İzmir nasıl? Gidilebilecek yer mi?

zack

Platin Üye
Selam arkadaşlar, İstanbul gerçekten artık her şeyi ile yoruyor insanı, merak ediyorum İstanbul'dan, İzmir'e giden var mı aranızda? Amerika'ya gitmeyi falan düşünüyordum yaşam için ama İzmir'in de bu konuda iyi bir yer olduğunu duydum.

İzmir'e gidip memnun kalan var mı? Evler, siteler falan nasıl bilmiyorum ama gidenler yaşanabilecek güzel yerleri yazabilir mi? Yani mutlaka burada yaşamalısın çok güzel, diyebileceğiniz bir yer...

hocam izmir istanbul'a göre çok daha güzel yer. ama son zamanlar istanbul'dan çok göç oluyor izmir'e trafik falan artmaya başladı. kentsel dönüşümle çok fazla yeni binalar yapılıyor. 5 seneye istanbul'dan bi farkının kalmayacağını düşünüyorum ben

3 Defa İzmire gittim fazla gezme ımkanım olmadı ama Bir münübüs yolculuğunda bir abi ile tanıstım adres sormustum oradan muhabbetımız oldu Onun demesıne göre göç le gelenler başka şehirlerden buradan en kıbarca yazmak gerekırse hayatı çok zorlaştırdılar demişti Ben Bursada yasıyorum trafık berbat iş güç çok ama mesleğin yoksa torpilin yoksa hiçde kolay olmayan işlerde çalısırsın kıra ucuz dıyemem semte göre değişir ama İzmirde büyük şehir İstanbul kadarda olmassa yıne sizi yorar diye düsünüyorum Bence en güzeli az kalabalık sevgi saygının oldu yerlere gıtmek Bursa da nilüfer var kültürlü saygı lı insanların olduğu yer İnsanı yormıyacak ınsanların olduğu yere tabi kira falan çok pahalı Eskişehir içinde çok iyi sözler duydum Eskısehiride arastırın bence

amerikaya gittiğinde dışlanma ihtimalin çok yüksek malum olaylar.belki olmayabilirde.başka bi ülke düşünebilirsin.daha ucuza yaşanacak birton ülke var.

ülkenin her yeri güzel izmirde ayrı güzel kordonu karşıyakası ama istanbulun yeri ayrı :)

Ben Eskişehir'e gittim Anadolu Üni. olduğu yerleri biraz gezdim gayet iyiydi.Yaşanılabilir bir şehir

İstanbul'da yapan her yerde yapabilir.
İzmir kesinlikle git hocam

izmir istanbula göre iyidir ama izmirde gidilebilecek bir yer değil. izmirin merkezi hariç, diğer birçok yeri büyük köy gibidir. gelişememiş, alt yapisi yok. izmire 15 sene önce gelenler , şimdi geri geldiklerinde değişen hiçbirşeyin olmadıgını izmirin köy gibi olduğunu söylerler. çunku yok.sadece izmirde yaşamış başka şehirlere gitmemiş birçok halkı ise izmiri güzel bilir. Birçoğunun, Türkiyenin diğer şehirlerinden haberi yok.görmemişler, haliyle yorumlarına yapacak bişe yok. Binalar eski, şimdilerde yeni yeni tek tük yıkım yapmaya başladılar. trafik aşırı arttı, düzgün yol pek yok. birçok yeri curcuna, yol kenarları araba dolu, yani yapılaşamamış. ve hergün kavga.. Kendi halkı ekseri göçmenlerden oluşur, mekan sahipleri genellikle doğuludur. Belediyeleri tembeldir. git gide çöp şehir olmaya aday...Gündüz dolaşan çöp arabaları görürsün. Birazda ne aradıgına bağlı , eğlence istiyorsan var, alsancak kordon vs.. gezmeye geleceksen no problem. öğrenciysen no problem. Aile babasıysan gelme. kiralar 2+1 ortalama 500 den başlar. 3+1ler 600den başlıyor. doğalgazlı evler 800/2000 TL arası. merkez hariç varoş yerleri çok. suriyeliler mevcut. göç alıyor. Türkiyenin birçok şehrini görmüş biri olarak, Sonuç itibariyle: İzmir Yaşanacak bir şehir değil. Sen niye ordasın dersen , benimki iş sebebiyle zaruri. Kendi halkından zengin olanlar zaten izmirden kaçıyor, izmirin dışına doğru..

Son düzenleme:
Yorumlara göre güzel bir yer ama sanırım orada bozulmaya başlamış. İstanbul bundan 10 yıl önce harika bir yerdi, özellikle beylikdüzü civarları çok iyiydi ama şimdilerde adım atacak yer kalmamış durumda. Ben eğlence vs. arayan biri değilim daha çok sessizlik ve sakinlik aşırı seven biriyim. İzmir'i düşünmemin sebebi iş konusunda yine biraz bir şeyler var oralarda diye biliyorum.

Bursa'ya gittiğimde çok sevmiştim, enteresan bir yer uludağ manzaralı bir evde bulmuştum ama orada çok kalabalık nedense, sürekli de olay oluyor haberlerde hep çıkıyor.

izmir daha yaşanabilir bir şehir. İstanbul kocaman bir beton yığını. aslında tüm şehirlerde aynı şey yapılıyor. iş+ev+zorunlu giderler oraya buraya git. yani aslında ne kadar küçük yer, okadar iyi ve kafa dinlemen mümkün oluyor. izmir hafta sonları güzel yerlere kaçabiliyorsun. gidebilirsin. fiyatlar daha iyi istanbula göre, istanbul paran varsa güzel, yoksa çile.

Yorumlara göre güzel bir yer ama sanırım orada bozulmaya başlamış. İstanbul bundan 10 yıl önce harika bir yerdi, özellikle beylikdüzü civarları çok iyiydi ama şimdilerde adım atacak yer kalmamış durumda. Ben eğlence vs. arayan biri değilim daha çok sessizlik ve sakinlik aşırı seven biriyim. İzmir'i düşünmemin sebebi iş konusunda yine biraz bir şeyler var oralarda diye biliyorum.

Bursa'ya gittiğimde çok sevmiştim, enteresan bir yer uludağ manzaralı bir evde bulmuştum ama orada çok kalabalık nedense, sürekli de olay oluyor haberlerde hep çıkıyor.

sessizlik deniz huzur ve medeniyet arıyorsan üniversite öğrencisi dolu Çanakkale'den iyisini bulamazsın :) ama burada da iş yok :))

Ek olarak Çanakkale ve Balıkesir düşünebilirsin 2 side belki Türkiyenin en güzel İlleridir.

Paran varsa İstanbul.Paran yoksa hiç farketmez :D

Seferihisara gittim ev bakmak için İstanbula göre bedava diyebilirim.Ama hala köy gibi..

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar, İstanbul gerçekten artık her şeyi ile yoruyor insanı, merak ediyorum İstanbul'dan, İzmir'e giden var mı aranızda? Amerika'ya gitmeyi falan düşünüyordum yaşam için ama İzmir'in de bu konuda iyi bir yer olduğunu duydum.

İzmir'e gidip memnun kalan var mı? Evler, siteler falan nasıl bilmiyorum ama gidenler yaşanabilecek güzel yerleri yazabilir mi? Yani mutlaka burada yaşamalısın çok güzel, diyebileceğiniz bir yer...

İzmir İzmirli'ye güzel. Buraya alışana, burayı yaşayana ve hissedene. İstanbul'dan hangi beklentilerle geldiğine göre sana sunacakları ve hissettirecekleri değişecektir İzmir'in. Huzur, yavaş akan bir hayat ve kaynağını anlayamadığım bir sakinlik var İzmir'de. Bu söylediklerine bir örnek ver desen veremem. Neden bunları hissettiğimi de anlatamam ama bu var.

Ben Karşıyaka'da yaşıyorum. 10 yaşımdayken ailemle Ege'nin bir başka şehrinden geldik buraya. Gediz'den. O zamandan beri burada yaşıyorum. Türkiye'nin farklı şehirlerine gittim, belirli süreler kaldım. İstanbul'a ise birkaç kez günü birlik gittim. Kadıköy'ü gördüm. Biraz nefes alayım, nasıl bir yermiş bir anlayayım dedim ama yapamadım. Afakanlar bastı. İzmir'e geri döndüğümde evime gelmiş, takım elbisemi çıkarıp eşofmanlarımı üzerime geçirmiş, ayaklarımı uzatıp çayımı yudumluyormuş gibi rahat hissettim. Sanki bütün İzmir evimdi ve ben havaalanına iner inmez evimin kapısından içeri girmiştim. Yıllardır da farklı şehirlerden İzmir'e her dönüşümde bu hisse kapılıyorum. Karayoluyla gelirken de Belkahve'deki Atatürk heykelini gördüğümde, biraz ilerleyip İzmir tabelasını gördüğümde içime nasıl bir huzur doluyor anlatamam. Bilmiyorum, belki ben çok fazla anlam yüklüyorumdur yaşadığım şehre, çok bağlanmışımdır ama İzmir'de belirli bir süre yaşamış neredeyse herkes aynı huzura ve sakinliğe sahip. Kimsenin bir şey için acelesi yok. İstanbul'dan gelenlerin de en büyük şikâyeti hayatın yavaş akması, kimsenin hiçbir şey için acele etmemesi gibi şeyler.

Tabi yukarıda anlattıklarım bir süredir değişiyor. Çok fazla dış göç alıyor. İstanbul da İzmir'e göç veren şehirlerin başında geliyor. Şahsen en büyük korkum İzmir'in İstanbul'a benzemesi. Bu huzuru ve dinginliği kaybetmesi. Umarım bu hiçbir zaman olmaz. Dışarıdan gelenler geldikleri yerin kötü alışkanlıklarını buraya yansıtmaz. Sadece İzmir'in dinginliğini yaşamaya gelirler. İnsanlar farkında değiller ama İstanbul'la ilgili şikâyet ettikleri ne varsa, kaçtıkları her neyse beraberlerinde bunları da getiriyorlar buraya. Hem kaçıyorlar hem de burayı da kaçtıkları yere benzetiyorlar. Bunu Orta Çağ Avrupalılarının Avrupa'nın hastalıklarını yeni keşfettikleri Amerika topraklarına taşımasına benzetiyorum. Nasıl ki onlar beraberinde götürdükleri hastalıklarla yeni kıtayı da hasta ettiler Türkiye'nin diğer şehirlerinden İzmir'e göçenler de İzmir'i hasta ediyorlar. Özellikle İstanbul'dan göçenler.

Not: Dışarıdan İzmir'e gelenlere kötü bir söz ettiğim yok. "Gelmeyin", "gidin" gibi şeyler söylemeye de kimsenin hakkı yok. Ben de farklı bir şehirden geldim çok küçükken. Türkiye hepimizin ve hepimiz istediğimiz şehre gidip yerleşme hakkına sahibiz. Tek söylediğim; geldiğiniz yerin şikâyet ettiğiniz alışkanlıklarını ve yönlerini de beraberinizde getirmeyin. Gelin ve buranın tadını çıkarmaya bakın. Burayı da sıkıldığınız ve göçtüğünüz yerlere benzetmeyin.

Hocam benim çocukluğumun bir kısmı izmirde geçti ve neredeyse her yaz 2 3 aylığına giderim.

İzmirin merkez ve yakın ilçeleri dışında çok fazla alt yapı sorunu var. Ya belediyesi iyi çalışmıyor ya da belediyeye iyi çalışmasını sağlayacak maddi destek devlet tarafından sağlanmıyor. İstanbul gibi işlek ve kalabalık bir şehirden izmire geldiğinizde kendinizi çok yalnız hissedebilirsiniz hocam. Dükkanlar bile erken saatlerde kapatıyor çoğu yerde.

Ama gel gör ki alıştığın zaman oradan ayrılmak istemiyorsun. Kendine bağlıyor. Harika bir şehir

Hocam benim çocukluğumun bir kısmı izmirde geçti ve neredeyse her yaz 2 3 aylığına giderim.

İzmirin merkez ve yakın ilçeleri dışında çok fazla alt yapı sorunu var. Ya belediyesi iyi çalışmıyor ya da belediyeye iyi çalışmasını sağlayacak maddi destek devlet tarafından sağlanmıyor. İstanbul gibi işlek ve kalabalık bir şehirden izmire geldiğinizde kendinizi çok yalnız hissedebilirsiniz hocam. Dükkanlar bile erken saatlerde kapatıyor çoğu yerde.

Ama gel gör ki alıştığın zaman oradan ayrılmak istemiyorsun. Kendine bağlıyor. Harika bir şehir

Ben bu konuyu daha önce araştırmıştım.Devletin belediyelere verdiği bütelerin miktarında ki en önemli etken nufus oluyor %82 yada %84 gibi bir etki yapar 2. en önemli etken ise Şehrin gelişmişlik seviyesi ile ilgili (bunda en büyük etken sanayileşme sanırım, tam emin değilim) Diğer bir kaç etken daha var onlar toplansan %3 %4 etkiler.

Bu yazdıklarım Anayasa Kanunu

İstanbul nufusu 20 milyon izmir 4 milyon civarı gercekden az nufus var bir kez gittim oda havaalanı için bu yaz vakit olursa giderim merak ettim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri