İşten Ayrılma İhbar Süresi/Cezası

• Kullanıcı 0zkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

0zkan

Platin Üye
Arkadaşlar 1 Yıldır Fotokopi makinaları ve Bilgisayarlar ile alakalı bir anonim şirkette teknik servis olarak çalışıyorum . 1 ay önce falan bi fabrikanın bilgi işlem birimi için iş başvurusunda bulundum ve dün aradılar görüşmek istediklerini söylediler . Eğerki görüşeceğim yerle herşey olumlu giderse ben hemen çalıştığım yerden ayrılıp oraya geçmek istiyorum , patronum gıcık bir adamdır kesin hukuksal boyuta taşır . İçerde alamadığım 4 bin liraya kadar maaşım duruyor yani ödemediği aylar olmuştu bunu kanıtlayadabilirim çok rahat bir şekilde . Böyle bir durumda bana karşı ihbar süresini kullanmakta diretmek isterse yani 4 hafta daha çalışmamı isterse ben kabul etmezsem tazminat ödeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

Maaşını alamadığını belgelediğinde haklı fesih hakkın var yani maaş ödenmediği için bir halt yiyemez. Sgk'ya gidip iyice öğren ayrıntılarını.

iş yerınden ayrılmadan 2 hafta once cıkısınızı vermenız lazım normalde

aynı durumda sayılırız. ama ben ihbar süresi vererek ayrıldım, sorununa gelecek olursak

Devlet diyor ki ; işveren ile işçi arasında bir sözleşme varsa ve bu sözleşmede maaşın her ayın x gününde yatacağını karşılıklı olarak işçi ve işveren arasında iş akdi olarak imza altına alınmışsa, buna istinaden işveren iş akdinde belirtilen süreyi 1 defaya mahsus geçerli mazeret nedeniyle en fazla 20 gün geciktirebilir. bunun dışında yaşanan gecikmeler keyfi olarak değerlendirilebileceğinden.

işci geciken maaş ödemesi sebebiyle iş akdini geçerli mazeretleri oluştuğu için tek taraflı olarak fesih edebilir. iş akdini yerine getirmeyebilir( işci iş yerine gider ama iş yükümlüğünü gerçekleştirmez. grev sayılmıyor). Ayrıca işveren işcinin yerine başka işci alamaz.

işci noter vasıtasıyla işverenine bildirimde bulunarak iş akdini tek taraflı olarak geçerli sebepleriyle birlikte sonlandırabilir.

ekleme : işveren maaş ödemelerini banka hesabınıza yapıyorsa gerekli hesap dökümleriyle birlikte önce en yakın sgk müdürlüğüne daha sonra yukarıda ki şartlar gerçeklemişse noterden gerekli ihtarı çekebilirsiniz

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri