Emlak işi kolay değil arkadaşlar ve öyle 1 masa 1 sandalye ile olsaydı herkes açardı. Şimdi ki yasalarda expertiz mi ne diyorlar, emlağa değer biçmen gerekiyor vb. emlakçılık yapmak için bile belge alınması gerekiyor. Son çıkan yasalarda bu şekilde diye biliyorum.
Bir de korsan karaborsa artık adı ne diyorsak

çalışan o kadar çok insan varki. Adamın ofisi yok ama gelip siyah beyaz 50-70 e baskı alıp 5-10 tane eve astığını bilirim. Bu adamlar kazanıyor üstelik.
En büyük işi ise daire satışından gerçekleştiriyorsun. Tabi bu daha zor ama neden olmasın. 1 daire satsan 200 tl ye %3 komisyon oluyor genelde. Onuda geçtim misal bazı müşteriler diyor ki kardeşim darie 200 bin tl bana 200 bin ver kaça satarsan sat. Adam bi satıyor 230 a 240 a ne tutturursa. Yani aslında piyasa bu şekilde.
Fakat işçisin arkadaş sen paran olsa zaten dükkanı açardın ve patrona da gerek kalmazdı. Sonra sen bi eleman alırdın ve elemana %50 benim %50 si senin her kiraladığın ev için derdin. O zaman anlardın patron neden %50 istiyor. İşçi de kendine göre haklı ama burada bir işçi olarak kiralama başı yerine belli bir maaş artı prim olarak çalışmak daha mantıklı.
Boş yere kendini orada harcatma kardeşim sabit bir maaşın yoksa o iş dil işi yani dilin dönecek laf yapacak ikna kabiliyetin olucak. Bunlarda zamanla deneyim kazanarak olur ama burada adamın aradığı bence dışarıdayken dükkan boş kalmasın istiyor sanırım.
Benim çalıştığım copy centerın bir bölümünü bir emlakçıya vermiştik. 1 eleman duruyordu sabahtan akşama kadar laptop başında film izliyor sigara içiyor öyle takılıyordu. 1 ay sonra çıkıp gittiler çocukta parasını alamadı halen. Yani göründüğü gibi kolay değil. Sigortanı + sabit ücretini yanına satış başı pirimini verirse git yoksa boşver kardeşim dersine okuluna bak arada youtube bak gitsin.