INTEL vs Amd Sizce hangi işlemci ?

AnandTech-Unlocked-ExtremeEdition_678x452.png

2H 2014 dediğine göre sonbahar gibi piyasaya sürülür.

zaman boşa gitmesin sağolun

al sana bak der gibi paylaşmısında
yazımı okumamışın yada anlamamışsın
ben amd daha iyi demedim daha mantıklı dedim.
çünkü amd de arkadaşın işini görecektir. ve artan parayla ssd alması ve ekran kartına , rame yatırım yapması daha iyi olacaktır

hocam çok mantıklı bi şekilde sana amd yi aldırcam

şimdi bir elimizde
inten i7 4930 k var.
diğer elimizde ise amd fx 9590 var. ( ben fx8120 kullanıyorum)

şimdi elimizde bir yük olsun ve bu yük 100 kg olsun.

şimdi 2 de oyuncak kamyon seçeneğimiz var elimizde yük taşıması için
1. kamyon 300 kilo yük taşır ve 300 tl olsun
2. kamyon ise 200 kilo yük taşıyarak 150 liraya satılıyor

şimdi burda 1. si daha sağlam bir kamyondur fakat 2.side kötü değildir ve daha hesaplıdır.

1489 tl i7 ye vermek yerine 831 tlye amdyi almak tamamen mantıklı seçenektir. (+ kalan parayla ssd almak ve ekran kartının bütçesini yükseltmek çok çok daha mantıklı olur )

Bir FX 9590 kullanıcısı olarak yorumlamak isterim,

Tamamen yapacağın işlemle alakalı olarak 2 işlemcinin de kendine özgü özellikleri mevcut.
Herşeyden önce piyasada real 8 çekirtek tek işlemci AMD FX....

Fakat cash konusunda intel her zaman 1 adım önde, aynı zamanda hypr teknolojisi inteli alıp ***ürüyor sanallaştırma performansında...

Evinde oyun oynamak için, yt video işlemesi için vs. gibi kulvarlarda kullanacak isen kesinlikle AMD derim, boşu boşuna etiket parası verme...

Fakat sanallaştırma yapacak isen ya da eş zamanlı işlem olayın çok fazla ise paraya kıyıp intel alacaksın.

Umarım yardımcı olmuştur yorumlar!

Bir FX 9590 kullanıcısı olarak yorumlamak isterim,

Tamamen yapacağın işlemle alakalı olarak 2 işlemcinin de kendine özgü özellikleri mevcut.
Herşeyden önce piyasada real 8 çekirtek tek işlemci AMD FX....

Fakat cash konusunda intel her zaman 1 adım önde, aynı zamanda hypr teknolojisi inteli alıp ***ürüyor sanallaştırma performansında...

Evinde oyun oynamak için, yt video işlemesi için vs. gibi kulvarlarda kullanacak isen kesinlikle AMD derim, boşu boşuna etiket parası verme...

Fakat sanallaştırma yapacak isen ya da eş zamanlı işlem olayın çok fazla ise paraya kıyıp intel alacaksın.

Umarım yardımcı olmuştur yorumlar!

özlettin kendini hocam nerelerdesin :)

attığın linkde intel daha ucuz :rolleyes:

arkadaşın almak istediğine göre daha ucuz aynen 4770k benim gözümde eskimeyecek bir işlemci artık kendi işlemcim diyemi bana öyle geliyo testlerine bakarsanız anlarsınız

4770K gayet iyi bir işlemci. Amd mi intel mi denince o bütçeye çıkıyorsam Intel alırım. Bütçeye çıkamıyorsam 8350 güzel bir işlemci.

Kendim i5 4670K kullanıyorum. Ayrıca ssd disk olarak Hyperx 3k 240gb aldım. Video render vb işlemlerde de çok iyi. Özellikle render alırken arkaplanda çalışıyorum yada webde geziniyorum yada video izliyorum vb 0 kasma. Bu açıdan çok memnunum. Amd yi de severim, ekran kartını amd aldım.

Amd işlemci + Msi anakart + corsair kasa + gskil ram + samsung ssd + 700 tl lik bi ekran kartı ve hdmi çıkışlı bi led monitörle mutlu mesud günler :D + Cepte kalan para

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri