arkadaşlar kusura bakmayın ama konu çok karışmış arkadaş bi yöntem paylaşayım demiş ancak bu konuda bilgisi olmayanları farklı şekilde yönlendirmiş.
1. Statik ip hizmeti alıyorsanız ip değiştiremezsiniz. İnternet sağlayınızla iletişime geçip statik ip değişikliği talebinde bulunmanız gerekiyor.
2. Dinamik ip kullanıyorsanızda uydunet hariç internet sağlayıcıları "ip kiralama süresi" kullanmıyor her modemi kapatıp açtığınızda dhcp havuzlarında bulunan boş ip yi vermektedir. Uydunet modemlerinde ise mac adresi değişikliği yaparak yada modem modunu bridge mod ile router mod değişiklikleri yaparak değiştirebilirsiniz. (Not: ben bu işlemlerle uğraşmıyorum.)
Şuan uyguladığım sistemi size anlatayım :
İnternetlerim: Uydunet ve Avea Vınn
Bilgisayarıma Vmware üzerinden ikinci bir windows 7 kurdum.
Kurulan işletim sisteminin network modunu bridge moda alıp sadece ip ve subnetmask tanımlaması yaptım. dns ve gateway belirtmedim. Avea vınnı taktım ve sadece usb aygıtları içerisinden vınnı görmesini sağladım. Belirtilen makineyi run in background ile arkaplanda çalıştırmaya aldım. Uzak Masaüstü ile makineye bağladındım .. şuana kadar yapılan işlemler sonucu sistemde internet yok avea vınn takılı bağlan dediğimde vınn üzerinden dış ip alacak. ve internete çıkacatır. interneti kestiğimde uzak masaüstü bağlantım gitmeyecek çünkü local ağdan bağlıyım.
Burada bazı arkadaşlar neden uzakmasaüstü ile bağlanıyorsun diyebilirler sebebi vmware üzerinden çalışmak yavaş oluyor ve rdp yaptığımda 2 makine arası copy-paste daha kolay direk ctrl+c ctrl+v kullanabiliyorum. Kanal şifrelerimi ordan oraya hızlıca alabiliyorum.
Not: vınn ile bağlatı kesip bağlantı kurmak çok basit hızlıca ip değişikliği oluyor.
Ayrıca bilgisi olmayan arkadaşlara şunu tekrar tekrar üstüne basarak söylüyorum. local ip (yerel ip) değişikliğiniz hiç önemli değil, önemli olan dış ip WAN IP dir. bilginiz olsun...