İstiklal Marşı Hatalı mı?

• Kullanıcı OnurGüler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OnurGüler

Kayıtlı Üye
Daha önceleride bazı sanatçılar tarafından dile getirilen ve 2 gündür Cumhurbaşkanının gündeme taşıdığı İstiklal marşımızın bestesini incelediğim bir video çektim. Tarafsızca izlemenizi öneririm. iyi seyirler

https://www.youtube.com/watch?v=f1VqCNLkPMo

Daha önceleride bazı sanatçılar tarafından dile getirilen ve 2 gündür Cumhurbaşkanının gündeme taşıdığı İstiklal marşımızın bestesini incelediğim bir video çektim. Tarafsızca izlemenizi öneririm. iyi seyirler

https://www.youtube.com/watch?v=f1VqCNLkPMo

başlığı değiştirmeniz mümkün mü ?

EDİT : Siyaset yapmaya kalkacak arkadaşlara 10 ar gün hediye edeceğim lütfen yorum yaparken dikkatli olun :)

Son düzenleme:

EDİT : Siyaset yapmaya kalkacak arkadaşlara 10 ar gün hediye edeceğim lütfen yorum yaparken dikkatli olun :)

istiklal marşı bestesi hatalı mı yapabilirim ama düzenle dediğimde başlığa müdahale edemiyorum

bu siyasete açık birşey.

fikrimi söyleyeyim müzik yanlışta olsa bu kabul görülmüş ve herkesin ruhuna işlemiş değiştirilmesi kesinlikle hatalı.
gelelim değiştirilme sebebine bugün müziğini değiştirten yarın derki sözlerinide değiştirelim sonra gelir yeni marş yazalım der.

KESİNLİKLE DOKUNULMAMALI.

bu siyasete açık birşey.

fikrimi söyleyeyim müzik yanlışta olsa bu kabul görülmüş ve herkesin ruhuna işlemiş değiştirilmesi kesinlikle hatalı.
gelelim değiştirilme sebebine bugün müziğini değiştirten yarın derki sözlerinide değiştirelim sonra gelir yeni marş yazalım der.

yalnız müziği zaten değiştirilmiş, fakat sözleri değişime uğramamış uğrayamaz. ben de değiştirilmemesi düşüncesindeyim fakat bu mantıkla değil.
ilk beste:
https://www.youtube.com/watch?v=WPRPaD8Wo6s

bu siyasete açık birşey.

Sayın mod arkadaşım sence de yeterince siyasete çekmemiş mi arkadaş? 10 günü hak etmedi mi? konu bu mu? Report ettim mesajı.

Çok saçma açıklama İstiklal marşı hatalımı ? ne yani Türkiye devletini kuranlar, onca savaşan millet öyle böyle (siyasi tartışmaya girmek istemiyorum) koca devlet kurmuşlar, koca ülkeyi uluslararası anlaşmalarla dünyaya benimsetmişler. ama istiklal marşını hatalı yapmışlar. o hatayıda bizler 2018 de fark ettik be düzeltme gayretine giricez :D ya bırakın saçma sapan şeyleri. Bedava vatan topra bulmuşuzda, onca yapılacak iş, güç varken, istiklal marşı bestesi ile uğraşıyoruz. Bu kadar saçmalık ve saşma sapan bir gündem olamaz. Allah akıl fikir versin.

Arkadaşlar az araştırıp öyle yorum yapınız veya konuyu açınız. İlk bestecisi Ali Rıfat Çağatay'dır. Son bestecisi Osman Zeki Üngör'dür. Ayrıca bu karar TBMM tarafından alınmıştır.

Yanlış başlık istiklal marşının bestesi hatalıysa hatalıdır istiklal marşıyla alakalı bir durum değil.

helal sana plaket için adresini bekliyorum özelden.

benim yazıdan siyaset çıkardın ya helal sana ;)

Evet söylemek istediğini anlayacak kadar zekiyim merak etme. gerekeni mod arkadaşlar yapacaktır kime laf attığın ne demek istediğin gayet belli.

işleri güçleri gündemi değiştirmek

Ülkedeki tek problem istiklal marşının bestesi ise evet zaman içerisinde değişime uğramış ve bu değişimin doğru yada yanlış oluşunu değerlendirebilecek müzik bilgisine sahip değilim.

Fakat yinede fikrim, mevcut halinin daha ilham verici ve ayağa kaldırıcı olduğu yönünde... Farklı görüşlere de tabiki saygı duyarım...

Fakat postun en başında da dediğim gibi, ülkedeki tek sorunumuz şuan bu değil hatta genel portreye bakıldığında bu sorun bile değil sadece gündemi doldurmak için yapılan hamleler...

Asıl mevzu, istiklal marşının bestesinin durumunu tartışmaktan ziyade Mehmet Akif in yazdığı satırları okuyup, anlayıp, benimseyip üzerinde yaşadığımız bu toprakların hangi badireler atlattığını ve hangi şartlarda ne bedeller ödenerek vatan toprağı olduğunu anlayabilmekte...

Bunu yapamadıktan sonra istersen roman havası gibi oku istersen türk sanat musukisi ne farkeder...

Evet söylemek istediğini anlayacak kadar zekiyim merak etme. gerekeni mod arkadaşlar yapacaktır kime laf attığın ne demek istediğin gayet belli.

Adam fikrini söylemiş hocam bunu nasıl siyasete çekiyorsunuz. Aynen bende katılıyorum. Hayır yani ne şahıs ismi var ne hükümet ismi var ne de parti ismi var ne de birine kastetme var. Sonuçta hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve milli marşımız hakkında yorum yapabiliriz. Kendi fikrini söylemiş. Bizler ülkenin gelecek insanları olarak kendi marşımız için yorum yapıyorsak bu siyaset mi? Bende sizin neyi savunduğunuzu anladım size şimdi siyaset mi yapıyorsunuz demeliyim? Daha yorum yapmayacağım. İlgili arkadaşlar ne yapacağını bilir zaten.

Adam fikrini söylemiş hocam bunu nasıl siyasete çekiyorsunuz. Aynen bende katılıyorum. Hayır yani ne şahıs ismi var ne hükümet ismi var ne de parti ismi var ne de birine kastetme var. Sonuçta hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve milli marşımız hakkında yorum yapabiliriz. Kendi fikrini söylemiş. Bizler ülkenin gelecek insanları olarak kendi marşımız için yorum yapıyorsak bu siyaset mi? Bende sizin neyi savunduğunuzu anladım size şimdi siyaset mi yapıyorsunuz demeliyim? Daha yorum yapmayacağım. İlgili arkadaşlar ne yapacağını bilir zaten.

5 kere yazdım sildim yazdım sildim. yani o arkadaş için söylenecek çok şey varda boşver ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri