Internetten satış hakkında

Price

Kayıtlı Üye
Arkadaslar elimde 4 5 farkli urun var internetten sahibindende falan satmak istiyorum fakat anlamadığım noktalar var 2 den fazla urun satinca vergi memurlari farkediyormus yaziyor. Satis yapanlar nasil yapiyor. Ufak miktarlarda cok farkedilir mi bilemedim.

ticari satış yapmıyorsan 4-5 üründen bişey olacağını sanmam.

Arkadaslar elimde 4 5 farkli urun var internetten sahibindende falan satmak istiyorum fakat anlamadığım noktalar var 2 den fazla urun satinca vergi memurlari farkediyormus yaziyor. Satis yapanlar nasil yapiyor. Ufak miktarlarda cok farkedilir mi bilemedim.

Hocam bildiğim kadarıyla yaptığın işin sürekliliği yoksa vergiye tabi olmazsın. ama Bu yaptığın iş sürekli yapılıyorsa vergiye tabi olursun.

Şöyle bir açıklama var fikirsahibi olman açısından.

Türk Ticaret Kanunlarına göre internetten satış yapmanın, vergi usül kanunları açısından fiziksel bir mağazadan satış yapmaktan farkı bulunmamaktadır. Kanuna göre, satılan şey ne olursa olsun, satıcı ürün satışından düzenli bir gelir elde ediyor ise, bu satışlar için fatura kesmek ve satışlardan elde edilen gelir için de vergi ödemek ile yükümlüdür.

Ülkemizde, Gittigidiyor.com, Sahibinden.com vb. pazar yerleri üzerinden yapılan satışlar (Eticaret) için vergi ödenmeyeceği yönünde genel ve yanlış bir kanı bulunmaktadır. Satış yaptığınız yer ve araçtan bağımsız olmak üzere düzenli ve sürekli bir gelir elde ediyorsanız fatura kesmek ve gelir vergisi ödemek zorunluluğunuz bulunmaktadır.

Sureklilik olursa da bireysel vergi mukellefi olmak gerekiyormuş galiba ne kadar mantıklı arkadaslar ?

sen o elindeki 5 ürünü sat sıkıntı olmaz yurtdışından geldiği zaman 2 den fazlada vergiye takılıyor

aynı üründen 2 den fazla bildiğim kadarıyla elimdeki ürünleri satabilirsem devamını düşünüyordum o yüzden aslında bu sorular ama ufak sermayelerde muhasebeci falan uğraşmak muhasebeciye çalışmak oluyor resmen. ufak çaptaki şeyler takılır mı merak ettiğim noktalardan biri
süreklilik derken ne kadarlık bi süreçten bahsettiğimiz de önemli 1 sene kazanan mı gözlerine çarpıyor vs

Net bir şey yok. 5 ürün sat, 2 ürün sat bir şey olmaz demek de yanlış. Ürün var ürün var :)

Net bir şey yok. 5 ürün sat, 2 ürün sat bir şey olmaz demek de yanlış. Ürün var ürün var :)

Sıkıntısız ürünler üzerinde yoğunlaşıyorum başta ( Garanti vs. derdi olmayan ) maliyet olarak da fazla yüksek olmayan başta sermayeyi artırana kadar farklı kişiler adı altında satış yapmak ne kadar mantıklı yoksa vergi mükellefi olup muhasebeci işi başta maliyetli geliyor

sen sahibindene ilanı ac zaten elden satarsın :P

sen sahibindene ilanı ac zaten elden satarsın :P

işte ben de öyle düşünüyorum oradan satmadım dedikten sonra millet nereden bilecek diye düşünüyorum en fazla yorum almayız da satışı yapalım yeter başlarda sermaye kurana kadar o siteler bilgi veriyormuş gibi bir duyum var ama ne kadar doğru bilmiyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri