İzlenme Para kazandırıyor mu?

• Kullanıcı cesur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

cesur

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar çok yeniyim anlam vermeye çalışıyorum tahmini kazançlar adsense yansımıyor zaten aldığım 50-100 görüntülenme bişey var ama işin temel mantığını öğrenmeye çalışıyorum. Benim sorum şu:

Bir videonun izlenme sayısı mı kazandırır yoksa, tıklama sayısı mı?

Örneğin 150 görüntülenme sayılı bir videom var, 3 like almış, 0 yorum ve reklamlara hiç tıklanmamış. Şimdi bu video hiç para kazandırmaz mı?

Merhaba arkadaşlar çok yeniyim anlam vermeye çalışıyorum tahmini kazançlar adsense yansımıyor zaten aldığım 50-100 görüntülenme bişey var ama işin temel mantığını öğrenmeye çalışıyorum. Benim sorum şu:

Örneğin 150 görüntülenme sayılı bir videom var, 3 like almış, 0 yorum ve reklamlara hiç tıklanmamış. Şimdi bu video hiç para kazandırmaz mı?

kazandırmaz

hayır reklamlara tıklanması gerekiyor

1000 izlenmede tık yaparlar o 1 tık'ın ücretini alırsın sende mesela 1000 izlenmeye 10 tık alsan her tık 0,10 dolar verse o şekilde olur

peki bu 1.000 izlenmeden kasıt paylaştığım bir videonun 1.000 izlenmesi mi tüm videoların totalde 1000 izlenimi mi

izlenme para kazandırmaz ama para kazanma ile doğru orantılıdır izlenmen ne kadar yüksek olursa reklama tıklama olasılığı o kadar yüksektir

kanaldaki para kazanması açık tüm videoların toplam 1k izlenmesi

şimdi mesela adsenseden bu zamana kadar izlenim sayılarına baktığımda 13.000lerde gözüküyor, ancak bu ay mesela 256 izlenim olmuş. Hangisine bakmak lazım ki tahmini kazançlar hep 0 yazıyor. Örneğin bugün raporlarına baktım

Sayfa Görüntülenme sayısı:285
Gösterim sayısı:164
Tık:0

1.000 izlenme 1$ diye birşey yok. (Bin Gösterim Başına Gelir) BGBG dediğimiz sistem var. Izlenimle reklam tıklamaları vs. tüm raporlar endeksli bir şekilde hesaplanıp tahmini kazanç elde ediyorsun.

Örn: 1.000 izlenmen var tık yok 1$ alamazsın ama 1.000 izlenmen var 20 tık var 3-4$ alırsın. (Örnek)

Yani senin yayınlamış olduğun videolar ne kadar çok izlenirse o kadar reklam tık'ın olur. Yani kısacası YouTube'un , kullanıcıyı ne kadar gösterimde tutarsan o kadar para veririm mantığı var. Ayrıca yapmış olduğun yayın dili hangi ülke tarafından izleniyor ? Bu da çok önemli çünkü günlük alacağın para o ülkenin reklam gelirlerine göre değişiyor.

Yenisin ve tavsiye vermemi istersen yayınlamış olduğun videoyu sonuna kadar kendin zevkle izlemen lazım.

Tahmini kazançlar
0,00 TL
Sayfa görüntüleme sayısı
14,313
Gösterim sayısı
16,598
Tıklamalar
56
Sayfa BGBG
0,41 TL
Gösterim BGBM'si
0,35 TL
EG Görüntülenebilir
87.34%
Toplam kazançlar
5,84 TL

---------- Spam Engelliyici 15:11 ---------- Önceki Mesaj 15:08 ----------

1.000 izlenme 1$ diye birşey yok. (Bin Gösterim Başına Gelir) BGBG dediğimiz sistem var. Izlenimle reklam tıklamaları vs. tüm raporlar endeksli bir şekilde hesaplanıp tahmini kazanç elde ediyorsun.

Örn: 1.000 izlenmen var tık yok 1$ alamazsın ama 1.000 izlenmen var 20 tık var 3-4$ alırsın. (Örnek)

Yani senin yayınlamış olduğun videolar ne kadar çok izlenirse o kadar reklam tık'ın olur. Yani kısacası YouTube'un , kullanıcıyı ne kadar gösterimde tutarsan o kadar para veririm mantığı var. Ayrıca yapmış olduğun yayın dili hangi ülke tarafından izleniyor ? Bu da çok önemli çünkü günlük alacağın para o ülkenin reklam gelirlerine göre değişiyor.

Yenisin ve tavsiye vermemi istersen yayınlamış olduğun videoyu sonuna kadar kendin zevkle izlemen lazım.

galiba benim ülke ayarında Amerika Birleşik Devletleri yazıyordu. Ancak merak ettiğim AdBlocks kullanan bir yığın kullanıcı var onlar o zaman tıklamıyor haliyle hiç biri reklam çıkmadığı için?

Güncel video paylaşıyorum bir de google index konuları vardı onları uyguluyorum ancak işte izlenme olsa da tık olmuyor siz de diyorsunuz ki tık kazandırır

şimdi mesela adsenseden bu zamana kadar izlenim sayılarına baktığımda 13.000lerde gözüküyor, ancak bu ay mesela 256 izlenim olmuş. Hangisine bakmak lazım ki tahmini kazançlar hep 0 yazıyor. Örneğin bugün raporlarına baktım

Sayfa Görüntülenme sayısı:285
Gösterim sayısı:164
Tık:0

Tık 0'sa kazanç da sıfırdır. Tahmini kazançları sanırım soldaki menüden raporlardan Ürünler'i seçerek görebiliyorsun.

Para kazanabilmen için görüntülü reklamın tıklanması ya da videolu reklamın ilk 30 saniyesinin izlenmesi gerekiyor.

Tabi izlenim ne kadar çok olursa kazanç da, sürümden kazanma hesabı ile daha fazla oluyor.

Tahmini kazançlar
0,00 TL
Sayfa görüntüleme sayısı
14,313
Gösterim sayısı
16,598
Tıklamalar
56
Sayfa BGBG
0,41 TL
Gösterim BGBM'si
0,35 TL
EG Görüntülenebilir
87.34%
Toplam kazançlar
5,84 TL

---------- Spam Engelliyici 15:11 ---------- Önceki Mesaj 15:08 ----------

galiba benim ülke ayarında Amerika Birleşik Devletleri yazıyordu. Ancak merak ettiğim AdBlocks kullanan bir yığın kullanıcı var onlar o zaman tıklamıyor haliyle hiç biri reklam çıkmadığı için?

Güncel video paylaşıyorum bir de google index konuları vardı onları uyguluyorum ancak işte izlenme olsa da tık olmuyor siz de diyorsunuz ki tık kazandırır

Ülke ayarından bahsetmedim hangi ülkeye mensup kullanıcılar tarafından videoların izlendiğinden bahsettim

Tık 0'sa kazanç da sıfırdır. Tahmini kazançları sanırım soldaki menüden raporlardan Ürünler'i seçerek görebiliyorsun.

Para kazanabilmen için görüntülü reklamın tıklanması ya da videolu reklamın ilk 30 saniyesinin izlenmesi gerekiyor.

Tabi izlenim ne kadar çok olursa kazanç da, sürümden kazanma hesabı ile daha fazla oluyor.

Yani anladım evet de işte tık olayı çok enteresan geliyor bana kimse tıklamaz gibi geliyor bilmiyorum çünkü adblock uygulamasını çok insan kullanıyor reklamların çoğu çıkmıyor görmüyor bile haksız mıyım ben yeniyim anlam vermeye çalışıyorum yanlış anlamayın :)

---------- Spam Engelliyici 15:17 ---------- Önceki Mesaj 15:15 ----------

Ülke ayarından bahsetmedim hangi ülkeye mensup kullanıcılar tarafından videoların izlendiğinden bahsettim

Örneğin video hazırladım öyle denemek amaçlı beşiktaşın yeni transferi Aras Özbiliz ile ilgili futbolcu videosu çok özenmedim öylesine atıyım dedim bayağı paylaştım 133 görüntülenme olmuş şimdi ama tabi tık yok

Türkçe çalışıyorsun anladığım kadarıyla. Türkçe'de yüksek izlenimler almıyorsan pek kazanç bekleme hocam..

Türkçe çalışıyorsun anladığım kadarıyla. Türkçe'de yüksek izlenimler almıyorsan pek kazanç bekleme hocam..

yok hocam işte hangisi ne kadar kazandırıcak diye bakıyorum 3 tane falan kanal var güncel şeyleri paylaşıyorum 1isi ingilizce zaten onda da az izlenim var ve tık onda da yok hatta forumda bir konu vardı güncel haberleri paylaşıyorsun ses atıyorsun ancak o da bir şey değiştirmedi o da öyle tıklanılmıyor reklamlara işi bilmiyorum belki de yeniyim dediğim gibi belki yanlış bir şeyler yapıyorumdur

Hocam önemli olan 1000 izlenim değil örnek vereyim 250 izlenimin var ve 20 tık gelmiş yine para kazanırsın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri