Öncelikle ben teknoloji hastasıyım. Iphone 4'den 5'e geçtiğimde sanki çağ atladığımı düşünmüştüm. iphone 5'den de iphone 6'ya geçtiğimde bir devrim olduğunu düşünüyorum. Herşeyden öncelikle + ları bence şunlar.
1) Telefonu kullanırken aslında hiç donmuyor gibi gelebilir(4 ve 5 serisi). Ama 6 kullanmaya başlayınca 4 ve 5 gerçekten dona dona işlem yaptığını sonradan anlıyorsunuz. Performans %100 daha iyi.
2) Hafiflik ve görüntü büyüklüğü. 1 gün iphone 6 kullanın. Sonraki gün yıllarca kullandığınız iphone 5 e geri dönün. İnanın iphone 5 i hiç kullanmak istemeyeceksiniz.
3) Şarjım önceden 20 saat gitmiyordu, şimdi şarjım 36 saate yakın bir zaman gidiyor.(Tek baktığım forumu ve videoyap yönetici desteğini takip etmek).
Iphone 6 yı kendim. Iphone 6 Plus ı eşim kullanıyor. Eşimin telefonundan hakikaten birşey izlemek gayet güzel ve zevkli. Fakat ben bir iş adamıyım, etrafımdakilerle birlikte otururken öyle kocaman ekranlı bir telefonu masaya koyamam. Şahsen görgüsüz veya oyun canavarı demekki büyük ekran kullanıyor imajı oluşturuyor. Ben daha çevremde kariyeri zirvede bir kişide 6 Plus görmedim. Eğer bir üniversite okuyor veya daha küçükseniz daha kariyer başlamamış, dış görünüşün öneminin olmadığı bir zamandır. Bu nedenle iphone 6 plus almanız uygun olabilir. Fakat bir çalışma hayatı sizin için başlamışsa şahsen 6 plus almayın. Benim fikrim kişinin hakkındaki düşünceleri geriletiyor.
Not: Bu kişinin işiylede alakalıdır. Mesala bir online ticaret hakkında firmada çalışıyorsa kişi tabiki iphone 6 plus kullanması normal. İşiyle alakasız telefon kullanılıyorsa iphone 6 öneririm.