İşte Türkiye'nin yerli otomobili ilk görüntüsü

Şu karşı olanları hiç ama hiç anlamıyorum. Nasıl bir kafaya sahip olabilirsin ki ülkende üretilecek ve patenti bize ait olacak bir ürüne karşı olabilirsin. Yüzde 100'ü yerli olmasın da yüzde 10'u bizim olsun. Ne zararın var. Ne kaybedersin. Niye karşı çıkarsın. De ki güzel bir başlangıç. ilerde çizimide Türkler yapmalı de. De ki ikinci üçüncü arabalarda üretim payında yerlilik oranı daha da artmalı de. Eleştiri bu şekilde olur. Çizimi italyan at çöpe, çinden kopya at çöpe. Yok vestel telefonun parçalarını dışarıdan getiriyor da burada birleştiriyor. Sen bilmiyomusun? bu vestelin dışarıdan getirip burada monte edip sattığı telefonların bile bu ülke ekonomisine yüzde yüz yabancı olan iphonedan samsungdan daha faydalı olduğunu. Sanki 10 tane yüzde yüz yerli arabamız var da bu yerli değil at çöpe kafasındasınız. Yok kardeşim, üretmeyeceksin araba falan. 30 40 yıl sonra bakacaksın yine sokaklar bmwlerle renaultlarla, skodalarla dolu. Türk malı diye yudumlarsın efes biranı kafan hafif zoomlayınca araba bile üretemiyoruz nasıl ülkeyiz dersin ve ülken adına üzülerek vatandaşlık görevini yerine getirmiş olursun.

Son düzenleme:
2022 ye mesajimdir...
Bu otomobil seri uretime gecsin , bu hukumete tesekkurlerimi eksik etmiyecegim , guzel bi proje , ama ben ne olacagini biliyorum , fadil 2 den otesine gitmeyecek....

2 sene once saab dan aldiklari araba gibi....

---------- Spam Engelliyici 06:40 ---------- Önceki Mesaj 04:51 ----------

Bu 2 sene once tanitilan araca ne oldu bu arada ? saab a 100 Milyon dolar odemislerdi secimden once , hani fabrikasi kurulacakti , var mi bi haberi olan?

Bu mesaja da cevap bekliyorum , siz kendini vatansever , bizi vatan haini ilan eden arkadaslardan...

Siyasetin nasıl işlediğine dair temel bilgilerin yer aldığı Siyaset Bilgiler dersini alıyorum bu sene. Fena halde, her şeyin tekrar ettiğini görüyorum. Bu eğitimi alan siyasiler de durur mu :D Halka vermek lazım toptan bu tür eğitimleri.

cidden arkadaşlar sorumu yanlış anlamayın ama bunu nerde hangi fabrikadar üretecekler ?

Her şeye karşı olan adam :p

Bu memlekette hiç mi güzel bir şey yapılmıyor, şunu destekliyorum köstek olmuyorum dediğin bir şey var mı? Var de de beni şaşırt :cool: .... 3-5 kuruş vergi vermen dışında ülkene, şehrine ne gibi faydalı işler yaptın veya yapıyor musun merak ediyorum?

Senin 2 kuruş vergi dediğin şeyle, kimler nasıl besleniyor internette videoları var bakar görürsün.
Suri'li din kardeşlerimize 40 MİLYAR dolar harcandı.
( Tl değil dolar )
Evet evet bu ülkede verilen her vergi zaten vatandaşa hizmet olarak geri dönüyor.
:D

Ben tarihe not düştüm 2022'de herkesi yerli araç konusuna bekliyorum.
:cool:

Senin 2 kuruş vergi dediğin şeyle, kimler nasıl besleniyor internette videoları var bakar görürsün.
Suri'li din kardeşlerimize 40 MİLYAR dolar harcandı.
( Tl değil dolar )
Evet evet bu ülkede verilen her vergi zaten vatandaşa hizmet olarak geri dönüyor.
:D

Ben tarihe not düştüm 2022'de herkesi yerli araç konusuna bekliyorum.
:cool:

Soruma hala yanıt alamadım, gözünü körelttiğin kadar okuduğunu anlayamama problemin de var sanırım. Boşsun, yorumlarını kaliye almayacağım...

Her şeye karşı olan adam :p

Bu memlekette hiç mi güzel bir şey yapılmıyor, şunu destekliyorum köstek olmuyorum dediğin bir şey var mı? Var de de beni şaşırt :cool: .... 3-5 kuruş vergi vermen dışında ülkene, şehrine ne gibi faydalı işler yaptın veya yapıyor musun merak ediyorum?

Soruma hala yanıt alamadım, gözünü körelttiğin kadar okuduğunu anlayamama problemin de var sanırım. Boşsun, yorumlarını kaliye almayacağım...

Vergi demişsin bende nereye gittiğini yazdım vergilerin.

Diğer soru şu alttaki mi?
Sorun neydi?
Memlekette güzel şey olmuyor mu diyemi sordun?

Memlekette hergün KADIN cinayeti oluyor, YARGITAY ceza alan İNSANLARIN cezalarını indiriyor.
Bu basit örnekle bile memleketin hergün daha da iyiye gittiğini kanıtlarım.
Evet memlekette güzel şeyler oluyor, hergün cinayet, tecavüz, kavga, dövüş.

Muhalif olmak için muhalif olan arkadaşlar insanları muhalefetten soğuttuklarının farkında olsalardı keşke. Ben çok beğendim. Pininfarina konsept aracının birebir aynısı değil ve güzelleştirilmiş bana sorarsanız şuan piyasadaki çoğu araçtan güzel. Ben yapılacağına ve 2022 en geç 2023 yılında piyasaya sürüleceğini düşünüyorum.

Her şey çok güzel görünüyor ama içimden kötü bir his yapamayacakmışız gibi görünüyor. Özellikle bataryayı kendimiz üretme konusunda fabrika açılacağı söyleniyor ama yapabilir miyiz bilmiyorum.

İtalyanlar diyenler 20:12 ile 21:02 arasını izleyebilir ya da he tasarımı italyanların yok çakma yok 2017 de tanıtılmış vs vs diye çamur atmak isteyenler de lütfen 2:59 ile 4:20 arasını izleyebilirsiniz :)

Zamanı olanlar için yararlı video :)

https://www.youtube.com/watch?v=SKP92Jtr3cQ

https://twitter.com/mrsoydan00/status/1210900084310892544

Daha geçenlerde forumda barış özcan fetöcü mü konusu açılmıştı şimdi bu videodan dolayı destekleyecekler sanırım kendisini, ah çıkar ve menfaatler:)

Son düzenleme:
Böyle anlaşılıyor ki, bu forumdaki bir çok kişi istemiyor :D. Doğru bir şekilde araştırıp farklı kaynakları bir araya getirerek bir araştırma yaptıktan sonra yorum yapsa insanlar çok daha iyi olurdu. Ülkemiz bir şey üretmesin mi, bir şeye adım atmasın mı?. Bir yerden başlamak gerek bunun için geç kalınmış değil. Hayırlı olsun İnşallah ülkemize fayda sağlar diyin geçin. Sürekli ne olursa terslemenin bir anlamı yok. İnşallah forumdaki herkesin bir tane Türk Malı Arabası olur. :)
Ayrıca bu adam hükumet yanlısı değil objektif biri dinleyin yorum gibi yorum yapıyor. ; https://www.youtube.com/watch?v=XyLO7Y4FWTc

Son düzenleme:
Eger bu fabrika acilir ve vaat edilenler gerceklesirse tam destek veririz , ama sizin anlamadiginiz bu hukumet fabrika kapatmaktan baska birsey yapmiyor , seker fabrikalari kapatildi mi? evet , kagit fabrikalari kapatildi mi? evet , siz halen fabrika kuracagini saniyorsunuz , biraz gercekci olun .....

Burada spamdan sonra, trol kategorisi mi açıldı!?
Oradan kazançmı başladı? onu anlayamadım?
İnsanlar; düşüncelerini, hakaret küfür VS yapmadan dile getirince neden vatan haini damgası yiyor?
Hele ki ; şu sözlere bitiyorum.Ben, a partisini hiç sevmem, hep onlara muhaliftim ama....
Arkadaş, dünü ne çabuk unutan bir milletiz, yerli olan uçak üretiminden, yerli olan arabaya gelen kadar, yerli olan samanı üretelim boş verin siz bunları...

Son düzenleme:
Burada spamdan sonra, trol kategorisi mi açıldı!?
Oradan kazançmı başladı? onu anlayamadım?
İnsanlar; düşüncelerini, hakaret küfür VS yapmadan dile getirince neden vatan haini damgası yiyor?
Hele ki ; şu sözlere bitiyorum.Ben, a partisini hiç sevmem, hep onlara muhaliftim ama....
Arkadaş, dünü ne çabuk unutan bir milletiz, yerli olan uçak üretiminden, yerli olan arabaya gelen kadar, yerli olan samanı üretelim boş verin siz bunları...

" samanı üretelim boş verin siz bunları " diyen zihniyet ile biz uçak yapmaktan ne anlarız biz otomobil yapmaktan ne anlarız diyerek kapatılan fabrikalar ile Biz senelerdir içecek bira bulamıyoruz. İki bira fabrikası kurmak bunların aklına gelmez. Tutturmuşlar otomobil yapmaya karar vermişler... diyenler aynı zihniyete sahipdir net :)

Aslın da buraya makaleleri paylacaktım ama kasıtlı olarak paylaşmıyorum saman ve buğday ithal mevzusunu açıp biraz araştırınız lütfen ondan sonra yorum atınız. İnsanlar düşüncelerini belli etmiyor insanlar kasıtlı olarak karalama çamur atma çabasın da araştırma'dan yok italya da üretilmiş çizimini italyanlar yapmış demek karalamadır fabrika konusun da resmi gazede yayınlananları okumadan yapılacak yatırımları incelemeden yerlimi değil mi araştırmadan yorum atmak düşünce belirtme değil karalama kötüleme çabasıdır.

Geçen denize piri reis deniz altısı indirildi ama neyse saman üretemiyoruz biz :D Biri çıkar önce saman üretelim ne arabası der diğeri çıkar 21. yy'dayız ne arabası uçan araba yapalım der diğeri çıkar biz anca 3. dünya ülkeleri ile yarışırız bu elektrikli araba ile avrupa ile yarışamayız ne gerek var der :D Ne yazık ki bir eşek heykeli kadar değer görmüyor bu yapılan icraatlar bazı insanların gözünde :(

Ya insanlar düşünmeyi bilmiyor , yada herkes menfaatine göre konuşuyor.
insanlara ; size defalarca kez yalan söyleyen birine inanırmısınız diye sorsak herkes inanmam der ama duruma bakınca herkes inanmaya devam ediyor , komedi valla :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri