İyi bir insan olmaktan yada vicdanının iyi olmasından rahatsız olan var mı ?

EaglePaw

Kayıtlı Üye
İyi bir insan olmaktan yada vicdanının iyi olmasından rahatsız olan var mı acaba merak ediyorum . Başına gelen tatsız olaylardan ağzı yanan var mı yada canı sıkılan ? Bazen diyorum kendime niye iyi bir insanım ben yada niye vicdanım bu kadar ön planda ....

Doğru yoldasın kardeşim, ben de iyi niyetimden milyon tane şey kaybettim, çok üzüldüm, değer verdiklerimin sırtımdan vuruşunu izledim ama yine de sitem etmedim. En azından herkesin gerçek yüzünü görebiliyorsun.. Çok zor bir zamandayız, kimseye güvenemiyorum

Doğru yoldasın kardeşim, ben de iyi niyetimden milyon tane şey kaybettim, çok üzüldüm, değer verdiklerimin sırtımdan vuruşunu izledim ama yine de sitem etmedim. En azından herkesin gerçek yüzünü görebiliyorsun.. Çok zor bir zamandayız, kimseye güvenemiyorum

dediklerine katılıyorum hocam

Vicdanlı ve iyi bir insan olunmalı ama kötülüğe ve haksızlığa karşı da gereken düşünmeden yapılmalıdır. Yoksa devamı gelir :)

Ne geldiyse başıma hep iyi niyetten geldi pişmanmıyım ? Hayır, yenilen pehlivan güreşe doymazmış iyi niyete devam :D

+1 katılıyorum...

Pişman olsam bile genlerde olan birşey olduğu için engel olamıyorum ve uzun süre sonra olsa da benim yaptığım iyilik bana bir şekilde dönüyor ve ben iyiki yapmışım diyorum.

İyi insanların sınavı bunlar o yüzden iyilikten hiç bir zaman vazgeçilmemeli çünkü herkes böyle bir karaktere sahip değil

bazen insanları görmek istemiyorum yada ağzına ağzına vurasım geliyor bazılarının yada artık haber okumayı bıraktım çok kötü haberlerle karşılaşıyorum ve canım çok sıkılıyor.

Sen doğru ol, kem belasını bulur...!

Dünya' nın her zaman iyi insanlara ihtiyacı var, belki de Dünya kalan son 2-3 insan için dönmeye devam edicektir!

---
İnci' den alıntıdır.
Beyler benim iki hafta önce LG G2 Model Telefonumun Ekranı kırılmıştı bende anneme, arkadaşlara falan söyledim ucuza yapacak telefoncu arıyorum 200-250 TL arasında yapıyorlar. 2 Hafta telefon öyle kırık kaldı Babamda geçici görev için Mardin/Nusaybin'de onada söylemedim orda canı sıkılması diye banka Atm yok para yollayamıyo. Baktım olacak gibi değil en son aradım söyledim böyle böyle babamda yanındaki Silah arkadaşına sordu tanıdık telefoncu var mı ? Diye O da Maltepe pazarında bir tanıdığı olduğunu Ben gidince bir Güzellik yapacağını söyledi. Ertesi gün gittim adamın yanına girdim dükkana Dükkanda kocaman Türk Bayrağı Duvarlarda Falan Çanakkale tabloları asker-polis resimleri falan verdim selamımı. sohbet muhabbet falan, senin babanda mı orda dedi evet abi dedim ALLAH yardımcıları olsun sağ salim dönsün dedi sağol abi dedim yaptı telefonu Tamir etti verdi bana ve olan konuşmayı aynen yazıyorum;

B: Ben T:Telefoncu

B:Ne kadar borcumuz abi?
T:Tamam kardeşim ücret yok
B:Nasıl abi, Niye? uğraştın o kadar öyle şey mi olur ?
T:Oldu bile kardeşim
B:Hakkını Helal Et abi ama valla olmaz öyle babam kızar
T:Babana çok Selamımı söyle asıl baban Hakkını Helal etsin bizim Vatanımız için, Bizim güvenliiğimiz için Nusaybinde canını ortaya koyuyo ben bir telefonu tamir etmişim ücretini almamışım çokmu dedi.
Beyler gerçekten bir kez daha bu Ülkeye ve insanlarına Hayran kaldım Allah Razı olsun, Çok duygulandım Sağol abi dedim Tokalaştık uğurladı beni.

NOT:Telefonla ilgili bir sorunu olan varsa özelden bana ulaşabilir tam adresini veririm Ankara/MALTEPE PAZARINDA.
---

Bazı zaman gelir ufak tefek şeylere kafamızı takarız,bazı zaman gelir en yakın dediğimiz 10 sene yada daha fazla arkadaşımızı olan insanların bizi yaralamasına kazık atmasına kafamızı takarız,bazı zamanlar gelir borcumuz vardır harcımızdır vardır sıkıntıdayızdır para sonuçta elbet çözülür.

Ama bazı zaman gelir ki iş ailedir.En güvendiği şey ailedir.Zaman gelir bu konuda mağdur olursun anan mağdur,kardeşin mağdur,sen mağdur,gelecek planları kurduğun herşey altüst olur hayatın başka yere kayar gider.İşte o zaman kader dersin ağlarsın edersin ama yapcak birşey yoktur.Hayat devam ediyor biz yine o bildiğimiz yoldan emin adımlarla gidiyoruz.

Bu hayatta zamanı gelince bana büyük dert olan sorunlar bazı zamanlar geliyor büyük dert bırak sorun bile olmaktan çıkıyor.O zaman böle bir durumdaysan durumun iyi değildir.

Kesinlikle doğru yolda değilsiniz hocam . Açtığım konulara bakabilirsiniz . İyi niyetimizden 30 yıllık bir arkadaşa kefil oldu babam ve evimiz ayın 22 sinde satıldı . Hiç bir kar elde etmediğimiz bir olayda kaç bin liralık ev gitti . İyi bir insan olmadan önce düşünmek lazım gerçekten zaman eski zaman değil

Bu güne kadar iyi niyetimden bir çok kez kazık yedim ama inadına hala insanlara güvenmeye devam ediyorum, ben bana diken atana hep gül atmayı seçtim çok şükür ki Allah her zaman işlerimi rast getirdi ve getirmeye devam ediyor.. Sen fıtratını değiştirme kardeşi..

Derviş suya düşen akrebi kurtarmak ister...
Elini uzatınca akrep sokar;
Derviş tekrar dener, akrep yine sokar..
Bunu görenler dayanamaz dervişe:
"İyilik yapmak istediğin halde sana zarar verene daha ne diye yardım edersin." der.
... ... Dervişin cevabı mânidardır:

"Akrebin fıtratında sokmak var,
benim fıtratımda ise yaratılanı sevmek, merhamet etmek;
o fıtratının gereğini yapıyor diye...
Ben niye fıtratımı değiştireyim ?

İyi ve doğru insanı aynı anda olmayı başarabilirsen hem başın ağrımaz hem de kafanı yastığa rahat koyarsın..

İyi bir insan olmaktan yada vicdanının iyi olmasından rahatsız olan var mı acaba merak ediyorum . Başına gelen tatsız olaylardan ağzı yanan var mı yada canı sıkılan ? Bazen diyorum kendime niye iyi bir insanım ben yada niye vicdanım bu kadar ön planda ....

Kimsenin yaptığını yanına kalmaz ismailim sabır sabır :)

ohoo bisim gibiler çoktur hocam iyi niyetli vicdanı kalbi temis mert adamlar hep canı yananlar olur malesef yapacak bişey yok :(

Vicdanlı olmak iyidir de,
Hiç kimseye de hakettiğinden fazla değer vermeyeceksin...
Veriyorsan ve karşılığında kötülük buluyorsan, suçlu yine sensin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri