İzlenme Sayısının Yararı Ne ?

Pixel Plus Medya

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar.. Bir videonun izlenme sayısının doğrudan yada dolaylı ne faydası var ? Reklamlara hiç tıklanmadığını ama atıyorum 10.000 kez izlendiğini farzedelim yada daha az veya fazla.. Bunu bir yararı var mı?? Birde şu organik hit programları ile bunu yapmak sağlıklı mı acaba ?

Organik hit programları eskiden bir web sitesinin alexa oranını yükseltmek için kullanılıyordu ve arama motorlarında yükselmesine yardımcı olmak içinde ama artık bir öneminin kalmadığını düşünüyorum.

Ama youtube ta şu mantıkla kullanılırsa faydası belki olabilir.

Videonun izlenim sayısının yüksek olduğunu görenler normal insanlar merak edip belki izleyebilirler ama bunun dışında bir faydasının olacağını zanetmiyorum. Özellikle organik olarak programla gelen kişiler senin gibi izlenimini arttırmak isteyen kişiler oldukları için büyük olasılıkla videolarını izlemeyeceklerdir ve reklamlara tıklamayacaklardır.

Hatta aynı IP üzerinden defalarca geldikleri için sakıncası dahi olabilir diye düşünüyorum.

Ben önceden hit programları ile site kasıyordum fakat video için kullanılır mı bilmiyorum.

İzlenme olursa video köşelerde çıkabilir sayısına bakar merak eder insan açıp izleyebilir bu gibi ihtimaller için izlenme gerekli ama her şeyin doğal hali güzel program yada siteler ile kasılanlardan pek bir hayır yok sadece rakamın 1 basamaklı iken olur 3 yada 4 basamaklı sadece sayılar artıyor program ile olursa :)

İzlenmesi abone getirir reklam yoksa. Eğer reklam varsa ne kadar çok izlenirse daha kaliteli ve çok para kazandıran reklamlar çıkar.

mesela sağda önerilen videolar'da 22.392 kere izlenmiş video yerine, 1.367.131 kere izlenmiş video'yu seçer kullanıcı. 'Nerde çokluk orda bir varlık' olarak.

Tabii ki, tıklanma olmasa bile çok izlenme çok önemlidir.Fakat bunu organik olarak, doğal hali ile izlenme almalısınız.Zira google sahte izlenmelere karşı çok titiz.Bir ara mü-yap a ceza kesmişti.

Ayrıca;
Dans Eden Adamdan Liderlik Dersleri - Video - Alkışlarla Yaşıyorum şu video ki gibi, izlenme sayınız ilk 1 milyonu geçerse, gerisi daha kolay gelir.Tıpkı bir girişimcinin, ilk 1 milyon tl yi kazandıktan sonraki gelişiminin daha kolay olabileceği gibi.

İzlenme genelde sıralamada etkilidir. Sıralamada iyi bir yerlerde çıkarsan çok izleyicin olur. Çok izleyicin olursa çok tıklaman olur. Çok tıklaman olursa yanlışlıkla tbm yükseltecek kelimelerin kazancınızı yükseltme ihtimali fazla olur.

birçok önemi, var tabiki birçok kişide belirtmiş önceki mesajlarda

Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim arkadaşlar aydınlattınız beni eywallah.

mesela sağda önerilen videolar'da 22.392 kere izlenmiş video yerine, 1.367.131 kere izlenmiş video'yu seçer kullanıcı. 'Nerde çokluk orda bir varlık' olarak.

Tabii ki, tıklanma olmasa bile çok izlenme çok önemlidir.Fakat bunu organik olarak, doğal hali ile izlenme almalısınız.Zira google sahte izlenmelere karşı çok titiz.Bir ara mü-yap a ceza kesmişti.

Ayrıca;
Dans Eden Adamdan Liderlik Dersleri - Video - Alkışlarla Yaşıyorum şu video ki gibi, izlenme sayınız ilk 1 milyonu geçerse, gerisi daha kolay gelir.Tıpkı bir girişimcinin, ilk 1 milyon tl yi kazandıktan sonraki gelişiminin daha kolay olabileceği gibi.

O Nerde çokluk orada bir varlık mıymış :) ben başka bir şey biliyordum.

Adsenseye bağlı olmayan bağımsız kanala çekmenin bir zararını görmedim arkadaşlar.Ama adsenseye bağlı bir kanala organikmiş falan filan vb. izlenme çekmeyin : ) Adsenseniz Kapanır...

Adsenseye bağlı olmayan bağımsız kanala çekmenin bir zararını görmedim arkadaşlar.Ama adsenseye bağlı bir kanala organikmiş falan filan vb. izlenme çekmeyin : ) Adsenseniz Kapanır...

adsense konusunda zaten sorun çıkarmama ihtimali yok fake hitlerin ama adsense ile alakası olmayan kanalım kapandı bikersinde hit satın aldıgımda :) 3 video için 20-25k lık izlenmeler almıştım,sonra bi uyarı geldi izlenme satın aldın bak kapatırım kanalı diye ve gitti kanal dedim çünkü hit gelmeye devam ediyordu.ki 2 gün sonra baktıgımda kanal kapanmıştı,seni uyardık ama dinlemedin diye kapatmışlar.sadece izlenme çok faydalı olmaz heralde ama izlenme,yorum,begeni,paylaşma vb etmenlerde eklenirse oldukca faydalı olur videonun üst sıralarda çıkması için.ha bide son güncellemelerde gelen ve hemen hemen şuan bunlardan daha önemli dedikleri yüksek izlenme oranı var.ürün satışı konusunda video hazırladıgında bunları iyi hesaplamak gerekiyor :)

Partnerlerde izlenme sayısına ücret ödeniyormuş böyle birşey varmı acaba?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri