İp Değiştirme | Statik & Ağ İp | Kesin Yöntem

uydunette olur mu bu ? [MENTION=26073]Blackheart[/MENTION]

modem markası kullandığınız işletim sistemi nedir?
Anlatım Netmaster Modem için

Default olarak 192.168.0.1 gelir.
Değiştirmek istediğinizde de hata alıp değiştirmeye izin vermez.

Örnek olarak Uydunet modeminizin ip adresini 192.168.2.1 olarak değiştirmek istiyorsunuz;

1- Kablosuz bölümüne geliyorsunuz.
2- Misafir ağı seçiyorsunuz.
3- Üst tarafta bulunan bölümden ip aralığını 192.168.1xxxxx ile başlayan bölüme getiriyorsunuz.
4- Sağ tarafta ki panelde ip sıralaması değişecek.
Orayı da 192.168.xxx ile başlayan yerleri 192.168.2.10, 192.168.2.99 şeklinde değiştiriyorsunuz.
5- Ondan sonra tekrar TEMEL bölümüne gelip ip adresinizi 192.168.2.1 çeviriyorsunuz. Değişikliğin olduğunu göreceksiniz.

modem markası kullandığınız işletim sistemi nedir?
Anlatım Netmaster Modem için

Default olarak 192.168.0.1 gelir.
Değiştirmek istediğinizde de hata alıp değiştirmeye izin vermez.

Örnek olarak Uydunet modeminizin ip adresini 192.168.2.1 olarak değiştirmek istiyorsunuz;

1- Kablosuz bölümüne geliyorsunuz.
2- Misafir ağı seçiyorsunuz.
3- Üst tarafta bulunan bölümden ip aralığını 192.168.1xxxxx ile başlayan bölüme getiriyorsunuz.
4- Sağ tarafta ki panelde ip sıralaması değişecek.
Orayı da 192.168.xxx ile başlayan yerleri 192.168.2.10, 192.168.2.99 şeklinde değiştiriyorsunuz.
5- Ondan sonra tekrar TEMEL bölümüne gelip ip adresinizi 192.168.2.1 çeviriyorsunuz. Değişikliğin olduğunu göreceksiniz.

Güzel yöntem, teşekkürler =)

Bende kablonet kullanıyorum. Sırf ip değiştirilebilmek için vodafone net'e başvurdum. Bi kaç gün içinde kurtulucam şu sıkıntıdan inşallah.

uydunet veya kablonet abonesi iseniz ve router kullanıyorsanız ip değiştirme yöntemi:

router arayüzünden mac clone gelin.Buradaki mac adresini rastgele 00:13:e5:vs diyerek değiştirin.1 dk kadar bekleyip internete bağlanın.ip değişmiş olacak.

NOT: restore factory e tıkladığınızda cihaz gerçek mac adresine döner

1. mesajda anlatılanlar LAN IP için geçerli
Elimizdeki Adsl Vdsl cihazlarla WAN IP bu şekilde değiştirilemez.
Değişikliğin olup olmadığını aşağıda verdiğim adresten kontrol edebilirsiniz.

Detecting your location...

uydunet veya kablonet abonesi iseniz ve router kullanıyorsanız ip değiştirme yöntemi:

router arayüzünden mac clone gelin.Buradaki mac adresini rastgele 00:13:e5:vs diyerek değiştirin.1 dk kadar bekleyip internete bağlanın.ip değişmiş olacak.

NOT: restore factory e tıkladığınızda cihaz gerçek mac adresine döner

Hocam bu dediğiniz yerleri hiç göremiyorum. Bi yardımcı olsanız ?
7693048436.png

faydalı olabilecek bir konu fakat dikkat etmeniz gereken 192.168.1.xxx kısmında siz ağ içerisinde kaçıncı yerel ip'yi kullanıyorsunuz ipconfig/relase ile bu kısmı değiştirmiş olursunuz. en sağlıklısı modem resetleme üzerine olur

arkadaşlar kusura bakmayın ama konu çok karışmış arkadaş bi yöntem paylaşayım demiş ancak bu konuda bilgisi olmayanları farklı şekilde yönlendirmiş.

1. Statik ip hizmeti alıyorsanız ip değiştiremezsiniz. İnternet sağlayınızla iletişime geçip statik ip değişikliği talebinde bulunmanız gerekiyor.

2. Dinamik ip kullanıyorsanızda uydunet hariç internet sağlayıcıları "ip kiralama süresi" kullanmıyor her modemi kapatıp açtığınızda dhcp havuzlarında bulunan boş ip yi vermektedir. Uydunet modemlerinde ise mac adresi değişikliği yaparak yada modem modunu bridge mod ile router mod değişiklikleri yaparak değiştirebilirsiniz. (Not: ben bu işlemlerle uğraşmıyorum.)

Şuan uyguladığım sistemi size anlatayım :

İnternetlerim: Uydunet ve Avea Vınn

Bilgisayarıma Vmware üzerinden ikinci bir windows 7 kurdum.
Kurulan işletim sisteminin network modunu bridge moda alıp sadece ip ve subnetmask tanımlaması yaptım. dns ve gateway belirtmedim. Avea vınnı taktım ve sadece usb aygıtları içerisinden vınnı görmesini sağladım. Belirtilen makineyi run in background ile arkaplanda çalıştırmaya aldım. Uzak Masaüstü ile makineye bağladındım .. şuana kadar yapılan işlemler sonucu sistemde internet yok avea vınn takılı bağlan dediğimde vınn üzerinden dış ip alacak. ve internete çıkacatır. interneti kestiğimde uzak masaüstü bağlantım gitmeyecek çünkü local ağdan bağlıyım.

Burada bazı arkadaşlar neden uzakmasaüstü ile bağlanıyorsun diyebilirler sebebi vmware üzerinden çalışmak yavaş oluyor ve rdp yaptığımda 2 makine arası copy-paste daha kolay direk ctrl+c ctrl+v kullanabiliyorum. Kanal şifrelerimi ordan oraya hızlıca alabiliyorum.

Not: vınn ile bağlatı kesip bağlantı kurmak çok basit hızlıca ip değişikliği oluyor.

Ayrıca bilgisi olmayan arkadaşlara şunu tekrar tekrar üstüne basarak söylüyorum. local ip (yerel ip) değişikliğiniz hiç önemli değil, önemli olan dış ip WAN IP dir. bilginiz olsun...

arkadaşlar kusura bakmayın ama konu çok karışmış arkadaş bi yöntem paylaşayım demiş ancak bu konuda bilgisi olmayanları farklı şekilde yönlendirmiş.

1. Statik ip hizmeti alıyorsanız ip değiştiremezsiniz. İnternet sağlayınızla iletişime geçip statik ip değişikliği talebinde bulunmanız gerekiyor.

2. Dinamik ip kullanıyorsanızda uydunet hariç internet sağlayıcıları "ip kiralama süresi" kullanmıyor her modemi kapatıp açtığınızda dhcp havuzlarında bulunan boş ip yi vermektedir. Uydunet modemlerinde ise mac adresi değişikliği yaparak yada modem modunu bridge mod ile router mod değişiklikleri yaparak değiştirebilirsiniz. (Not: ben bu işlemlerle uğraşmıyorum.)

Kurulan işletim sisteminin network modunu bridge moda alıp sadece ip ve subnetmask tanımlaması yaptım. dns ve gateway belirtmedim. Avea vınnı taktım ve sadece usb aygıtları içerisinden vınnı görmesini sağladım. Belirtilen makineyi run in background ile arkaplanda çalıştırmaya aldım. Uzak Masaüstü ile makineye bağladındım .. şuana kadar yapılan işlemler sonucu sistemde internet yok avea vınn takılı bağlan dediğimde vınn üzerinden dış ip alacak. ve internete çıkacatır. interneti kestiğimde uzak masaüstü bağlantım gitmeyecek çünkü local ağdan bağlıyım.

Burada bazı arkadaşlar neden uzakmasaüstü ile bağlanıyorsun diyebilirler sebebi vmware üzerinden çalışmak yavaş oluyor ve rdp yaptığımda 2 makine arası copy-paste daha kolay direk ctrl+c ctrl+v kullanabiliyorum. Kanal şifrelerimi ordan oraya hızlıca alabiliyorum.

Not: vınn ile bağlatı kesip bağlantı kurmak çok basit hızlıca ip değişikliği oluyor.

Ayrıca bilgisi olmayan arkadaşlara şunu tekrar tekrar üstüne basarak söylüyorum. local ip (yerel ip) değişikliğiniz hiç önemli değil, önemli olan dış ip WAN IP dir. bilginiz olsun...
Yararlı bilgi için teşekkürler.Huawei modem icin nasil uzak masaüstü kurabilirim hocam bilginiz varmidir

Yararlı bilgi için teşekkürler.Huawei modem icin nasil uzak masaüstü kurabilirim hocam bilginiz varmidir

mantık aynı modemin markası önemsiz, önemli olan sanal makineyi kurduktan sonra dns ve gateway belirtmemektir. eğerki onları belirtirsek internete çıkar bizim burada amacımız localden internete çıkmasını engellemektir.

Localden uzakmasaüstü ile bağlanmak uzak masaüstü yaptığımız makinedede vınn ile internete çıkmaktır.

Bende yeni bir tane vinn aldim sifre degistirme icin 1 kac tane sorum var cevap verebilirminiz.
* Baglantiyi ac kapa yapinca ip degisiyor onda sikinti yok ama su sekil degisiyor xx.xx.aa.bb sadece son iki hane degisiyor buda bana pek guvenilir gelmiyor.
* Modem baglantiyi kesip 3 g den baglaninca xx.xx.aa.bb internet yapinca yy.yy.aa.bb seklinde oluyor
Sizce nasil birsey yapsam ip yi komple degistiririm?

Tapatalk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri