari iyi okumadigimizdan iyi arastirmadigimizdan kaybediyoruz.

öyle manav gibi bi dukkandan arac kiralamicaksin sixt gibi sirketler dururken oyle Hayri rental cars, osman oto cars gibi "sirketlerden" arac alirsak olacagi bu.
geçen bi arac kiraladim, arabadan ses geliyo bilyadan, adami arayip soyledim bisey olmaz oyle sürebilirsin dedi, sok oldum, ulan teker yerinden ciksa ölsem kendi suçum olcak kizdim serefsizlik ya resmen. iste sixt gibi yerden degilde haci oto rental gibi yerden alirsak boyle olur :)

Ya kusura bakmayın eleştirmek için yazmıyorum gerçekten üzüldüm lakin instagramdan alışveriş ne ya. Çok sık netten alışveriş yapan biriyim kargocuları usandıracak kadar ama 3 tane firma dışında asla alışveriş yapmam. İade garantisi, para ödeme onay sistemi olmayan hiç bir yerden bugüne kadar alışveriş yapmadım. Onlarcada ürün iade etmişliğim var. Bence böyle instagram falan sakat işler, alem puşt olmuş heryer dolandırıcı kaynıyor. Neyse geçmiş olsun diyelim.

Telefonla arandığı zaman açılmıyor açık adresleri yoksa zaten alışveriş yapmayın :/. Benim instagram sayfamda marka tescil belgem var 1600tl harcamışım bu işe. Bi zahmet bu işi yapacak kişi 1600tl veripte marka tescili alabilir değil mi ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri